Kategórie
Bike-techmate niekto skusenosti s vysokosvietiacimi LED pre pouzitie na bajk? som niekde cital cital ze taka 3W svieti kvalitne, tak som ju kupil, vysolil za to "tazke" prachy ale nic to nesvieti ... asi som spravil chybu ze som si nevsimol a kupil som s rozptylom 110 stupnov, asi som mal kupit s mensim uhlom (10 stupnov) ...
Da sa to teraz dako upravit optickou sosoukou, alebo dacim, alebo si ju rovno mozem dat niekde ako kontrolku ... dost drahu ...
Vdaka
posledný komentár: 29. 2. 2016 o 7:16
Výpredaj -5% Knog PWR CHARGER RIDER predné svetlo + powerbanka
54,99 €
-5%
MOC 66,63 €
-25% ACID Outdoor LED Light HPA predné svetlo/svetlo na prilbu, 1300 lm
135 €
-25%
MOC 179,95 €
-13% Black Diamond Distance 1500 nabíjateľná čelovka, 1 500 lm, octane
159,99 €
-13%
MOC 199 €
Akcia -9% Ledlenser MH7 nabíjateľná čelovka, 600 lm, čierna/sivá
69,99 €
-9%
MOC 85,99 €
Akcia -13% Black Diamond SPRINTER 500 nabíjateľná čelovka, 500 lm, ultra blue
69,99 €
-13%
MOC 80 €
Akcia -10% Ledlenser HF8R Core nabíjateľná čelovka, 1600 lm, čierna
107 €
-10%
MOC 131 €
blikanie je podla mna na nic pre bikera ale skor si ta vsimnu protiiduci asi
Hlavne v noci ale nastavaju 2 problemy.
1) Vela soferom je to "pocitovo" neprijemne. Tuna myslimze velmi zalezi od sily a nastavenia svetla, krava preblikajuca ako stroboskop na stovky lumenov a bez orezaneho vrchu, idealne nastavena do oci okoloiducim ludom..... rozbit to tym ignorantom co to pouzivaju o ich dutu hlavu. Naproti tomu, hlavne cez den/vecer, rozumne blikanie je vcelku vpohode, podla mna neprekaza. Imo frekvencia pod 5Hz a ako bonfo pisal, 30-50lm. Silnym, 100lm zadnym laserove blikackam a podobnym veciam fakt nerozumiem....
2) v tme, ak je len blikajuce svetlo, tak vela soferov tahsie odhadovalo/tvdrilo ze sa im tahsie odhaduje vzdialenost k blikackam oproti k stale svietiacim. Toto sa myslimze da vcelku vpohode doriesit ak je rozumna blikacka a clovek ma viditelne/reflexne oblecenie - v tom pripade sofer zaregistruje idealne skorej ako na dohlad reflektorov (co je menej ako ?300m?) blikacku a ked dojde na dohlad reflektorov tak zafunguju reflexne prvky na odhad vzdialenosti.
celkovo vychadzalo najrozumnejsie kombinacia staleho svietenia + rozumna blikacka - takto sofer skorej zaregistruje ze tam je nieco pohybujuce sa a trvalym svetlom vie dobre odhadnut vzdialenost.
cim dalej tym viac sa riesia aj osvetlenia bikov v zakonoch niektorych krajin. Nepamatam si uz presne ako je to v Nemecku, ale par rokov sa minimalne hovori o nekompromisnom zavedeni StVZO svetiel - podmienky a obmedzenia na velkost (uhol) kuzela, svietivosti, bocnu viditelnost, kvalitu uchytenia. Zatial sa myslimze stale toleruju aj "rozumne", nie StVZO svetla.... Inak povedane, aby sa nestalo, ze nejaky dobrak vypali oci solarstormom na helme. Bohuzial, takychto svetiel je na trhu strasne malo - bud chyba horne orezanie kuzela alebo bocna viditelnost. O "certifikovanych" StVZO na mtb pouzitie, ale aj na cestnu cyklistiku (nie mestske prisvietenie si) ani nevravim.
Vacsina StVZO svetiel je na dynama, alebo tuskove baterky a casto tie co su na 18650 baterky su len na integrovane/nevymenitelne - to je skoda pre mna, ale mnohym ludom vyhovuje. Napr. dost sa mi paci co je Fenix BC21R - ma orezanie kuzela a 800lm. Na hard-core MTB a downhill malo, ale pre bezneho Jozka na XC, jazdu cez les a pod. je to dost, a ma dobry kuzel aby neoslepoval. Bohuzial, baterka je pajkovana
IDVert3X nemas nahodou zdroj na orezany opticky kuzel, ktory by pasoval do tohto svetla? Potom by toto bolo fakt super svetlo na bike.
Autor sa rozhodol vymazať svoj účet spolu s obsahom, ktorým do fóra prispel.
18650 vymenitelna baterka (je mi jedno ci 1/2/4)
dlha vydrz hlavne na modoch okolo 50-150lm (mal som fenix E35 kym mi ho necorkli - 50lm ~40h, 150lm ~11h, ale nikdy som to nemeral ale asi moze byt +- realna - chcel by som vydrz +- takuto na 1 baterku - i.e. +-2x tolko s 2 baterkami)
nejaky blikackovy mod (do tych 50lm s frekvenciou co nesposobuje psycho stavy, coz je asi tak 1-3Hz, ak by bol navod s technikou v rozumnej cene tak preprogramovanie by mi nevadilo) pre ultra-dlhu/emergency vydrz ale s tym ze budem dobre videny
orezany kuzel, idealne keby to ma aj "bocnu" viditelnost pozadovanu StVZO
vode-odolna - prezije aj silnu burku na biku bez najmensej ujmy.
nice to have - nejake silnejsie mody na les, mimo cesty - myslimze viac ako (realnych) 300-500lm je pre mna len bonus navyse.
vsetky ostatne ficurky su len bonusom.
vies o niecom (idealne do 50e, ale aj vo vseobecnosti)? alebo aspon nieco co by sa dalo upravit aby splnalo?
ten fenix nesplnal to orezanie + nemal pouzitelny blikajuci mod, ale tak s dobrou vydrzou na mode s nizkym vykonom by to nevadilo.
Veci ako fenix bt30r a podobne, zacinaju na pre mna vysokych modoch s pre mna kratkou vydrzou (na 2 baterky) a blikanie na 200lm mi pride strasne vela.
(p.s., viem ze vydrz 11h a pod nie je na konstantnych 150lm, a pod.)
ale nic sa nestane, ak to nebude
Co ma však zaujalo, že namiesto battery checkera mam režim pomalého blikania v intervale asi 1s a odhadom 30% výkonu.
Turbo je naozaj turbo, vypína sa po 45 sekundách, kedy už je parabola fakt horúca na dotyk.
Moon režim som naopak očakával ešte o kúsok slabší, s aktualnym minimom si v pohode svietim po dvore kam potrebujem.