Ahojte, máte niekto skúsenosť s GPS Lezyne mini GPS y10 (k dispozícii aj tu v e-shope)? Zaujali ma jeho funkcie a oproti ROXom aj cena. Dík za vaše postrehy.
Ano, pocitam s tym, ze zoomovanie tam ma, minimalne mi o tom pise pri trasovani, ale fakt je tazko to v rukavici ovladat.
XL neviem posudit, len ukazovanie teploty a vysky u kamarata, ktory ho ma .. ukazovanie teploty naprd a vyskove casto ustreluju, aj ked tusim to ciastocne poriesil novsi fw. Takze obe veci som sa obaval, ze budu aj tu a su
Nezazil si, pretoze si nemal naraz 3 zariadenia naraz. Takze vidim, ako funguju a ako meraju, plus to viem overovat aj inak /vyskove aj teplotu/ .. z ineho zdroja. Co sa tyka vydrze, tak to pisu aj na inom fore, akonahle pridas cidlo, vydrz ide dole. To som napr. netusil.
Ale ak mas pocit, ze ten moj je vadny, tak ho mozem reklamovat
Napr. oba GPS tachace mi na vyjazde na 30km ukazu o cca 300m menej, aj ked maju to iste cidlo, ako CM, aj nastavenie obvodu kolesa. Kvoli autopaze, predpokladam.
nie nie, ked pisem o presnosti, je to z porovnania ... keby si poznal celu story, vedel by si chodil som aj s 3 komputermi naraz, + porovnanie s ucastnikmi rovnakych vyjazdov ...
...
...
s vlastoch sme sa v lete bavili o tych vyskovych metroch a mal som taku istu skusenost ako ty - len som nemal silu a cas venovat sa tomu tak podrobne ako ty
s tvojimi postrehmi a supisom vlastnosti mozem iba suhlasit
takze reklamovat by som musel aj ja ...
nie nie, ked pisem o presnosti, je to z porovnania ... keby si poznal celu story, vedel by si chodil som aj s 3 komputermi naraz, + porovnanie s ucastnikmi rovnakych vyjazdov ...
Tak super .. a porovnaval si aj na strave, ci nie ? Mne tam obvykle da menej, lebo v meste ked jazdim, aj CMko nabera niekedy .. posledne dva vyjazdy som pozeral presne v useku, kde sa ide po rovine a dole kopcom (asi tak 1m na kiometer ) .. ze ako .. no a CM mi nabral asi 5, Lezyne asi 10m, Bryton uz neviem. Ale CMko ukazuje o kusok viac, ako predtym HAC4/HAC4Pro a uz sa mi min. raz stalo, ze pri burke ustrelil, co predtym tachace nerobili. Je to vec algoritmu, ale pri 30sec rec (CM93) to uz neni bohvieco, preratavat /robil som na to jednoduche pocitadlo/.
Ono , ja by som to neriesil az tak, ale chcel som nahradit tachac .. no a vidim, ze asi nie . Ale tak co, na bezne jazdenie mozem mat aj dva /len musim zohnat drziak dopredu/ .. aby som nemusel vozit 2 mobily.
Ale ta baterka ma hneva .. lebo na expedicne vyjazdy /ak este volajake budu / som chcel nahradit sucasny tracker, ktory ma max. 16hodin vydrz,realne asi menej. A bez cidiel je asi skoda to pouzivat. Inak ale zacinam lutovat, ze som nekupil XLko, lebo sam mi zdalo moc velke
Ono totiz, na poslednych vyjazdoch, kde som pozeral ako meria prevysenie, tak ak odpocitam ten zaciatok /nabuduce skusim vychladit tacha pred startom /, tak odmeral menej ako ostatne tachace a asi by sedel voci Strave viac.
KinDo a mal si aj zle meranie teploty ? Inak ja by som na toto tiez nemal silu, ale teraz jazdim len tak, okolo domu, ako sa vravi, takze sa cisilkam mozem povenovat, kebyze je sezona, tak ma trafi slak , sa s tym jedovat .. vsak aj preto som to kupil pred koncom roka, akurat som to mal zhanat uz skor, v novembri.
