Zdravím, neviem sa rozhodnúť medzi edge 500 a polarom (cs400, 5OO možno 600 ale to už je finančne na mňa vysoko). Ktorý computer je podľa vás lepší z pohľadu treningu gps ako navigáciu u garminu veľmi nevyužijem len potrebujem viac dostupných dát s treningu, čo sa týka tepov v daných momentoch, rýchlosť, kadencie.. atď skrátka chcem vedieť či je v tomto zaznamenávaní lepší a prehľadnejší garmin alebo polar. A ak ho niekto vozíte šiklo by sa pár slov ďakujem vopred za pomoc.
Bol som z toho včera mierne frustrovaný a polonasratý, tak len toľko zo mňa vyhrklo.
Po nainštalovaní mal problém sa zapnúť, naštartoval sa až asi na desiaty pokus. Následne mal problém rozlíšiť metrickú sústavu od anglosaskej (na výber sú dokonca 3 -metrická, britská a anglosaská ), nastavíš metrickú - zobrazuje anglosaskú. Po niekoľkých prepnutiach medzi nimy to nakoniec nastavilo dobre. 24 hodinový formát hodín to nenastaví, aj keď je na výber. Po takýchto somarinách som proste hádzal flintu do žita s tým, že to bude doondené celé.
Po dnešnom výjazde ale musím povedať, že všetko ok, napárovanie so satelitmi prebehlo dokonca podstatne rýchlejšie ako zvyčajne. Dúfam, že to nebola len jednorayová výnimka.
Takže korigujem, kľudne updatujte, len trocha trpezlivosti si treba pripraviť.
Tak to bude chyba niekde inde. Ja mam uz druhy Garmin 500 s 3-kovym software a funguje spolahlivo. Na prvom sa mi po roku a pol odlomili "lapky" ktore drzia comp v drziaku, tak som ho reklamoval. Poslali mi uplne novy comp (ako Tmaxovi), do ktoreho som hned instaloval novy soft a funguje bez problemov.
Drotar neviem o akej starostlivosti o baterku v Garmine 500 pises. Nijako sa o nu nestaram. Stiahnem data do PC a necham ju nabit na 100%. To je moja starostlivost. Co je na tom zvlastne, preco by som sa mal Garminu oklukom vyhnut.
lakko: tak teoreticky tá zabudovaná baterka nevýhodou je. V praxi to funguje tak, ako si napísal, kto nepotrebuje zaznamenávať viac ako nejakých 14h v kuse, vôbec sa tým nemusí zaoberať. Mám teda Edge 305 (predchodca 500) od roku 2008 (alebo 2007, už presne nepamätám) a baterka drží rovnako, ako keď bola nová.
Mna tiez ta nabijatelna baterka na Garmine odradzala od kupy.
Na CS600 mi vydrzi nova baterka cca. 3/4 roku (jazdim ale intenzivne) a data do PC stahujem cca. 1x za 10 dni. Ak by som musel nabijat prakticky kazdy 3-4den, tak by ma to otravovalo a istotne by som na to aj zabudal...
Jazdim tiez dost. Rocne cca 8000 km. Vecer ked si sadnem k PC tak stahujem data z Garmina. Potom este taku polhodinu posurfujem po internete, precitam maily atd. Tento cas uplne staci na nabitie baterie na 100%, nabija sa cez USB port v PC. Vobec nemusim cakat na nabitie. Aj ked niekedy data nestiahnem aj dva-tri dni tak baterka bez problemov vydrzi. Neviem preco tento typ baterie povazujete za problem Garmina, ked tomu tak nie je.
no len hlava je niekedy zabudliva a u Polaru mi nehrozi, ze by som predsa len zabudol baterku nabit. A pamat v compe mi vydrzi pri 5s frekvencii zaznamu 48 hodin, co mi pri teoretickych 3 hodinach denne vystaci cez 2tyzdne, bez nutnosti cokolvek s nim robit.
Tym ale nechcem nikoho od Garminu odradzat. Polar mi napr. vzdy namera mensie prevysenie (niekedy stovky metrov) ako u kolegov s Garminami, Sigmami...
Integrovaný akumulátor problémom je, ale ako pre koho. Tiež som sa obával dňa, kedy pôjdem na dlhšie preč a nebudem mať prístup k elektrickej sieti. No solárna nabíjačka, ktorá dokáže nabíjať aj vybíjaním AA/AAA batérií, tento problém rýchlo vyriešila. Ani som nemusel využiť dynamo nabíjačku.
