Ahojte, máte niekto skúsenosť s GPS Lezyne mini GPS y10 (k dispozícii aj tu v e-shope)? Zaujali ma jeho funkcie a oproti ROXom aj cena. Dík za vaše postrehy.
Ahoj, na uvod nikto netvrdi, ze lezyne rata nasupane metre bezchybne. Uz tu bolo dokazane ze nerata. Nerata to presne ale ani ine podobne zariadenie. Na druhej strane podla mojich informacii google maps ma nadmorslke vysky z medzinarodnej siete vyskovych bodov (rovnako ako strava, komot,..... preto sa to zhoduje) ktora ma pomerne male rozlisenie. Ked si to predstavis, tak je to ako by si v 3D pospajal vyskove body ktore su stovky metrov od seba priamklai. Ked pozeras nadmorku vysku v nejkom bode, google maps ti ukaze priesecnik horizontalnej roviny s touto sikmou spojnicou bodv. Bezne je to mimo desiatky a v kopcovitom terene 100vky m nedmorskej vysky. Ak chces relevantne udaje, musis pouzit GIS namerane data. Ci uz z geodetickcych map, statnu tirangulaciu ak najdes, vyskove koty na kopcoch, alebo turisticke infoznacky ktore udavaju presnu nadmorsku vysku.
Ak chces urobit aspon trochu relavantny experiment. tak si musi najskor urcit co ta vlastne zaujima. Ak presnost merania absolutnej nadmorskej vysky, tak potom skalibruj barometer po ustaleni teplotu a za plneho GPS signalu. Na kazdom bode v terene, kde je uvedena nadmorkska vyska porovnaj s GPS. Zapis rozdiel urob priemer z par bodov a vyde ti nejaka odchylka. Problem je, ze kolko dni po sebe tento experiment urobis, tolko krat dostanes ine data. Lebo sa bude menit kvalita 3D pokrytia satelitmi a aj drift barometrickeho tlaku vplyvom pocasia (vieor, vlhkost vzduchu, teplota).
Ak chces kontrolu nastupanych metrov, najdi si usek tak do hodiny dlheho stupania a prejdi ho 2x v co nakratsom case po sebe. Treba to urobit hned, aby si vedel minimalizovat vplyv pocasia a pohybu satelitov.
Ale cele je to vlastne zbytocne lebo vo finale jedine co ovplyvnuje presnost merania je presnost barometra v zariadeni (99% GPS pouziva ten isty cip) a poveternostne podmienky. Algoritmus vypoctu je urcite vo vsetkych zariadeniach sparvny. Rozdiel bude iba v tom ktore dava vacsiu vahu na 3D data z GPS a ktore ide viac podla barometra. V jeden den bude presnejsie jedno v druhy den druhe. Proste podla pokrytia satelitmi a podla pocasia. Ako som pisal ide o nedokonalost technologia nie zariadenia. Dokonca aj keby si mal na riaditkach vsetky GPS jednotky na trhu a urobil s nimi meranie naraz, Tak kolko krat zopakujes experiment tolko krat budes mat ine podmienky a teda aj ine vysledky. Nevierim na zazracne zariadenie co dokazalo najst algoritmus vypoctu zasadne lepsi za vsetkych podmienok ako konkurencia. Mozes len mat stastie v om ze kupis zariadenie ktore najlesie funguje v tovjich podmienkach na tvojich trasach za pocasia v ktorom jazdievas. Ale niekomu inemu uz fungovat tak dobre ako tebe nebude.
Čaute prosím vás aký je rozdiel medzi Lezyne Super Pro a Lezyne Macro Plus chcel by som to len na navigáciu po horách prevažne čísla moc neriešim...ďakujem za odpoveď
Zdravím, mám Lezyne Super pro GPS (enhased), cca pol roka ale nemám moc čas teraz jazdiť, tak som ho použil snáď 10x. Každopádne snáď zakaždým som riešil dva problémy. Jeden je teplomer, ktorý je úplne mimo a stále ukazuje nereálne mínusové teploty. A druhá vec je absolútne nespoľahlivý výškomer. Niekedy meria relatívne v pohode, ale napr. pri dnešnej jazde (viď. foto): najskôr nereagoval na zmeny nadmorskej výšky vôbec, potom skákal hore-dole a vyrobil mi 3100m prevýšenie a potom zas nič. Chápem zmeny tlaku atď., ale takéto niečo sa mi nestávalo ani pri lacnom čínskom iGPSporte. Myslíte, že je to vadný kus hodný reklamácie, alebo je to pri Lezyne "normálne"?
Ak su oba tie vyskove profily z tej istej trasy, tak to urcite normalne nie je. Podla mna tak ako pise rico06 master reset, prehrat najnovsi FW ak nepomoze reklamovat.
