Rad by som sa opytal,skor by som potreboval radu.GPS by sa dalo aj do blackbery nainstalovat?Pravdepodobne by som potreboval softwer.Nevie niekto nieco o tom.Alebo ci by som to nevedel hodit na daky mobilny phone.Totizto nechce sa my tolko veci vlacit.Rad by som to mal vsetko po kope t.j. one divice(najlepsie mobil)
nemam GPS , nemam s tym ziadne skusenosti, ale GPS pracuje cez druzice nie? a este mi prezrad ako sa chces telefonom napojit na ne? ked na to prides daj mi vediet
nemam GPS , nemam s tym ziadne skusenosti, ale GPS pracuje cez druzice nie? a este mi prezrad ako sa chces telefonom napojit na ne? ked na to prides daj mi vediet
Ved to by som aj ja rad vedel.....Bolo by to zaujimave mat mobil a na nom aj gps a myslim pri dnesnych technologiach to nei je problem
Ved to by som aj ja rad vedel.....Bolo by to zaujimave mat mobil a na nom aj gps a myslim pri dnesnych technologiach to nei je problem
Su take mobily - jeden bol Nokia to bolo kompaktne - model neviem a potom tie vyssie co maju Symbian mozu mat GPS aplikaciu ktora vyuziva GPS modul pripojeny cez Bluetouth. Problem podla mna je zdroj. GPS ti vydrzi (dajme tomu moj Garmin Legend) 18 hodin, takze sa ti lahko moze stat, ze zostanes bez GPS i bez mobilu. Podla Parkinsonovych zakonov sa ti to stane vtedy ked priijes a zlomis nohu a potrebujes pomoc.
PS Ten GPS modul ma vlastny zdroj ale aj tak je mobil viac zamestnany bluetouth bezi skoro bez zastavky.
Ext. GPS modul cez bluetooth + vhodna aplikacia.
Nevyhoda pre outdoorove aktivity je absencia barometrickeho vyskomeru, takze vyskove profily budu dost biedne. (Na druhej strane ani mnoho GPS pristrojov nema bar. vyskomer).
Vozim Cateye AT 100 cyklocomp s barometrickym vyskomerom. Priznavam, ze sa mi nechce stale mysliet na kalibraciu a ked ju nerobis tak to bude uletene este viac, pretoze to je v podstate tlakomer. Barometricky vyskomer na GPS sa nekalibruje automaticky. Takze vzdy pred turou a niekedy pri prudkych zmenach tlaku i pocas - dobre je napr. skontrolovat pri kazdom razcesti s oznacenou vyskou. Pokial ti ide o upresnenia vyskovych profilov trasy z GPS tak to mozes podla mapy editovat napr. v OziExplorerovi.
GPS na mobil sa bez prislusneho hardware neda zmenami softweru nijako urobit, boze pochopte to poniektori
..k nokii 5140 sa da dokupit za cca 3000czk GPS modul s vacsou baterkou, za tie peniaze celkom dobry vykon to ma, presnost super, len obcas vypadava spojenie... problem je ze ta Nokia je potom raz taka hruba
GPS na mobil sa bez prislusneho hardware neda zmenami softweru nijako urobit, boze pochopte to poniektori
Asi som sa vyjadril malo zrozumitelne. Existuje aplikacia napisana v Java t.j. sw pre mobily s operacnym systemom Symbian, ktory v spolupraci s externym hardwarowym GPS modulom vie plnit pozadovane. Spojenie tychto dvoch produktov prebieha technologiou Bluetouth. Viac najdes napr na www.navisdat.sk pripadne UTFG.
No aby som vam to ujasnil. Z niektorych mobilov mozete urobit GPS navigator, ale ma to tri podmienky: 1. operacny system symbian, alebo windows mobile, 2. moznosť pripojenia bluetooth (sú aj original moduly, ale toto je jednoduchsie), 3. vhodny soft pre zobrazenie. Samozrejme je to realizovateľne, ale kedze na trhu absentuje vhodny soft, ktory by bol pouzitelny na pohyb v lese, nie su vhodne drziaky a mobil sa z dazdom nekamarati odporucam zakupit nieco na to urcene napr nejaky etrex od Garmin. Ceny uz od 5000Sk.
Pozrite si www.navisdat.sk , alebo www.navigacia.szm.sk.
This is a good talking about the garmin gps!!I learn a lot more about garmin gps here,I like it.
