Zaujímalo by ma odkiaľ si kupujete cyklistické oblečenie, či z kamenného obchodu, alebo z nejakého internetového? Ak z netu, tak môžte hodiť konkrétny link. Ak z kamenného tak aspoň mesto, kde sa nachádza. Kde ste sa stretli s najlepšími cenami? ďakujem za všetky reakcie.
Prosím nejaký tip na nepremokavú pláštenku resp. ľahkú bundu. Podľa možnosti aby aj ako-tak dýchala, ale tam nemám veľké oči.
Hlavne nech nepremokne a nestojí polku výplaty. Viacmenej ako núdzovka, žiadne 5 hodinové výlety v daždi, len keď ma chytí dážď nech dôjdem domov bez toho aby som sa v tom spotil viac ako by som namokol na daždi.
Ahoj, ja používam fukerky od SCOTT, ENDURA a SANTINI, môžem povedať, že super. V brutálnom lejaku síce nebajkujem, ale dazdik to zvládne a dýchajú.
A treba vychytiť v akcii 😉
VRSTVENIE V CHLADNOM POČASÍ
Prosím vás o radu. Ako sa vrstviť pod zimnú roadie bundu? Mám SANTINI Vega Multi (0-10°C) aj dlhé Jersey SANTINI Colore Puro (8-16°C). Problém je, že keď si dám dlhé Brynje termo tričko a naň dres, je mi v tých teplotných rozsahoch dosť zima. Ako sa navrstviť, aby som využil rýchle schnutie a zároveň mal tepelný komfort? ?
SANTINI BUNDY & SVETER
Viete mi niekto poradiť ako sa vrstviť pod zimnú bundu Vega Multi (0-10°C) alebo pod sveter Colore Puro (8-16°C) tak aby mi nebola zima v tých teplotných rozsahoch a nemusel som dávať navrch fukerku alebo vestu?
Skúšal som dlhé termo Brynje winter (ktoré tu ľudia vychválili ako extra teplé) a na to dres, ale bola mi zima, resp. mal som pocit, že tie veci dosť dýchajú. Zatiaľ neviem nájsť kombináciu, aby mi bolo komfortne?
Dať si to len na základné tričko a dres s holými rukami nemám odvahu, či to stačí?
Alebo dávate 2 termo tričká?
Vidíš, už na skúsenosti s Brynje, ktoré tebe nevyhovuje tak, ako iným musíš vidieť, že poradiť v oblečení aby bol cudzí človek v pohode je takmer nemožné. Mne je tiež v Brynje Supertermo brutálne teplo.
Vidíš, už na skúsenosti s Brynje, ktoré tebe nevyhovuje tak, ako iným musíš vidieť, že poradiť v oblečení aby bol cudzí človek v pohode je takmer nemožné. Mne je tiež v Brynje Supertermo brutálne teplo.
A čo si dávaš na Brynje? Ako sa na to ďalej vrstvíš?
STGERMAIN nikto ti tu neporadi lebo ako pise fixska je to strasne individualne. Mozes skusat / napodobnovat jednotlive rady a mozno nejaku trafis... Ja mam brynje super thermo s golierom (ten golier je top) a potom super micro a podla teploty striedam.
Moje konfiguracie ktore mi zvykne fungovat:
10 +- stupnov -> dlhy brynje super thermo s golierom + kratky elasticky dres le col (ten mi velmi dobre funguje) + navleky, do dresu neprefucka gore shakedry pre necakane prekvapenia (dazd, tornado) a zjazdy. Alebo ked prepalim intenzitu a som spoteny, lebo ziadne funkcne pradlo nie je magia
12 - 18 stupnov -> brynje super micro tricko + le col kratky dres a navleky podla potreby
Mam viacero typov navlekov: hrubsie tensie kombinujem.... a nosim este nahradne rukavice, bufky, vestu, navleky na tretry namiesto jednej flase na vodu.
Ja sa velmi potim a toto mi ako tak funguje. A to som mal aj top bundy od castelli (convertible a podobne...)