Este k tym tlacidlam .. ked sa clovek trafi presne do stredu, tak sa to da, nejde to az tak zle, len trafit sa tam neni az tak intuitivne a v hrubej rukavice to ide tazko. Uchytenie Brytonu je tak, ze ak clovek zleti z bajku a trafi tachac, tak ho vypne /a potom ho hladat / .. Lezyne to asi schyta, ale zas nema tak pevne gumicky.
to s tym zaciatkom moze byt aj problem v tom ze computeru chvilu trva kym si aktualizuje aktualnu vysku po zapnuti, a ty ked zapnes nahravanie skor, tak ti tam naskakuju metre podla toho ako "sa vyladzuje" na spravnu n.v. ... a u lezyne to chvilu trvalo, dlhsie ako pri garmine alebo sigme, ale zase kratsie ako pri wahoo napr.
preto sa mi nikdy nechcelo cakat kym si automaticky nastavi vysku a povedal som mu "manualne" v akej vske je, a mohol som hned vyrazit ...
vlastoch: to by mohol byt dovod , nevies detaily, akym sposobom to robi ? Z GPSka ? Vlastne to asi mozno zistim z FITka, ja som sa s tym nikdy nebabral, takze mi pociatocna vyska vzdy lietala od -50 do 300 /na povodnych tachacoch/ . Btw, ake dalsie si mal vtedy na porovnanie ? Mal si aj snimace? Ako dlho potom vydrzala baterka ?
testoval som sigmu rox 12, rox 11, wahoo elmnt, mega XL, garmin 130, 530, teraz mam 830 ...
pri megaXL bola neuvritelna baterka ... pri kazdom vyjazde sparovane 3 čidlá, ale aj po 6h vyjazde sa baterka vybila tak, ze nabita bola po par minutach co som si pozeral vyjazd na strave
Ma niekto odkaz na full manual Lezyne Super Pro ? Lebo na ich strankach su asi vsetky, okrem tohto /quick start nepocitam, ten nezmyselny zdrap je aj v krabici/
V manuale pre XL/Mega C som nasiel kapacitu baterky 1300mAh (zaujimave , rovnaka pre oba, ale XL ma 45h a C cko len 32, tolko snad nemoze byt rozdiel u farebneho display) a tiez tam pisu ze su IPX7 /1m pod vodou 30minut konkretne pisu/. Starsie Super ma deklarovane 850mAh a vydrz 32h.
Inak dalej .. vydrz deklarovane 28h (niekde 24h), realita cca 11h .. Pri jazdeni tak niekde od -2 po 4 stupne, 3 cidla, 1sec rec, asi aj zapnuty BT (neviem, to neukazuje, sparovane s mobilom je, tak asi ano), bez nejakeho zapinania podsvietenia ale navigaciu som pouzival na poslednych troch vyjazdoch celkom dost, resp. stale bezala na obr. /co urcite dost pozralo baterku si myslim/.
Navigacia , pouzivam obcas v meste pri jazde po kdejakych temnych ulickach, kde som nebol ... zoom ano, funguje, ale prakticke pouzitie .. eh.. nema to zoom-out,zoom-in /az teda na to neni figel/, len preklikavat asi 4 rozne urovne, pricom vzdy treba podrzat a chvilu to trva. Co aj vzhladom na tlacidla .. velmi tazko pouzitelne /pre mna/ pri jazde. Ale ako navigacia pre odbocky mi pride vyborne, ziadne lagovanie, ze odbocka je davno v kybli .. ale obrazovka by sa asi hodila vacsia.
Display .. stale ho neviem nastavit, aby bol pouzitelny /bez podsvietenia/.
Vyskove .. prepol som na smart recording, ale je to to iste .. na zaciatku po zapnuti naberie tych 50 /nabuduce skusim neskor zapnut, alebo napevno nastavim startovaciu vysku - co je ale neprakticke na to, co chcem/ a potom po rovine dalsich asi 20-30, postupne to postraca niekde, az zostane cca rozdiel z toho zaciatku.
Dalsi test spravim bez cidiel, bez BT, bez navi .. cisto len GPS, som zvedavy, kolko vydrzi. Lebo fakt som sa domnieval, ze tych 28h je cas bezneho pouzita, ktore zahrna aj aspon jedno cidlo a nejake zakladne pouzivania. Este ak by slo nastavit len GPS /bez Glonas, Galielo/ .. to neviem kde /v app?/
A este jedna vec .. zrazu mi nahodilo, ze slaba bateria 15%, ci chcem resume. V zjazde pri 40-50km/h . No to je veru skvela funkcionalita. Bryton toto myslim nerobi, len pipne a vypisuje, ze baterka je slaba. Bryton ma este pekne to, ze rychlost sa nastavi velkym fontom, u Lezyne som to nevidel /?/.