I search Yahoo for long time and find here.By the way I found some content on another website about it.Also,you can find some other on it,such as site ecommerce or spain property or property spain.
LOL!Good job and go on talking plz,boys
Dnes neviem, ale v minulosti (pred pár rokmi) bol mobil so zabudovaným GPS. Už sa presne nepamätám, ale tuším niečo ako Benquist? Alebo tak nejako podobne. Keď som ho videl, vôbec som o tom neuvažoval. Bol príliš veľký. V bežnom živote by prekážal. To GPS človek predsa len využíva zriedkavejšie.
No a tie smartphony čo ste písali vyššie, to nie je na bika. Môže sa to tam dať krkolomne pripevniť, ale to je taká cigánska robota. Inak v aute na navigáciu fungujú pekne.
No gété písal rozumne veci. Ja mám nokiu 6600 dosť dlho som okolo toho chodil, snažil som sa niečo takéto spojazdnit, ale je to na nič. Vždy vás to bude stáť niekolko násobne viac a bude to nepresnejšie ako ten najhorší garmin. Jednoznačne je k tomu treba gps primac a soft. Len soft stojí okolo 6 tis. Zabudnite na to. K tomu Mio, kto vie ako to bude s mapami. Viem že mio máva problém dodať mapy.
Zalezi pod cim pracuje ten tvoj mobil....
Ja mam napriklad Nokiu N73,teda Symbian S60,a pouzivam Tom Tom 6,k tomu GPS modul Nokia za 2800sk,a uplna spokojnost.....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Su take mobily - jeden bol Nokia to bolo kompaktne - model neviem a potom tie vyssie co maju Symbian mozu mat GPS aplikaciu ktora vyuziva GPS modul pripojeny cez Bluetouth. Problem podla mna je zdroj. GPS ti vydrzi (dajme tomu moj Garmin Legend) 18 hodin, takze sa ti lahko moze stat, ze zostanes bez GPS i bez mobilu. Podla Parkinsonovych zakonov sa ti to stane vtedy ked priijes a zlomis nohu a potrebujes pomoc.
PS Ten GPS modul ma vlastny zdroj ale aj tak je mobil viac zamestnany bluetouth bezi skoro bez zastavky.
Nevyhoda pre outdoorove aktivity je absencia barometrickeho vyskomeru, takze vyskove profily budu dost biedne. (Na druhej strane ani mnoho GPS pristrojov nema bar. vyskomer).
Skus pozriet.
http://www.mobil.sk/diskusia/viewtopic.php?t=1759
http://www.ce4you.cz/forums/view_forum.asp?f=204
..k nokii 5140 sa da dokupit za cca 3000czk GPS modul s vacsou baterkou, za tie peniaze celkom dobry vykon to ma, presnost super, len obcas vypadava spojenie... problem je ze ta Nokia je potom raz taka hruba
Asi som sa vyjadril malo zrozumitelne. Existuje aplikacia napisana v Java t.j. sw pre mobily s operacnym systemom Symbian, ktory v spolupraci s externym hardwarowym GPS modulom vie plnit pozadovane. Spojenie tychto dvoch produktov prebieha technologiou Bluetouth. Viac najdes napr na www.navisdat.sk pripadne UTFG.
http://www.shadowork.net/index.php?sekc ... m&kat_id=3
Pozrite si www.navisdat.sk , alebo www.navigacia.szm.sk.
I search Yahoo for long time and find here.By the way I found some content on another website about it.Also,you can find some other on it,such as site ecommerce or spain property or property spain.
LOL!Good job and go on talking plz,boys
No a tie smartphony čo ste písali vyššie, to nie je na bika. Môže sa to tam dať krkolomne pripevniť, ale to je taká cigánska robota. Inak v aute na navigáciu fungujú pekne.
Mio DigiWalker A701
Pocket PC Phone Edition + GPS
Je v tom všetko, PDA, tel, aj GPS
21 000 Sk
Mio DigiWalker A701
Pocket PC Phone Edition + GPS
Je v tom všetko, PDA, tel, aj GPS
21 000 Sk
Uz teraz to bude asi jedno,uz mam GPS zatial spokojnost ....
http://www.getjar.com/products/1445/GPSXC
Ja mam napriklad Nokiu N73,teda Symbian S60,a pouzivam Tom Tom 6,k tomu GPS modul Nokia za 2800sk,a uplna spokojnost.....
http://mobil.sme.sk/clanok.asp?cl=3154927