Vcera v BA teplo a ludia ako eskimaci na cestakoch dlhe gate / zimne bundy a rukavice. Toto nepochopim. Ja som bol v kratkom
brynje je sietka s velkymi okami, ak na to das nieco moc priedusne, vsetok chladny vzduch pocas jazdy ti ide az na kozu. preto ti je chladno. dalsia vec je ze brynje nehreje - opat, je to sietka s velkymi okami. pouziva sa hlavne pri intenzivnejsich aktivitach, kedy si teplo vytvaras pohybom (do sveta cyklistiky prislo zo skialpu). jeho pointa je vo vzduchovych medzerach (kapsulach) ktore sa vytvoria prekrytim vrchnou vrstvou. pot ide cez nenasiakavy material do vrchnej vrstvy (ktora musi byt nasiakava) a k tomu mas teply vzduch v medzerach, preto sa vies dlho udrzat v suchu a byt v suchu je pri nizkych teplotach zaklad.
Brynje Supertermo má na môj vkus malé diery a je hrubé, navyše, ten materiál je taký málo elastický a pocitovo akoby bavlnený alebo "cvernový" 🤷 ťažko sa mi popisuje dojem. Na foto vľavo je moje najobľúbenejšie tielko, ktoré z takých akoby "chemlonových" vlákien a po oblečení sa diery ešte trichu zväčšia, prilieha super - má jedinú vadu, že už sa nevyrába 😭
Dnes krátky výjazd, odchod 9 C, príchod 11C, polojasno, mierne fúkalo, prevýšenie žiadne, 300 vm a cca 1,5 hoďky hore dole a mala som Brynje Supertermo a na tom len Sportful Engadyn, taká jemne zateplena bunda, vzadu ako tepláky vpredu neprefuk ale v zjazde cítiť chlad cez zips. No a celkovo mi bolo akurát až dosť teplo a odopla som si celý zips na bunde.
Aj na mňa brynje superthermo pocitovo pôsobí ako bavlna. Vyhovuje mi veľkosť ôk, hrúbka, ale nasiakavosť materiálu sa mi zdá vysoká, odvod potu do druhej vrstvy som očakával o niečo vyšší. Neviem ako je to u vás, ale ja keď sa spotím, tak chladí ma ta sieťka celkom dosť.
Mam Brynje aj merino, tiež sieťka a to je peklo. Mala som ho včera, krátky rukáv, na ňom len teplý dres, voľný a to merino zadržiava vodu ako tehotná žena, celé zle. Prezliekla som sa a mala ho zavesené na riadidlách asi 4,5 hodiny počas brigády a nič, nevyschlo, dala som ho do vaku mokré a šla domov. Za mňa je merino čisté zlo, je to furt mokré a neschne, veľmi nepríjemné.
u nás v ke dnes snežilo:) takže.sa.celkom oplatilo mat na tréningu niečo teplejšie. keď clovek raz slape a raz stoji. inak najhoršia kombinácia. bomby a potom do rady a cakat
Za mňa Brynje Super Thermo používam teraz prvú zimnú sezónu a je perfektné, kúpil som dlhý aj krátky rukáv. Akurát L-ko mi je jemne voľnejšie, neviem či M-ko by nebolo lepšie. Hlavne to s dlhým rukávom. S krátkym je celkom OK veľkosť.
Bike, skitour/skialp, beh....
Na skialp keď nefúka , slnko a niečo nad nulou, tak stačí len Brynje (smerom hore)...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.drogeria-vmd.sk/pattex-chemopren-obuv-glejivo-na-pevne-a-pruznej-spoja-50-ml/
Mozno je len hladna
Hlavne nech nepremokne a nestojí polku výplaty. Viacmenej ako núdzovka, žiadne 5 hodinové výlety v daždi, len keď ma chytí dážď nech dôjdem domov bez toho aby som sa v tom spotil viac ako by som namokol na daždi.
