Tak ja ho pouzivam nieco cez mesiac, zatial mam s neho vyborny pocit, vsetko funguje ako ma bez akychkolvek problemov, zatial bol so mnou 10x na bezky a 2x na biku, milo ma prekvapila vydrz baterie, celkovo mam teraz nahrate 12 hodin a kapacita baterie mi ukazuje este 40%. Akurat mi vadi len to ze niektore parametre ako je Alti,HR,Cad sa nedaju nastavit mensim fontom, kazda tato velicina potom zabera 1/6 dispeja, idealne to bolo na rox 10 ked v hornej casti boli 4 tieto veliciny. A po zapnuti sa velmi rychlo nacitavaju snimace, predtym som mal rox 6.0 a tam to trvalo cca 5sekund, a na tomto je to v podstate okamzite.
Ja ho mám tiež približne mesiac a pocity sú rozpačité. Skôr až negatívne, v kľúčových veciach mi príde ako downgrade oproti 10ke.
Hlavne ma rozčuľuje hlavná obrazovka tréningu. To rozloženie v 10ke mi prišlo ďaleko prehľadnejšie a lepšie čitateľné. V hornej tretine štyri fixné údaje, ktoré sa dali zväčšiť, v strednej časti veľkými číslami rýchlosť a dole riadok pre ďalší údaj. Toto by som potreboval vrátiť. Tiež nerozumiem prečo zrušili porovnanie aktuálnej rýchlosti s priemernou.
Čo sa batérie týka, tak neviem zatiaľ výdrž posúdiť. Ale mám zlý pocit, že Rox 11 mi ukazuje nesprávny stav batérie. Najdlhšie som bol zatiaľ trojhodinový výjazd (čistý čas 4h,1s záznam, posledných 20 min s podsvietením) a ukazovalo mi 60%. Čo mi v porovnaní s Rox 10 príde dosť málo. Na druhej strane mi ale baterku nabije doplna v priebehu pár minút. Preto si myslím, že tam niečo zle ukazuje.
Doteraz sa mi nepodarilo spárovať ho s mobilom cez BT. Sigma link si stále pýta pripojenie cez USB OTG (ktoré funguje).
A ďalší problém som postrehol pri skupinových jazdách. Pri uploade do Stravy ma neprijadí k ostatným v skupine ako group ride. Mám zapnutú auto pauzu, ale ako keby nezohľadňoval jednotlivé logy v čase. Len ich za sebou zaznamená. Aj keď si pozriem Flyby, tak ako keby som išiel vkuse, aj keď sme stáli. Toto sa mi pri 10ke stávalo, keď som v Data centre vymazal z jazdy pauzy a potom uploadol.
Tak mne sparovanie so sigma link prebehlo bez problemov na prvy pokus, zacinam si dokonca zvykat nepripajat tachac ku PC, ale len stiahnem vyjazd do mobilu a pri pripojeni na net sa vyjazdy zosinchronizuju na server, a tym padom ked sadnem za pc tak uz vyjazdy tam su, A co sa tyka autopauzy tak funguje skvele, zastavim hned mi nabehne auto stop, pohnem sa hned nabehne auto start, potom v sigma data centre vsetko sedi. Jedinu vyhradu mam fakt len k tomu rozlozeniu na displeji, nic viac.
Inac hned po kupe mi ponuklo aktualizaciu, a hned 2 krat, takze este pred pouzivanim som aktualizoval firmware.
Aktualizované mám aj ja všetko na posledné verzie (firmware, Link, Data center).
Ako si to pároval cez BT?
Auto pauza funguje aj mne sama o sebe. Len ako som písal, problém je pri spájaní jázd s ostatnými v Strave. Všetkých ukáže spolu ako skupinovú jazdu a ja jediný som zvlášť.
Ked sa dobre pamatam tak som nainstaloval sigma link, a potom v menu pridat zariadenie rox 11 a ked ma vyzvalo tak som v tachaci dal synchro. dat a hned mi ho v mobile spojilo. to bolo vsetko.
Hm. Tak to mne stále pýta pripojiť kábel. Ale zas musím povedať, že môj idiotský telefón už mal viackrát problémy pri párovaní s inými perifériami cez BT. Vyskúšam ešte iný telefón.
