Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
-5% Knog Blinder E-bike predné svetlo na elektrobicykel, 1300 lm
89,99 €
-5%
MOC 94,99 €
Akcia -15% Lezyne E-BIKE CLASSIC HB STVZO E800 svetlo na elektrobicykel
94,99 €
-15%
MOC 140 €
-19% ACID Outdoor LED Light HPA predné svetlo/svetlo na prilbu, 1300 lm
109,99 €
-19%
MOC 179,95 €
Akcia -13% Black Diamond SPRINTER 500 nabíjateľná čelovka, 500 lm, ultra blue
69,99 €
-13%
MOC 80 €
Použil by som asi dve, ale koľko stupňov? 10° alebo 15°? Budem jazdiť skôr v lese ako na cestách.
Ide hlavne o to, že to budem napájať 6xAA baterkami (3 do série a k tomu ďalšie 3 paralelne) to dá 3,6V 4Ah. (1xAA má 1,2V a 2000mAh NiMH).
Čiže nepotrebujem predradný odpor a pripojím to priamo na LEDky. Jednoduchý a malý zdroj, elektroniku nechcem ako sa už spomínalo, že veľa žerie už sama o sebe.
Kde by som mohol tie CREE Q5 objednať a k nim aj optiku?
//Edit: Optika, reflektor, kolimator -> je v tom nejaky rozdiel?
Použil by som asi dve, ale koľko stupňov? 10° alebo 15°? Budem jazdiť skôr v lese ako na cestách.
Ide hlavne o to, že to budem napájať 6xAA baterkami (3 do série a k tomu ďalšie 3 paralelne) to dá 3,6V 4Ah. (1xAA má 1,2V a 2000mAh NiMH).
Čiže nepotrebujem predradný odpor a pripojím to priamo na LEDky. Jednoduchý a malý zdroj, elektroniku nechcem ako sa už spomínalo, že veľa žerie už sama o sebe.
toto presne rozoberam na http://forum.fotonmag.cz/index.php?showtopic=26
no zda sa, ze v tom nemas uplne jasno ... 10-15 stupnov ti do lesa stacit nebude ... 3xAA nie je zrovna idealne napajanie ... na zaciatku pojde do ledky tak 3.9V a 1500mA ... pomerne rychlo to bude klesat ... po polhodine pojde do ledky iba 3.3V a dalsiu polhodinu menej ako 3V a ledka skoro nebude svietit ... este je otazka ci budes schopny to pociatocne zhavenie schopny uchladit ... taketo zapojenie chcem vyskusat, ale na liionke 3.7V ... nimh su prilis makke co sa napatia tyka ...
optika a kolimator by mohlo byt to iste ... reflektor je nieco uplne ine ... ale tiez pouzitelne ...
PCHE
fenix Q5 je z mohlo pohladu dost nudzovka, ked ma clovek dost penazi a lave ruky ... kamosov fenix pri mojom svetle uplne zanika ... hold je to iba 180lumen ...
Zdroj si predstavujem nejak takto.. Myslíš že to dá viac ako 3,6V?
Zdroj si predstavujem nejak takto.. Myslíš že to dá viac ako 3,6V?
nie tadialto cesta nevedie ... potrebujes 3.7V ... to ti 3x1.2V neda ani teoreticky ... mozno by to zvladla liionka 3.7V ...
ja som sa po par pokusoch dopracoval k seriovemu zapojeniu 8xAA, 2xQ5 a 1xodpor 1.5ohm/2W ... zo zaciatku ide do ledky asi 1.4A ... vo vnutri sa to pekne zahrieva, ale vonku na biku je to chladne ... postupne prud klesa ... ale nejake 2hodiny to vydrzi a aj po poklese prudu na 500mA to este stale dost silno svieti (asi 300lumen) ...
no to je zaujimave zapojenie ... mozno by to tak slo ... ale aj tak neviem co to bude robit s 2 druhmi akumulatorov ... to tvoje zapojenie ma este nevyhodu v tom ze tahas vedenim 2x vacsi prud, cize budes mat vacsie straty ...
a ved vyskusaj driver SKU.7612 z DX ... ja si ho asi namontujem ... myslim, ze na vela casu mi bude stacit aj stredny rezim 350mA ... a high rezim 1000mA budem pouzivat len obcas ...
A o tých driveroch bolo spomínané, že veľa žerú.. Preto ma to nejak neláka. Odpor je klasika
A o tých driveroch bolo spomínané, že veľa žerú.. Preto ma to nejak neláka. Odpor je klasika
no ved uvidis, odpor je lacny kupis ho aj tu ... ale ak budes objednavat led, zobral by som aj driver ... aj budes obednavat z KD tak tam maju driver kennan ktorym mozes napajat az 3 ledky ked mas dostatocne napatie ...
a ten driver som ti odporucal hlavne kvoli tym modom, budes mat moznost riadit vykon svetla a ziskat nieco na vydrzi ... ten odpor je vlastne este menej efektivny ako takyto driver, odpor ti spotrebovava energiu za kazdej situacie, aj ked su uz baterie ciastocne vybite a driver by sa prepol do direct drive rezimu ... ale inak je to to iste ... ja sa vsak chystam teraz driver nahodit ... (o par dni budem vediet viac
Veľmi slušná svietivosť! Len tá cena...
Veľmi slušná svietivosť! Len tá cena...
no jo ... ale to je iba jedna ledka ... to dava tak 100lumen ... takze je to dost slabe ...
to je taka finta od predajcov ... radsej nenapisu rozumny technicky udaj aby sa ich vyrobok nemohol porovnavat ... ono to vacsinou hned znamena, ze v konkurencii neobstoji ... lux dava z rovnakeho svetelneho zdroja odlisny udaj podla tvaru reflektoru alebo optiky ... nie je to hodnotenie vykonu ale kuzelu svetelneho luca ... uzsi uhol znamena vyssie cislo ...
prva sigma powerled mala iba luxeon ... black by mala mat uz cree, ale nejaky starsi model ... podla testov na ktore som obcas natrafil svieti podobne ako cinan na 2AA za 400sk ... na fenixa sa uz nechyta ...
ale je to najsilnejsie co sa da na sk v normalnej bike predajni kupit ... ale doba je uz trochu inde, ja by som tie peniaze za to nedal ... nekritizujem tvoju kupu, chcem len povedat aj druhu stranku veci, aby sa nahodou viaceri po precitani tvojho prispevku nerozbehli to hned kupit a neboli potom sklamani ... treba zvazit kupu na sk, alebo kupu zo zahranicia ... vysledok bude odlisny ...
ako to myslis "dava luxov" ? zalezi na vzdialenosti zdroja
Viete mi poradit dake svetielko dopredu na bajk kolo 500 Sk?
Dozadu uz mam vybrane BLACKBURN MARS 3.0
http://www.hej.sk/sport-outdoor/obchod/ ... ni-svetlo/
Budem jazdit aj po cestach, tak aby ma bolo vidno a aby som videla
Tuto si skus nieco vybrat - http://www.dealextreme.com/products.dx/category.901 - je to najlacnejsie /kompromisne/ riesenia aby si aj ty nieco videla ...