Doteraz som na „prácu“ používal gpsmap 64 ale v podstate jediné dve veci čo sa mi na ňom páčili bola výdrž batérií a tlačidlo na označovanie bodov. Využíval som ho na mapovanie cestičiek pre cyklistov s tým, že som si všetky dopravné značky označoval bodmi a bolo ich pomerne dosť.
Na voľný čas a stravu som používal Polar RCX5 s g5 senzrom, kde mi vyhovovala hlavne výdrž batérií a hromada senzorov na všetko v balení.
Novou navigáciou by som chcel nahradiť oba vyššie spomenuté strojčeky ale trocha sa bojím, že by to mohol byť problém. U edga by som mohol byť pomerne často na hrane s batériou (meriavam 10-12h). U oregona my vadí úchyt na riadidlá (rovnaký ako mám na gpsmap) a pravdepodobne absencia live segmentov (v conane predavac nevel o co sa jedna)... a samozrejme vyššia hmotnosť. Bol som hodiť reč v obchode s bicyklami, kde mi odporučili Edga a conan predajni, kde zas odporúčali Oregon.
Nebránim sa ani niečomu inému ale zatiaľ som nič použiteľné s Glonassom nenašiel.
Edge 1000 je v prvom rade cyclocomputer s integrovanou navigáciou. Oregon 600 je iba navigácia [koniec dvoch viet]
Oregon je veľmi veľký na každodenné nosenie, Edge 1000 je praktickejší. Oba majú prakticky rovnaký displej. Oba majú na celodenné výjazdy pri zapnutom displeji s vykresľovaním mapy a so zapnutým navigovaním po trase nevyhovujúcu výdrž. K Oregonu treba nosiť náhradné AA batérie a k Edge 1000 externú batériovú nabíjačku a priebežne v rámci zastávky dobiť. Oboje mám vyskúšané, dá sa s tým žiť.
Edit: Nehlasoval som, pretože výsledok hlasovania ak by bol hocijaký, bude irelevantný.
Nahodou o nejakej alternative od ineho vyrobcu nevies?