Ahojte. Snad nie zbytocna tema. Mam garmin fenix 5plus uz par rokov a od manzelky som dostal edge 530, kedze mojou hlavnou aktivitou je bajkovanie. Hladam najlepsiu kombinaciu, ako "spolocne" fungovat. Ked si zapnem aj aj, mam v garmin appke po bajkovani 2 aktivity, od dvoch zariadeni, takze neziaduce (pri roznych garmin cyklo-vyzvach potom zapocita dva krat km) tym padom musim pouzivat asi len jedno z tychto zariadeni, kedze sa nesynchronizuju do jednej aktivity. Pripadne mozno vyuzit hodinky len na vysielanie tepu a edge na samotnu aktivitu. Ak mate skusenosti s vyuzivanim podobnej kombinacie, tak mi to pomoze. Pekny den.
Jasne, tak som aj urobil, jednu vymazal. Len pri garmin vyzve mi uz zapocitalo 2x najazdene km a tam to menit neviem, aj ked aktivitu vymazem. Prioritne na bajk asi budem pouzivat ten edge, kedze vidim data, len mi bude chybat meranie tepu z hodiniek, co mozno sa bude dat este nejak sparovat. Skoda ze tie zariadenia sa asi nevedia synchronizovat, co sa tyka finalnej aktivity.
tiež mám 530 a využívam presne takto "hodinky len na vysielanie tepu a edge na samotnu aktivitu," funguje to spoľahlivo. btw. za 3 sezóny sa mi nestalo, že by Edge nejakým spôsobom kľakol.
Nie je mi celkom jasné, ako by sa mali "synchronizovať", aj keď viem, čo asi sleduješ.....ak potrebuješ hodnoty tepu, tak si daj hrudný pás..... aspoň budú hodnoty reálne
Ano uz viem, nemozem mat obe zapnute, lebo ostanu 2 aktivity. Vymazat jednu nie je problem, ale ako som pisal, pri garmin vyzvach sa ti km hned napocitaju 2x, aj ked jednu vymazes, tak sa nezmenia. Skor som myslel, ci sa tie garmin gerety nevedia dohodnut, kazda prispeje svojim zaznamom a vo finale sa vykaze len jedna aktivita...ale uz viem, ze to tak nie je, takze ok. Hold bol to darcek od polovicky, tak musim najst vyuzitie 😀.
A čím prispeje, keď zaznamenávajú tie isté parametre.....čas, vzdialenosť, polohu na mape, rýchlosť, nadm. výšku....
Viem, že riešiš pulzy....na to ti riešenie napísali
Uff, pri čítaní tejto témy som sa zľakol... Pomaly mi po 10-tich rokoch odchádza Edge 805 a rozmýšľam nad kúpou nového computra. Ale 1000 a 800 asi nevyužijem všetky funkcie takže sú zbytočne drahé, stačila by mi 500. Pre mňa je najdôležitejší pulz a zrazu čítam, že na pulz junáčik potrebuje hodinky...
Keď som tému dočítal, tak sa mi uľavilo - rada 500 tiež podporuje snímač pulzu, akurát junáčik si nekúpil Edge so snímačom - hrudným pásom....
JoKo asi si to zle pochopil. Junacik uz hodinky aj Edge ma, tak vie vyuzit hodinky, ktore ma asi na ruke tak ci tak, ako snimac tepu. Sem tam to aj ja tak vyuzivam. Mam vsak aj HRM Pro. Hodinky Garmin FR 965 meraju tep a v Edge 830 mam hodinky pridane ako dalsi snimac a na hodinkach mam aktivovanu funkciu "vysielat" tep. Garmin Edge 830 tento tep zaznamenavaju a pridaju ho k dalsim zaznamenanym datam.
Ja som to pochopil, ale až po prečítaní ďalších príspevkov... Prvý mi navodil dojem, že Edge radu 500 nemá snímač pulzu z hrudného pásu a budem musieť vyhodiť nejakú tú stovku navyše za Edge radu 800. Sledovať pulz za jazdy je pre mňa najdôležitejšie..
Uplne super mi funguje kombo hodiny Garmin Venu 2, hrudak Polar H10+, Edge 130, vsetky snimace (rychlost, kadencia), Varia 515 (aj na hodinkach). Polar aj s apkou Sportstracker na mobile, alebo ked mam iba hodiny, tak aj tie vysielaju do apky tepy.
Vozit hodinky na biku pokial mam edge je uplne zbytocne. Ak potrebujes tep tak kup pas.
Este stale mozes robit zaznam oboma a na konci jeden z nich neulozis ale zahodis.
Vozit hodinky na biku pokial mam edge je uplne zbytocne. Ak potrebujes tep tak kup pas.
Este stale mozes robit zaznam oboma a na konci jeden z nich neulozis ale zahodis.
Chyba lávky, Edge 130 nema taku dlhu baterku a potom je tu uzasna vec ako upozornenie na dopravnu nehodu - stacilo dostat defekt na graveli, co bola vcelku dobra supa, vyhodnotil to ako nehodu a skusal odoslat sms (bez signalu za Smrekovicou tazko), a cely vyjazd zmizol. Este ze boli spustene aj tie hodziny.. ? Samozrejme tu funkciu som vypol a na dlhe vyjazdy (eg > 200 km) trackujem aj hodinami.
Da sa to nejako nastaviť ?Pouzivam Edge 1030 plus na bicykel a hodinky Garmin EPOX PRO 2 nechávam doma .V hodinkách mi ukáže posledný tréning ale v BODY BATTERY napíše toto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.reddit.com/r/Garmin/comments/sm0ig1/for_those_who_have_both_a_garmin_edge_and_garmin/
Šak robíš dva záznamy, tak načo a akým spôsobom sa majú "synchronizovať"???.... keď nechceš dva záznamy, tak ich nerob...alebo potom jeden vymaž...
Viem, že riešiš pulzy....na to ti riešenie napísali
100% s tým aby ukazovali správne časy pre regeneráciu, VO2max atd. to funguje až pre novšie modely hodiniek podporujúce unified training status.
https://support.garmin.com/en-US/?faq=EjPECQK58qA0xzJ5X74vm7
Keď som tému dočítal, tak sa mi uľavilo - rada 500 tiež podporuje snímač pulzu, akurát junáčik si nekúpil Edge so snímačom - hrudným pásom....
Chyba lávky, Edge 130 nema taku dlhu baterku a potom je tu uzasna vec ako upozornenie na dopravnu nehodu - stacilo dostat defekt na graveli, co bola vcelku dobra supa, vyhodnotil to ako nehodu a skusal odoslat sms (bez signalu za Smrekovicou tazko), a cely vyjazd zmizol. Este ze boli spustene aj tie hodziny.. ? Samozrejme tu funkciu som vypol a na dlhe vyjazdy (eg > 200 km) trackujem aj hodinami.