Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
hm, mne sa zdá, že podstatou brynje, je že funguje veľmi dobre termoregulačne niekto písal, že ho nosí aj pri 20 stupnoch ako spodnú vrstvu. tiež som bol prekvapený, bál som sa, že mi bude moc teplo. asi to bude tým vetrom, a teda teraz pozerám, že nakoľko bol výjazd od 16:20 do 18:00 a teda teplota postupne klesala pod 10 stupnov. vecer predým som mal gabbu s krátkym rukávom, obyčajným tielkom a návlekmi na ruky a bolo mi fest kosa.
Prosim vas pouzivate niekto dlhe gate alebo kratase ktore su aj vodeodolne ? Kupil som dlhe gate z decathlonu ktore by mali odpudzovat vodu no odpudzuju tak maximalne hmyz
vozím už druhé krátke, aktúalne verziu MT500 II ale sú tak na jenu jeseň/jar vyber si... prvých pár vyjazdov sú skutočne nepremokavé aj v lejaku, potom zaćnú postupne prepúšťať, samozrejme najskor na zadku... až sa s nich postupne stanú "premokavé igelitky" po 2 sezónach už vo vode nepoužiteľné resp chovaju sa podobne ako Conddurove Sigletracky akurát sa v nich človek viac parý
Ja mam Endura MT500 spray, ktore su membranove na zadnej strane. Vyslovene v dazdi nejazdim, ale od jesene do jari za mokra to dost pomoze oproti klasickym Hummvee. tiez som obcas impregnoval.
Ja mam od SANTINI Gore Windstopper fukerku - zatial najlepsia bunda doteraz - neprefuci vobec a v chladnom pocku pod to davam Klimatex dlhe termotricko a bohate staci, a hlavne aj co to dycha. Navyse ma predlzeny zadok, cize sa da zatiahnut na "prdel", takze krize su cely cas chranene. Na zimu by som ale asi siel do nejakeho polar variantu.
Inak, mam aj lahunke windky od Scott a Endura, pokial nie je brutal chladno, uplne vpoho. No, ale na tie som mal brutal stastie Sale v CH.
Mate niekto 3/4tove Sorpasso ROS?
Kedy v tom jazdite? Mam trochu obavy z tej kombinacie zateplenia a 3/4 dlzky. Ked uz je tak zima ze treba zateplene tak asi mi bude zima aj dole na lytka a ked by bolo tak ze su lytka v poho tak zas mi bude asi teplo na stehna.
bude to nieco ako tutto nano 3/4. len neviem ako sa sprava ten extra dry material co je na predku a zadku - ako je na tom s priedusnostou a hrejivostou. predpokladam ze tam bude viac race strih. ale co sa tyka nosenia tak prave teraz na taketo obdobie ideal - v dolinach a k veceru je dost chladno cez den teplo no nanoflex 3g nechladi aj ked ho spotim. 3/4 nosim od 8 do 18 stupnov. spodok noh nieje az tak citlivy na chlad, nevadi mi to, no ked cez den zasvieti aj slnko niesu zbytocne zakryte. co potrebujem su zakryte kolena ked je pod 18 stupnov lebo mi strasne tuhnu.
Prosim vas pouzivate niekto dlhe gate alebo kratase ktore su aj vodeodolne ? Kupil som dlhe gate z decathlonu ktore by mali odpudzovat vodu no odpudzuju tak maximalne hmyz
Netreba si mýliť vodoodolné a nepremokavé. Ťažko sa v tom človek vyzná lebo jednak sa miešajú anglické názvy ako spray proof, water repelent, shower proof, water resistant, waterproof,.... a do toho ešte teda tie slovenké preklady, no chaos. V podstate ak to nemá membránu tak o má zväčša DWR povrchovú úpravu, ktorá však nie je trvalá a praním a nosením sa "minie" Následne sa dá obnoviť všakovakými prostriedkami. V podstate ak si nastriekaš impregnačným sprejom hocijaké kraťasy z hrubšej/hustotjanej látky tak budú trochu odolné voči vode ale nie nepremokavé.