Bundičku v akcii od Isadore som bohužiaľ v mojej veľkosti nestihol https://isadore.com/sk/signature-rain-jacket
ale pozeral som
https://www.ekoi.com/en-sk/rain-jackets/8791-veste-ekoi-shark-translucide-2019.html - super cena a vodeodolnosť, ale podľa recenzií igelit
https://www.canyon.com/cs-sk/canyon-windproof-cycling-jacket/10006494.html - cena ok, ale málo recenzií
https://www.merlincycles.com/northwave-rainskin-jacket-119649.html
Ahoj, ja používam fukerky od SCOTT, ENDURA a SANTINI, môžem povedať, že super. V brutálnom lejaku síce nebajkujem, ale dazdik to zvládne a dýchajú.
A treba vychytiť v akcii 😉
Prosím vás o radu. Ako sa vrstviť pod zimnú roadie bundu? Mám SANTINI Vega Multi (0-10°C) aj dlhé Jersey SANTINI Colore Puro (8-16°C). Problém je, že keď si dám dlhé Brynje termo tričko a naň dres, je mi v tých teplotných rozsahoch dosť zima. Ako sa navrstviť, aby som využil rýchle schnutie a zároveň mal tepelný komfort? ?
Viete mi niekto poradiť ako sa vrstviť pod zimnú bundu Vega Multi (0-10°C) alebo pod sveter Colore Puro (8-16°C) tak aby mi nebola zima v tých teplotných rozsahoch a nemusel som dávať navrch fukerku alebo vestu?
Skúšal som dlhé termo Brynje winter (ktoré tu ľudia vychválili ako extra teplé) a na to dres, ale bola mi zima, resp. mal som pocit, že tie veci dosť dýchajú. Zatiaľ neviem nájsť kombináciu, aby mi bolo komfortne?
Dať si to len na základné tričko a dres s holými rukami nemám odvahu, či to stačí?
Alebo dávate 2 termo tričká?
A čo si dávaš na Brynje? Ako sa na to ďalej vrstvíš?
Moje konfiguracie ktore mi zvykne fungovat:
pod 10 stupnov -> dlhe brynje + nejaka bunda napr. kalas
https://www.brynje.no/gb/en/super-thermo-zip-polo-shirt-w-shoulder-inlay
10 +- stupnov -> dlhy brynje super thermo s golierom + kratky elasticky dres le col (ten mi velmi dobre funguje) + navleky, do dresu neprefucka gore shakedry pre necakane prekvapenia (dazd, tornado) a zjazdy. Alebo ked prepalim intenzitu a som spoteny, lebo ziadne funkcne pradlo nie je magia
12 - 18 stupnov -> brynje super micro tricko + le col kratky dres a navleky podla potreby
Mam viacero typov navlekov: hrubsie tensie kombinujem.... a nosim este nahradne rukavice, bufky, vestu, navleky na tretry namiesto jednej flase na vodu.
Ja sa velmi potim a toto mi ako tak funguje. A to som mal aj top bundy od castelli (convertible a podobne...)
Vcera v BA teplo a ludia ako eskimaci na cestakoch dlhe gate / zimne bundy a rukavice. Toto nepochopim. Ja som bol v kratkom
Dnes krátky výjazd, odchod 9 C, príchod 11C, polojasno, mierne fúkalo, prevýšenie žiadne, 300 vm a cca 1,5 hoďky hore dole a mala som Brynje Supertermo a na tom len Sportful Engadyn, taká jemne zateplena bunda, vzadu ako tepláky vpredu neprefuk ale v zjazde cítiť chlad cez zips. No a celkovo mi bolo akurát až dosť teplo a odopla som si celý zips na bunde.
na to dávam bud merino bezecku mikinu z dekatlonu ale o merino svetrík alebo rovno dres/ bundu. záleží na teplote a ci mám.2.alebo 3 vrstvy
Bike, skitour/skialp, beh....
Na skialp keď nefúka , slnko a niečo nad nulou, tak stačí len Brynje (smerom hore)...