Ešte ma napadlo, fungujú ti aj notifikácie počas jazdy (sms, hovory), keď máš pripojený telefón?
OT: Ako prosím ťa vkladáš foto priamo do príspevku?
Mna zas ziaden kabel nepitalo, a mobil som pocas jazdy este nemal pripojeny, ked jazdim tak ma mobil vobec nezaujima.
A fotky sa pridavaju tak ze pred odoslanim treba kliknut na "upravit pred odoslanim" a tam uz je vybrat subor.
Vyskúšam ešte iný telefón. Uvidím, čo to spraví.
Chyba mi nejaké oficiálne fórum, kde by sa dali adresovať požiadavky na zmeny. Lebo ohľadom tej hlavnej obrazovky im určite budem písať. I keď oni to súvisí predovšetkým s tým, že vyhodili dve tlačítka.
Chcem ešte aj notifikácie v navigácií vyskúšať. Po novom by ťa mali upozorniť na 'point of intetrest', ktorý si v mape vytvoríš.
Som tiež majiteľ Rox 11 potreboval by som niake info.Ohladne funkcie stopky cas respektivne keď mám pustení trenik.Ci sa dá pri spustenom tréningu spustiť meranie na trať/úsek alebo novy okruh kolo .Alebo treba nanovo uložiť a spustiť nový tréning.Nakolko funkciu stopiek som nenašiel.A ešte parametre vykon,tss vyznam.Dik za info
Dik za info a ešte pri autopauze keď sa rox automaticky vypne stratia sa údaje či pri opätovnom zapnutí ostane pôvodný spustení treníg a údaje s neho,a ešte jazdiť podľa gps či ju mať vypnutu a jazdiť podľa rozmeru kola čo sa týka presnosti.
Nestratia sa, ked sa vypne sam, tak potom sa spita ci pokracovat trenning alebo ulozit, a co sa tyka presnosti tak je urcite presnejsie zo snimacov, a rox to ma dobre urobene v tom ze ak mas zapnute GPS a zaroven mas aj snimace tak priorita je prenho snimac s kolesa (ale do logu zaznamenava obe udaje aj zo snimacov aj z GPS). Vypnutie GPS by malo len vyznam vtedy ak chces mat co najdlhsiu vydrz na bateriu ale bez zaznamu trasy.
A co sa tyka vydrze na jedno nabitie tak som bol milo prekvapeny, vzdy mam zapnute GPS a podsvietenie vypnute a stale mi vydrzal cez 18 hodin trenningu, kym nezahlasil 20% zostatku baterie. (vyrobca udava 13hod)
Páčia sa mi tie segmenti super paráda asi naj vec.Je to tak trocha adrenalín motivacia keď ukáže ostávajúce metre a pozíciu trate useku segmentu do začatia časového rekordu.Aj keď na viac krát pokusov cez smartfón a app Sigma/spojenie prerušene sa podarilo nahrať uložene segmenti.Ten okruh start/stop záp/vyp tlačidlo ráta od stlačenia zap a pri ukončení snova vyp
Ta funkcia okruhy je tak: ten moment ak ty stisnes tlacidlo tak akoby dal bod, a vypise ti udaje od zaciatku trenningu po ten bod, potom kazde dalsie stlacenie meria od predchadzajuceho bodu, cize primarne je to urcene na meranie okruhov tak ze ak jazdis nejaky okruh dookola viac krat, tak v urcenom mieste si vzdy stlacis tlacidlo a potom vies porovnat casy kazdeho kola, no ak chces v trenningu zmerat cas na nejakom useku tak musis stlacit tlacidlo na zaciatku aj na konci, potom to je pekne vidiet v sigma data centre kde si to tlacidlo stlacil. Najlepsie je ak si to vyskusas a potom pozries v PC a potom ak si do grafu zapnes zobrazenie kol (laps) sa ti v grafe zobrazia L1,L2,L3... a potom kliknes na to a zobrazi ti tabulku so vsetkymi parametrami, popripade pod grafommozes kliknut rovno na laps a zobrazi ti vsetky podsebou.