edit: jazda bez cidiel .. dost casto zastavoval recording/vypadavala rychlost, aj som pozeral co satelity /nie vsade opodstatne vypadky/, ale mal tak 8-10 .. to vypada, ze ma daky lacny mediatek gps chip, alebo co .. a vlastne ked nad tym uvazujem, tak najpravdepodobnejsi to bude tak, ze XL a Mega C ma kvalitnejsu elektroniku, lebo len baterka (a farebny display) ten cenovy rozdiel nemoze tvorit a nemyslim, ze by robili na nich zamerne marze. Co mu by zodpovedala aj vydrz baterie u XL, kvalitnejsi cip a mensi odber. Ale .. je to len hypotera, na potvrdenie by sa museli rozobrat
Tak moja LEZYNE MEGA XL asi umrela.....Asi 2 tyzdne som nebol na biku a dnes som sa ju snazil nastartovat a nic. A ked ju dam na nabijacku, tiez nic....Ach jaj..Umrela velmi mlada, nemala ani rok
Tak moja LEZYNE MEGA XL asi umrela.....Asi 2 tyzdne som nebol na biku a dnes som sa ju snazil nastartovat a nic. A ked ju dam na nabijacku, tiez nic....Ach jaj..Umrela velmi mlada, nemala ani rok
toto presne sa stalo mojej po 10-tich mesiacoch ... ja som to pripisoval dvojitemu lejaku par dni predtym na kralovskom mtb ... vratili peniaze
Ja mam podozrenie na zlu baterku v tom mojom. Ale uvidime , testujem zatial .. nasiel som na nejakom fore ale, ze nebol jediny pripad, ze bola vadna baterka.
toto pomoze v pripade ze ti "zamrzne" a nereaguje na tlacitka ... toto je iny pripad ... tu to nepomohlo, najskor sa nechcel nastartovat (akoze na zapnutie zareagoval, ale po par sekundach zhasol este skor ako nabehla uvodna obrazovka), na dalsi den uz nereagoval na nic, ani na nabijacku ...
On ten Lezyne , ked ho pripnem na nabijacku, normalne startuje , to uz som si minule vsimol .. zato to asi neslo nabijat.
Ako mate nastavene background light a contrast ? Laborujem s tym, ale furt je to bieda, ak sa vypne podsvietenie, tak slabo to vidno v horsom svetle a na slnku tiez nie dobre. Klasicky LCD na inych /Bryton/ funguje vsade v pohode, tuna mam problem :/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
XL neviem posudit, len ukazovanie teploty a vysky u kamarata, ktory ho ma .. ukazovanie teploty naprd a vyskove casto ustreluju, aj ked tusim to ciastocne poriesil novsi fw. Takze obe veci som sa obaval, ze budu aj tu a su
Nezazil si, pretoze si nemal naraz 3 zariadenia naraz. Takze vidim, ako funguju a ako meraju, plus to viem overovat aj inak /vyskove aj teplotu/ .. z ineho zdroja. Co sa tyka vydrze, tak to pisu aj na inom fore, akonahle pridas cidlo, vydrz ide dole. To som napr. netusil.
Napr. oba GPS tachace mi na vyjazde na 30km ukazu o cca 300m menej, aj ked maju to iste cidlo, ako CM, aj nastavenie obvodu kolesa. Kvoli autopaze, predpokladam.
nie nie, ked pisem o presnosti, je to z porovnania ... keby si poznal celu story, vedel by si
...
s vlastoch sme sa v lete bavili o tych vyskovych metroch a mal som taku istu skusenost ako ty - len som nemal silu a cas venovat sa tomu tak podrobne ako ty
s tvojimi postrehmi a supisom vlastnosti mozem iba suhlasit
takze reklamovat by som musel aj ja ...