Mala som dávnejšie Endura MT500 spray, ktoré boli nepremok na zadku, no aj tak premokli, lebo ak si sedíš na vode tak ju natlačíš cez látku.
Teraz mám a som s nimi veľmi spokojná Specialized Apparel Trail Cordura Shorts, ktoré oficiálne vôbec nie sú proti vode ale také šplechy blata a z mlák zadržia, na jeseň ideálne. Keby bolo mokro, nastriekam ich repelentom.
Keby som si mala kúpiť nepremokavé, tak jednoznačne s vetrákmi lebo mám Maloja Goretex shorts a mala som ich raz, síce nepremokli a okrem toho, že mi úplne nesadla veľkosť tak je v tom trochu teplo, čo sa ale na jeseň a zimu hodí, no nie na letné prehánky.
A teda ako TOP sa mi javia Leatt DBX 5.0 Shorts. Nie sú to len také naťahovacie šortky ale plnohodnotné prepracované kraťasy s vreckami a vetrákmi a membránou 30.000mm/23.000g/m² waterproof/breathable shell. Len teda stoja kilo...
Mate niekto 3/4tove Sorpasso ROS?
Kedy v tom jazdite? Mam trochu obavy z tej kombinacie zateplenia a 3/4 dlzky. Ked uz je tak zima ze treba zateplene tak asi mi bude zima aj dole na lytka a ked by bolo tak ze su lytka v poho tak zas mi bude asi teplo na stehna.
Objednal som si ich a dost velky fail je na nich ze nemaju ziadne protismykove zakoncenie, hned sa zhrnu pod kolena. Inak strih je dost race - rosso corsa, pocitovo su trochu teplejsie ako nanoflex, ale clovek sa v nich nevari ani hore kopcom ked je teplejsie a vlozka je top.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Väčšinou e-motorkári
Inak, mam aj lahunke windky od Scott a Endura, pokial nie je brutal chladno, uplne vpoho. No, ale na tie som mal brutal stastie Sale v CH.
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/nohavice/dlhe-cyklisticke/castelli-lw-2-nohavice-s-trakmi-cierna.html?itm_medium=forum#163612
Netreba si mýliť vodoodolné a nepremokavé. Ťažko sa v tom človek vyzná lebo jednak sa miešajú anglické názvy ako spray proof, water repelent, shower proof, water resistant, waterproof,.... a do toho ešte teda tie slovenké preklady, no chaos. V podstate ak to nemá membránu tak o má zväčša DWR povrchovú úpravu, ktorá však nie je trvalá a praním a nosením sa "minie"
Mala som dávnejšie Endura MT500 spray, ktoré boli nepremok na zadku, no aj tak premokli, lebo ak si sedíš na vode tak ju natlačíš cez látku.
Teraz mám a som s nimi veľmi spokojná Specialized Apparel Trail Cordura Shorts, ktoré oficiálne vôbec nie sú proti vode ale také šplechy blata a z mlák zadržia, na jeseň ideálne. Keby bolo mokro, nastriekam ich repelentom.
Keby som si mala kúpiť nepremokavé, tak jednoznačne s vetrákmi lebo mám Maloja Goretex shorts a mala som ich raz, síce nepremokli a okrem toho, že mi úplne nesadla veľkosť tak je v tom trochu teplo, čo sa ale na jeseň a zimu hodí, no nie na letné prehánky.
A teda ako TOP sa mi javia Leatt DBX 5.0 Shorts. Nie sú to len také naťahovacie šortky ale plnohodnotné prepracované kraťasy s vreckami a vetrákmi a membránou 30.000mm/23.000g/m² waterproof/breathable shell. Len teda stoja kilo...
Objednal som si ich a dost velky fail je na nich ze nemaju ziadne protismykove zakoncenie, hned sa zhrnu pod kolena. Inak strih je dost race - rosso corsa, pocitovo su trochu teplejsie ako nanoflex, ale clovek sa v nich nevari ani hore kopcom ked je teplejsie a vlozka je top.