Ahojte, chcem si zaobstarať wattmeter na bicykel. Mám na to k dispozícii okolo 500€. Reálne som rozmýšľal nad stages. Potom som ale čítal že to sem tam hodí blbé watty. Nevýhoda je tiež že je to ľavá kľuka. Potom ešte 4iii ale to je to isté ale za tie prachy by som to vydržal. Ešte som rozmýšľal nad bepro ale len tú verziu s jedným meraným pedálom. Ak by bol rozdiel merania výrazný, zohnal by som prachy aj na dvojitú verziu. Sú lepšie podľa vás pedále alebo kľuka? Ako je to s odolnosťou? Dosť zvyknem najazdiť a ak mi to vydrží jednu sezónu, bol by som sklamaný. Viete ešte o niečom čo by ma vyšlo v tejto cenovej relácii a je to lepšie? Ak si kúpim pedále, je možné ich prehadzovať z biku na bike kedy sa mi zachce alebo to chce viac času? Ďakujem za vaše názory. Viem že na nete je toho veľa a aj som hľadal ale jednoducho nestíham.
Caute, po case som sa vratil k cyklistike. Tento rok som najazdil uz cca 1000km a za posledny polrok 2000km. Mam 46 rokov, kondicka sa mi rapidle zlepsila a premyslam kam by som sa mohol posunut. Mam Garminy Fenix 6 a subsription na Strava ale nepouzivam cadence senzor ani PM. Chcem sa spytat co si myslite, ze ci ma vyznam investovat do PM kluky na moj stary cestak (na 105ke) alebo mi staci cadence senzor.
P.S. Uvazujem nad Ironmanom tento rok. Staci mi to dokoncit, nepotrebujem ziadny rekord. V minulosti som dokoncil Karpatsky Triatlon (sice nie 1/2IM ale tiez nie uplne kratky). Plavec a bezec som solidny (vzhladom na vek, vahu a pocet deti
Pokial chces iba "dokoncit" IM tak ti nic netreba. Ak chces zmysluplne trenovat a mas niekoho kto ti pripravy bikove treningy na zaklade vykonu tak je potom wattmeter velke plus. Kadencia na biku je len vedlajsi informacny udaj presne ako pri behu. Len nechapem preco uvazujes nad IM ked nemas natrenovane a "staci ti dokoncit" Vsak potrenuj rok-dva a potom dokonci IM s usmevom na trari a nie v krcoch a v deliriu. Aj Ironman sa da "uzit" samozrejme ak mas natrenovane. Pisem ti to lebo mam s tym osobnu skusenost s cyklistu som sa preorientoval na triatlon a bolo to az po 50-tke. Pre tvoju informaciu moje rocne treningove objemy su cca 11000 km na biku, 1500km nabehanych a 250km naplavanych co je cca 550 hodin treningu. A to som slaby bezec, priemerny plavec ale tazim z kvalitneho biku. Mam absolvovanych 11 half IM a 2 full IM.
Idem podla planu do IM je este polroka, tento tyzden mam uz 190km a cez vikend idem GF okolo neziderskeho jazera. Takze tie objemy narastaju. Je mi jasne, ze triatlon je oproti inym sportom primitivna zalezitost a funkcia casu a objemu, ktory do treningu investujes.
dost najivna predstava, ze sa da na Ironmana natrenovat za polroka. Este mi vysvetli ako si to myslel ze "triatlon je oproti inym sportom primitivna zalezitost" Triatlon nie je len o biku, lebo bezecke a plavecke treningy nespominas ako ti tam narastaju objemy. A co je v tvojom ponimani "solidny bezec a plavec"? Ale OK drzim palce, na rozoberanie tejto temy mame vlakno "triatlon" tak to mozes tam presunut a mozeme sa bavit o triatlone dalej.
Idem podla planu do IM je este polroka, tento tyzden mam uz 190km a cez vikend idem GF okolo neziderskeho jazera. Takze tie objemy narastaju. Je mi jasne, ze triatlon je oproti inym sportom primitivna zalezitost a funkcia casu a objemu, ktory do treningu investujes.
ktorý víkend máš na mysli, lebo tento je až za mesiac https://www.neusiedlersee-radmarathon.com/ a dovtedy by mala "padnúť " aspoň tisícka km, inak dajú sa sen na MTBIKER spárovat výjazdy do profilu
caute, chcel by som sa opytat na vas nazor, chcem si zadovazit prvy wattmeter,
Chcem ho vyuzivat hlavne na riadeny trening, plus aby som sa ovladal na pretekoch, lebo mam sklon to hrozne hrotit a v polke preteku zistim ze som vypluty a uz len prezivam - a neuzivam
/ bohate mi staci na jednu nohu
/ nechcem minut na to prilis vela Eur. hladam najlacnejsie spolahlive riesenie
/ nemam problem s bazarovymi rieseniami
mam ale problem, ze na moje kluky deore sa inpeak nemontuje... tak neviem...