Tak super .. a porovnaval si aj na strave, ci nie ? Mne tam obvykle da menej, lebo v meste ked jazdim, aj CMko nabera niekedy .. posledne dva vyjazdy som pozeral presne v useku, kde sa ide po rovine a dole kopcom (asi tak 1m na kiometer
Ono , ja by som to neriesil az tak, ale chcel som nahradit tachac .. no a vidim, ze asi nie
Ale ta baterka ma hneva .. lebo na expedicne vyjazdy /ak este volajake budu
Ono totiz, na poslednych vyjazdoch, kde som pozeral ako meria prevysenie, tak ak odpocitam ten zaciatok /nabuduce skusim vychladit tacha pred startom
KinDo a mal si aj zle meranie teploty ? Inak ja by som na toto tiez nemal silu, ale teraz jazdim len tak, okolo domu, ako sa vravi, takze sa cisilkam mozem povenovat, kebyze je sezona, tak ma trafi slak , sa s tym jedovat
Este k tym tlacidlam .. ked sa clovek trafi presne do stredu, tak sa to da, nejde to az tak zle, len trafit sa tam neni az tak intuitivne a v hrubej rukavice to ide tazko. Uchytenie Brytonu je tak, ze ak clovek zleti z bajku a trafi tachac, tak ho vypne /a potom ho hladat
preto sa mi nikdy nechcelo cakat kym si automaticky nastavi vysku a povedal som mu "manualne" v akej vske je, a mohol som hned vyrazit ...
pri megaXL bola neuvritelna baterka ... pri kazdom vyjazde sparovane 3 čidlá, ale aj po 6h vyjazde sa baterka vybila tak, ze nabita bola po par minutach co som si pozeral vyjazd na strave
V manuale pre XL/Mega C som nasiel kapacitu baterky 1300mAh (zaujimave , rovnaka pre oba, ale XL ma 45h a C cko len 32, tolko snad nemoze byt rozdiel u farebneho display) a tiez tam pisu ze su IPX7 /1m pod vodou 30minut konkretne pisu/. Starsie Super ma deklarovane 850mAh a vydrz 32h.
Inak dalej .. vydrz deklarovane 28h (niekde 24h), realita cca 11h .. Pri jazdeni tak niekde od -2 po 4 stupne, 3 cidla, 1sec rec, asi aj zapnuty BT (neviem, to neukazuje, sparovane s mobilom je, tak asi ano), bez nejakeho zapinania podsvietenia ale navigaciu som pouzival na poslednych troch vyjazdoch celkom dost, resp. stale bezala na obr. /co urcite dost pozralo baterku si myslim/.
Navigacia , pouzivam obcas v meste pri jazde po kdejakych temnych ulickach, kde som nebol
Display .. stale ho neviem nastavit, aby bol pouzitelny
Vyskove .. prepol som na smart recording, ale je to to iste .. na zaciatku po zapnuti naberie tych 50 /nabuduce skusim neskor zapnut, alebo napevno nastavim startovaciu vysku - co je ale neprakticke na to, co chcem/ a potom po rovine dalsich asi 20-30, postupne to postraca niekde, az zostane cca rozdiel z toho zaciatku.
Dalsi test spravim bez cidiel, bez BT, bez navi .. cisto len GPS, som zvedavy, kolko vydrzi. Lebo fakt som sa domnieval, ze tych 28h je cas bezneho pouzita, ktore zahrna aj aspon jedno cidlo a nejake zakladne pouzivania. Este ak by slo nastavit len GPS /bez Glonas, Galielo/ .. to neviem kde /v app?/
A este jedna vec .. zrazu mi nahodilo, ze slaba bateria 15%, ci chcem resume. V zjazde pri 40-50km/h
edit: jazda bez cidiel .. dost casto zastavoval recording/vypadavala rychlost, aj som pozeral co satelity /nie vsade opodstatne vypadky/, ale mal tak 8-10 .. to vypada, ze ma daky lacny mediatek gps chip, alebo co .. a vlastne ked nad tym uvazujem, tak najpravdepodobnejsi to bude tak, ze XL a Mega C ma kvalitnejsu elektroniku, lebo len baterka (a farebny display) ten cenovy rozdiel nemoze tvorit a nemyslim, ze by robili na nich zamerne marze. Co mu by zodpovedala aj vydrz baterie u XL, kvalitnejsi cip a mensi odber. Ale .. je to len hypotera, na potvrdenie by sa museli rozobrat
toto presne sa stalo mojej po 10-tich mesiacoch ... ja som to pripisoval dvojitemu lejaku par dni predtym na kralovskom mtb ... vratili peniaze
ako pise vlastoch - reklamovat
neskúšal si hard reset, alebo bootloader mode?
Ne. Vobec nestudoval navod v tomto smere...Skratka mi to nenastartovalo a nenabija sa. Ak sa docitam v navode, ze ako sa to robi, asi to skusim.
Ako mate nastavene background light a contrast ? Laborujem s tym, ale furt je to bieda, ak sa vypne podsvietenie, tak slabo to vidno v horsom svetle a na slnku tiez nie dobre. Klasicky LCD na inych /Bryton/ funguje vsade v pohode, tuna mam problem :/