Zdar... Neviete či je možné dostať aktivity z Lezyne konta na Garmin connect? Skúšal som aj z Lezyne do Stravy a z tadiaľ na Garmin connect, ale dáko sa mi nedarí.
ahojte, moj poznatok k nezmyselnym hodnotam (napr +30% stupanie v zjazde s 2000 nastupanymi metrami na 10km trase) je taky, ze po zapnuti GPS treba kuknut teplotu. Ked ukazuje nezmysel ako -17st, treba gps vypnut a zapnut, niekedy 1x, niekedy 3x, ale akonahle ukaze pociatocnu teplotu v norme, tak bude fungovat spravne.
To som sice nikdy nezanamenal, ale tovja skusenost dokazuje spravnost mojho predpokladu. Ze zariadenie musi mat ustalenu teplotu aby moholo spravne ukazovat vysku/nastupane metere.
Pouzivate niekto navigaciu v Super GPS alebo hodinkach ? Neviem vymysliet cestu, aby zariadenie po restarte (vypnuti a zapnuti) pokracovalo v navigovani. Jediny sposob ktory som nasiel je opat nahrat trasu z mobilu. Je nejaky sposob ako spustit navigovanie zo zariadenia ? Subor s trasou uz v zariadeni predsa je. Najviac ma stve tento problem u hodiniek, lebo tie maju bateriu tak na 3 hod a ked som niekde cely den, musim ich vypinat ked mam pauzu, aby nezdochla batrka. Opatovne nahranie trasy je strata casu a predpoklada to nabity tel.
Caute, po roku pouzivania Lezyne a jeho snimacoc som zacal mat problem so snimacom kadencie. Najprv mi neukazoval ziadnu aj ked som slapal a dnes mi napokon ukazoval kadenciu 140 a viac. Skusim som odpojit aj hrudny pas, ci to nahodou nejako nevadi, ale vysledok stale ten isty. Ak ste sa s tym nahodou niekto stretli, neviete poradit co spravit alebo upravit aby to bolo v normale ? Dik
To mam v plane ako prve, len mi to je divne. Pretoze mam jednu baterku pre snimac rychlosti a kadencie, ale rychlost funguje spravne. Samozrejme vyskusam a skusim aj vycistit magnet a ostatne veci. Ak nepomoze, tak neviem co dalej.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak chces urobit aspon trochu relavantny experiment. tak si musi najskor urcit co ta vlastne zaujima. Ak presnost merania absolutnej nadmorskej vysky, tak potom skalibruj barometer po ustaleni teplotu a za plneho GPS signalu. Na kazdom bode v terene, kde je uvedena nadmorkska vyska porovnaj s GPS. Zapis rozdiel urob priemer z par bodov a vyde ti nejaka odchylka. Problem je, ze kolko dni po sebe tento experiment urobis, tolko krat dostanes ine data. Lebo sa bude menit kvalita 3D pokrytia satelitmi a aj drift barometrickeho tlaku vplyvom pocasia (vieor, vlhkost vzduchu, teplota).
Ak chces kontrolu nastupanych metrov, najdi si usek tak do hodiny dlheho stupania a prejdi ho 2x v co nakratsom case po sebe. Treba to urobit hned, aby si vedel minimalizovat vplyv pocasia a pohybu satelitov.
Ale cele je to vlastne zbytocne lebo vo finale jedine co ovplyvnuje presnost merania je presnost barometra v zariadeni (99% GPS pouziva ten isty cip) a poveternostne podmienky. Algoritmus vypoctu je urcite vo vsetkych zariadeniach sparvny. Rozdiel bude iba v tom ktore dava vacsiu vahu na 3D data z GPS a ktore ide viac podla barometra. V jeden den bude presnejsie jedno v druhy den druhe. Proste podla pokrytia satelitmi a podla pocasia. Ako som pisal ide o nedokonalost technologia nie zariadenia. Dokonca aj keby si mal na riaditkach vsetky GPS jednotky na trhu a urobil s nimi meranie naraz, Tak kolko krat zopakujes experiment tolko krat budes mat ine podmienky a teda aj ine vysledky. Nevierim na zazracne zariadenie co dokazalo najst algoritmus vypoctu zasadne lepsi za vsetkych podmienok ako konkurencia. Mozes len mat stastie v om ze kupis zariadenie ktore najlesie funguje v tovjich podmienkach na tvojich trasach za pocasia v ktorom jazdievas. Ale niekomu inemu uz fungovat tak dobre ako tebe nebude.
bol som celkom deprimovany
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0043/1246/5494/files/Y14_Lezyne_GPSComparisonChart.pdf?v=1601937442
Na navigaciu/urcenie mojej polohy si vystacim aj s mobilom.
https://support.lezyne.com/hc/en-us/articles/115005009593-Force-updating-GPS-devices
https://support.lezyne.com/hc/en-us/articles/360001304173-Restoring-the-device-to-factory-defaults
..aj ked az na druhý krát, ale mne to pomohlo