Lakko mna osobne by otravovalo sustavne kontrolovat ci je baterka nabita alebo nie. Ako spominal Roman pri zmene zaznamu s intervalom na 10s stahovat data nemusim cely mesiac. A baterka mi umrela vcera po troch rokoch pouzivania. Takze ja osobne preferujem nekomplikovane a uzivatelsky jednoduche riesenia. A co komu vyhovuje je len o jeho osobnych preferenciach. Samozrejme nikoho neodrazdam od kupy Garminu len sa tu snazime popisat vyhody a nevyhody jednotlivych modelov. Rozhodnutie je tak ci tak na potencionalnom kupcovi.
A nabijanie mobilov vas neotravuje? a ... nabijate ich. Neviem co je na tom otravne nechat Garmina pripojeneho na USB kabli ked robim nieco s PC. Ak aj nerobim mam moznost ho nabit cez klasicku nabijacku, pri ceste autom cez 12V zasuvku. V nabijani problem vobec nie je. Kupoval som si Garmina s vedomim, ze ja ziadne "expedicie" absolvovat nebudem, takze bez "stavy" a moznosti si Garmin nabit neostanem.
No neviem ako vy, no mňa otravuje aj výmena baterky v Polare raz za 2 roky. A keď čítam príspevok od romana tak som našiel ešte jeden rozdiel na CS600/CS400 a to veľkosť pamäte. Do CS400 sa pri 5s intervale vojde cca. 24 hodín záznamu oproti 48h v CS600.
Údaje zvyčajne ťahám každé 1-2 výjazdy (2s interval ukladania vzoriek, zápis pulzu, výšky, rýchlosti, kadencie, GPS), keď však viem, že nebudem mať na čas prístup k PC, znížím frekvenciu ukladania (Polar CS600X). Komunikácia s PC je cez IR port.
Zalezi aky interval zaznamu mas navoleny. Stahujem vecsinou vtedy ked Polar oznami ze mi ostava XY min zaznamu do zaplnenia pamete. Zapis ide cez IRDA.
TO Lakko : neveril by si ako ma otravuje denno denne nabijanie smartfonu ale uz som nasiel outdorak s tyzdenou vydrzou takze Jesisko vyriesi aj toto.
mars: čiže s Garminom by bol rozdiel v Tvojom prípade len ten, že miesto priloženia k IR snímaču by si do neho pripojil USB kábel. Toto sa zrejme lakko snažil naznačiť, že síce zabudovaná baterka sa určite nedá nazvať výhodou, ale pri bežnom používaní to netreba vôbec riešiť, baterka sa dobije popri sťahovaní dát.
Čo sa týka frekvencie ukladania dát, tak Garmin (Edge 305) má možnosť nastavenia pevného intervalu a ešte nejaký "smart" režim, v ktorom sa sám rozhoduje, v akom intervale zaznamenáva body (kvôli spotrebe pamäte). Tak ho mám nastavený ja a funguje to celkom dobre.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po nainštalovaní mal problém sa zapnúť, naštartoval sa až asi na desiaty pokus. Následne mal problém rozlíšiť metrickú sústavu od anglosaskej (na výber sú dokonca 3 -metrická, britská a anglosaská
Po dnešnom výjazde ale musím povedať, že všetko ok, napárovanie so satelitmi prebehlo dokonca podstatne rýchlejšie ako zvyčajne. Dúfam, že to nebola len jednorayová výnimka.
Takže korigujem, kľudne updatujte, len trocha trpezlivosti si treba pripraviť.
Drotar neviem o akej starostlivosti o baterku v Garmine 500 pises. Nijako sa o nu nestaram. Stiahnem data do PC a necham ju nabit na 100%. To je moja starostlivost. Co je na tom zvlastne, preco by som sa mal Garminu oklukom vyhnut.
Na CS600 mi vydrzi nova baterka cca. 3/4 roku (jazdim ale intenzivne) a data do PC stahujem cca. 1x za 10 dni. Ak by som musel nabijat prakticky kazdy 3-4den, tak by ma to otravovalo a istotne by som na to aj zabudal...
Tym ale nechcem nikoho od Garminu odradzat. Polar mi napr. vzdy namera mensie prevysenie (niekedy stovky metrov) ako u kolegov s Garminami, Sigmami...
a hľadať problém TAM, kde vôbec nie je
TO Lakko : neveril by si ako ma otravuje denno denne nabijanie smartfonu
Čo sa týka frekvencie ukladania dát, tak Garmin (Edge 305) má možnosť nastavenia pevného intervalu a ešte nejaký "smart" režim, v ktorom sa sám rozhoduje, v akom intervale zaznamenáva body (kvôli spotrebe pamäte). Tak ho mám nastavený ja a funguje to celkom dobre.