Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
krismik Zalezi ake nohavice. Ked sa bavime o elastickych na telo s cyklovlozkou, tak nikdy nic. V teplotach okolo nuly a pod nou, prechadzam na nohavice s wind membranou (u mna konkretne Sportful Infinium).
nenosieval som nic ale asi starnem a ked je uz tak -5 tak mi aj v polare chladi nadobicko. volne gate navrch mi nejak nesadli tak som skusil boxerky od craftu a je to lepsie.
Osobne som doteraz tiež bežne nosieval letné kraťasy aj v počasí 10 a viac stupňov, tento rok som však investoval a kúpil zateplené od Alé a je to presne to čo mi v šatníku chýbalo. Ono ako som starší je mi príjemnejšie jazdiť v teple. Aj keď som nejakú zimu v letných kraťasoch nepociťoval, keď som prišiel domov videl som, že v oblasti kraťasov som "prechladnutý". Každopádne každý vníma zimu inak a časom príde na to, čo mu sedí a ako sa má obliecť.
Pozeral som aj tie decathlon all Mountain, aj som ich uz mal v kosiku. Len netusim ako to tam je potom s vlozkou, pod to nieco dalsie s vlozkou hej?
Ano. Ja napr. nosim cely rok tieto vnutorne Endura Singletrack liner v lete na to volne kratasy, v zime volne dlhe, podla teploty zateplene. Ale to je viac AM/Enduro ako XC. Zalezi aj co preferujes.
pix Ako už tu bolo napísané, je to veľmi individuálne. Odvíja sa to od teploty (vietor, bezvetrie, jazda na slnku, v tieni, v noci), štýlu jazdy (na XC/cestu stačia obtiahnuté nohavice, na enduro sa hodia voľné nohavice kvôli chráničom), výkonnosti (pomalšia/rýchlejšia jazda), prestávok na pivo/jedlo (po dlhej prestávke je zima), teplomilnosti tela...
Začal si jazdiť s voľnými turistickými + termo podľa teploty. Tak dokúpiš najprv len "boxerky" s vložkou. Potom zistíš, že turistické nohavice sú na členkoch voľné (drhnú o prevodník), tak kúpiš špeciálne cyklo voľné nohavice. Potom zistíš, že vo voľných nohaviciach ti ťahá na kríže (aj keď si hore dobre oblečený), tak kúpiš dlhé obtiahnuté s trakmi. Potom zistíš, že dlhé obtiahnuté čo si kúpil, sú buď tenké (je ti zima) alebo hrubé (je ti teplo) a musíš kúpiť iné. Potom zistíš, že ťa bicyklovanie v zime začína poriadne baviť, tak kúpiš druhý kus, aby si ich mohol striedať (keď sú druhé opraté a na sušiaku). A to sme sa ešte nebavili o hornej vrstve a zimných tretrách. Priprav si teda tučnú peňaženku.
pix Ako už tu bolo napísané, je to veľmi individuálne. Odvíja sa to od teploty (vietor, bezvetrie, jazda na slnku, v tieni, v noci), štýlu jazdy (na XC/cestu stačia obtiahnuté nohavice, na enduro sa hodia voľné nohavice kvôli chráničom), výkonnosti (pomalšia/rýchlejšia jazda), prestávok na pivo/jedlo (po dlhej prestávke je zima), teplomilnosti tela...
Začal si jazdiť s voľnými turistickými + termo podľa teploty. Tak dokúpiš najprv len "boxerky" s vložkou. Potom zistíš, že turistické nohavice sú na členkoch voľné (drhnú o prevodník), tak kúpiš špeciálne cyklo voľné nohavice. Potom zistíš, že vo voľných nohaviciach ti ťahá na kríže (aj keď si hore dobre oblečený), tak kúpiš dlhé obtiahnuté s trakmi. Potom zistíš, že dlhé obtiahnuté čo si kúpil, sú buď tenké (je ti zima) alebo hrubé (je ti teplo) a musíš kúpiť iné. Potom zistíš, že ťa bicyklovanie v zime začína poriadne baviť, tak kúpiš druhý kus, aby si ich mohol striedať (keď sú druhé opraté a na sušiaku). A to sme sa ešte nebavili o hornej vrstve a zimných tretrách. Priprav si teda tučnú peňaženku.
Diky za radu. To s tahanim na krize som zistil uz vcera, bolo sice teplejsie ale tym padom som mal len tenke termo a fucalo mi na chrbat lebo turisticke gate mi padali samozrejme.
Kazdopadne vsetky tieto prispevky aspon vyriesili moju dilemu ci kupit jedny drahe nohavice alebo radsej viac/postupne z nejakej "strednej" triedy.
Vzdy lepsie takto, ako mat len jedny megasuprrdrahe, o ktore sa budes obavat, setrit ich, budeš cakat, kym vyschnu atd (alebo ta omrzi jazdenie v zime)
martinzz - presne jak ja. endurky asi 3 druhy nakupene v akciach, a tak mi je luto ich zablatit, a ked su este aj pekne, ze v nich chodim do roboty a bajkujem v tych z decathlonu. ( vobec niesu zle)
Mnohí výrobcovia oblečenia majú v ponuke aj termo / zateplené kraťasy. Tieto je IMHO vhodnejšie kombinovať potom s návlekmi na kolená, alebo na celé nohy. Osobne takéto zateplené kraťasy využívam od cca 5° do 15°. To mi v našich podmienkach vychádza na niekoľko mesiacov až pol roka využitia od neskorej jesene, zimy a jar. Taktiež ich volím pri jazdách vo vyšších horách kde je chladnejšie.
na toto používam radšej zateplené 3/4taky, navleky mi vadia nad kolenom
kedc je okolo 20-25 ale hore na kopci je 14 a fučí tak beriem 3/4ky nezateplené
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ano. Ja napr. nosim cely rok tieto vnutorne Endura Singletrack liner v lete na to volne kratasy, v zime volne dlhe, podla teploty zateplene. Ale to je viac AM/Enduro ako XC. Zalezi aj co preferujes.
https://www.bike24.com/p2386868.html
Diky za radu. To s tahanim na krize som zistil uz vcera, bolo sice teplejsie ale tym padom som mal len tenke termo a fucalo mi na chrbat lebo turisticke gate mi padali samozrejme.
Kazdopadne vsetky tieto prispevky aspon vyriesili moju dilemu ci kupit jedny drahe nohavice alebo radsej viac/postupne z nejakej "strednej" triedy.
kedc je okolo 20-25 ale hore na kopci je 14 a fučí tak beriem 3/4ky nezateplené