/ ist do pedalov nejakych, (mam este jeden bajk - dost casu travim aj na ceste,)
/ alebo menit kluky a ist do dorobenia cez ten inpeak
/ alebo menit kluky a kupit jednu extra uz hotovu
/ alebo kupit celu sadu wattmeter aj s klukami,
/ pripadne toho pavuka ci co to je
Ked nechces menit kluky, chod do pavuka. Budes ale musiet menit prevodnik. Lacne a spolahlive riesenie je napr. Xcadey. Pouzivam viac nez rok a zatial som nemal jediny problem so spolahlivostou. Prezil zimu aj kopec vody pocas sezony. Kupovat odporucam z xcadey.sk. Pochvalit musim technicku podporu. Nedavno som cosi riesil a chlapik mi obratom odpovedal dokonca pocas soboty.
z xcadey som dostal takuto odpoved na otazku ci mi to bude pasovat na bajk:
Obava sa ze nie …
Su 2 moznosti ako nainstalovat wattmeter.
1. Na lavu kluku, ale v pripade tohto typu kluk to nie je mozne kedze mate z vnutornej strany priehlbinu => niedaju sa tam nainstalovat senzory. Porebujeme kluku ktora ma hladky povrch.
2. Spider. Ale ten tam takisto nepojde pretoze spider je sucastou kluky.
Bohuzial museli by ste vymenit kluky (alebo aspon lavu) za vyssiu verziu napr. Deore M6100 alebo vyssie.
Dnes mi došiel Sigeyi AXO na 8 skrutkový Shimano prevodník. Oproti pôvodnému Shimano spideru pridá iba 40g. Vypracovanie super a vyzerá to výborne v porovnaní s tými 104 bcd verziami. Dúfam že bude aj merať tak ako urobil prvý dojem.
skrutky nie, to skôr poistit proti krádeži, a myslím že sa dá poistit aj jednotlivo všetky súčiastky bicykla, najmenej sa platí asi za poistenie bidonu - ked ti ukradnu, výhodnejšie vyjde ale ked ti ukradnu naraz cely bicykel ako ked ti ho rozoberu po sučiastkach
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
P.S. Uvazujem nad Ironmanom tento rok. Staci mi to dokoncit, nepotrebujem ziadny rekord. V minulosti som dokoncil Karpatsky Triatlon (sice nie 1/2IM ale tiez nie uplne kratky). Plavec a bezec som solidny (vzhladom na vek, vahu a pocet deti
edit: samozrejme v kontexte toho, ze chces absolvovat IM.
ktorý víkend máš na mysli, lebo tento je až za mesiac https://www.neusiedlersee-radmarathon.com/ a dovtedy by mala "padnúť " aspoň tisícka km, inak dajú sa sen na MTBIKER spárovat výjazdy do profilu
Chcem ho vyuzivat hlavne na riadeny trening, plus aby som sa ovladal na pretekoch, lebo mam sklon to hrozne hrotit a v polke preteku zistim ze som vypluty a uz len prezivam - a neuzivam
/ bohate mi staci na jednu nohu
/ nechcem minut na to prilis vela Eur. hladam najlacnejsie spolahlive riesenie
/ nemam problem s bazarovymi rieseniami
mam ale problem, ze na moje kluky deore sa inpeak nemontuje... tak neviem...
/ ist do pedalov nejakych, (mam este jeden bajk - dost casu travim aj na ceste,)
/ alebo menit kluky a ist do dorobenia cez ten inpeak
/ alebo menit kluky a kupit jednu extra uz hotovu
/ alebo kupit celu sadu wattmeter aj s klukami,
/ pripadne toho pavuka ci co to je
Co sa viac oplati, a co je vobec kompatibilne vobec s mojim bajkom
bajk je tento Lko
https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/horske-bicykle/celoodpruzene/orbea-oiz-h30-29-bicykel-sivabiela.html
Su 2 moznosti ako nainstalovat wattmeter.
1. Na lavu kluku, ale v pripade tohto typu kluk to nie je mozne kedze mate z vnutornej strany priehlbinu => niedaju sa tam nainstalovat senzory. Porebujeme kluku ktora ma hladky povrch.
2. Spider. Ale ten tam takisto nepojde pretoze spider je sucastou kluky.
Bohuzial museli by ste vymenit kluky (alebo aspon lavu) za vyssiu verziu napr. Deore M6100 alebo vyssie.
S pozdravom
Pav
takze musim nieco menit ?
keby ja som vedel co vsetko treba menit ak sa meni kluka ?
staci kupit len sadu deore m6100 a to premontujem?
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/mtb/1-prevodnik/shimano-deore-m6100-kluky-175-mm-32t-1x12rychl-dvojdielne-bez-lozisk.html
a to lozisko nejak zo starej sady sa da pouzit?
ze ked si naratam cenu, ci neni lacnejsie kupit pedal za 700€
Kristinaby. mohla vediet