Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
-14% Lezyne SUPER DRIVE 1800+ SMART nabíjateľné predné svetlo, 1800 lm
109 €
-14%
MOC 149 €
Výpredaj -5% Knog PWR CHARGER RIDER predné svetlo + powerbanka
54,99 €
-5%
MOC 66,63 €
Akcia -10% Ledlenser HF8R Core nabíjateľná čelovka, 1600 lm, čierna
107 €
-10%
MOC 131 €
Akcia -10% Ledlenser MH5 nabíjateľná čelovka, 400 lm, čierna/sivá
53,99 €
-10%
MOC 64,99 €
-19% ACID Outdoor LED Light HPA 2000 svetlo na prilbu, 2000 lm
139,99 €
-19%
MOC 229,95 €
v tomto by som to videl tak, ze existuju len dobre navrhnute drivery a zle navrhnute prudove drivery, co je krasne vidiet na tom cude co som kupil. Cinsky - ucinnost 55%, moj navrh - ucinnost 93%. Cinska regulacia 2 stavy, moja regulacia 0-100% plynulo.
pustat do ledky pwm s nizkou frekvenciou moze len diletant alebo uplny ignorant totalne neznaly problematiky a nic take sa v dnesnej dobe uz nepouziva.
For adjusting brightness, a simple and commonly done way is to have a fixed boost voltage, run the LED across a current limiting resistor, and then use a FET and PWM to control LED brightness. This works OK, but due to the V_fwd inconsistencies of LEDs, this can lead to widely differing LED brightness. In addition, PWM generates flashing/strobe effects, which is not as pleasant as a true constant-current limiting circuit.
In the GXB17/20, the LED I_fwd current is constantly sampled across a small current-sense resistor. This value is then amplified via a digitally variable amplifier (controlled via an Attiny84A) and fed into the boost power circuit. The boost circuit then regulates the voltage to maintain the desired current.
Kto by mal zaujem sa dozvediet viac, nech mi napise sukromnu spravu, odporucim mu nejaku zakladnu literaturu na studium. Tymto som skoncil v teme o menicoch a nejakej osvete v tomto smere...
Netvrdim ze pokial si na kolene zbastlis nejaky vlastny driver tak nemoze byt aj PWM dobre, vacsina z nas to ale robit nebude a tak ked mam na vyber blikajucu no-name cinu s PWM a klasickym mechanickym vypinacom za 20-30€ a zebralight s CC a prepracovanym UI za stovku, radsej si priplatim za kvalitu.
pripadne silnejsie https://pro-body.sk/eshop/prod_detail.php?id=1007299
http://s.aliexpress.com/UnuYvIFf
http://s.aliexpress.com/MrUFfa6N
Obe nabíjacie cez USB.
to je uplne v pohode, ~ rozdiel 500 a 700ml flase.
Bolo by pekne spravit nejaky ostrovny system na biku kde by clovek fakt nemusel nic riesit.
Ja vôbec... Bežne vozím plné bágle 10-15kg, len ma napadlo dať 6V olovený aku (má menej ako 1kg) na svetlá a nabíjačku a urobiť mu dobíjanie ako na aute.
Ak vás zaujíma dôvod, často sa presúvam dosť nečakane takže musím byť stále v strehu a mať nabité všetko, čo sa niekedy ani nedá.