Ak si mal pred rox11 tiez sigmu, (ja som mal 14.12,rox6.0) tak je to to iste, nic sa v tomto smere nezmenilo.
Dik za info vysvetlenie ja som mal 6 tam som využíval zvlášť funkciu stopiek na meranie úseku tie lap okruhy som nevyuzival.Tie laps na daný úsek start-stop sa dajú pozrieť aj priamo v Rox alebo v app či len v PC v centre Sigma.
Daju sa pozriet v Roxe,v aplikacii mobilu aj v PC, cize kde len chces. V roxe ti ukaze hned po stlaceni tlacidla asi na 5sekund, potom si to mozes pozriet ked otvoris trenning: pamat/aktivity/vyberes ktory chces/okruhy/(ukaze ty spriemerovane vsetky okruhy/Zobraz okruhy (a tam ti uz podrobne ukaze kazdy okruh)
Inac ak si mal rox 6 ten mal na to orginal tlacidlo, a bolo to super, ja som to vzdy vyuzival ako stopky lebo netrebalo preklikavat na orginal stopky, stacilo len stlacit tlacidlo pri zaciatku a potom pri konci, a mal som cas zaznamenany. A takto to robim aj na rox 11.0
Ja ťa mám nastavené auto okruhy 5km čo asi vypnem a využijem viac čo píšeš manuálne okruhy start/stop na vybraní úsek počas jazdy.Ta notifikácia hovor atď s mobilu musí byt nastavení bluetooth stále viditeľný na smartfóne aj keď je už spárovaní uložení smartfón v roxe.Niektori písali že im to niak nejde.A nahrávanie nových segmentov keď už mám uložené niake.Vzdy ich všetky aktualizuje ako na novo či len dohrá tie nové neulozene.Nakolko trocha to nahrávanie blbne s app sigmi na niekoľko krát preruší spojenie počas nahrávania.Cez pc v data centre som segmenti nenašiel len na strava stranke.
Ja som automaticke okruhy hned na zaciatku vypol, co sa tyka notifikacii neviem, neskusal som, ale vsade sa pise ze to nefunguje, a aktualizovat segmenty ma len vtedy vyznam ak chces mat aktualne casy, najme KOM cas aby si vedel ako si na tom, ja som segmenty nahraval normalne cez PC, staci ak na stranke strava si poklikas tie segmenty ktore chces mat v rox ako oblubene (ta hviezdicka pri segmente) a potom v sigma data centre len kliknes na Update strava segments, No podmienka aby sa dali segmenty nahravat do rox je mat Strava Premium, my ako majitelia Rox11 sme dostali moznost vyuzit premium ucet na 2 mesiace zdarma, no ak uplynie ten cas tak ja urcite si platit za premium 8€ mesacne nemienim, z premium uctu by som vyuzil len to nahratie segmentov, co mi zato nestoji.
Notifikácia mi ide v pohode skúšané síce len Viber vypise na obrazovke text správy.Treba mať zapnuté len dlhšie vyditelnost bluetooth cca 1hod či viac alebo stále zapnuta.Aby bola priama komunikácia spojenie.Aj keď napríklad na rádio handsfree tam nemusí byť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hlavne ma rozčuľuje hlavná obrazovka tréningu. To rozloženie v 10ke mi prišlo ďaleko prehľadnejšie a lepšie čitateľné. V hornej tretine štyri fixné údaje, ktoré sa dali zväčšiť, v strednej časti veľkými číslami rýchlosť a dole riadok pre ďalší údaj. Toto by som potreboval vrátiť. Tiež nerozumiem prečo zrušili porovnanie aktuálnej rýchlosti s priemernou.
Čo sa batérie týka, tak neviem zatiaľ výdrž posúdiť. Ale mám zlý pocit, že Rox 11 mi ukazuje nesprávny stav batérie. Najdlhšie som bol zatiaľ trojhodinový výjazd (čistý čas 4h,1s záznam, posledných 20 min s podsvietením) a ukazovalo mi 60%. Čo mi v porovnaní s Rox 10 príde dosť málo. Na druhej strane mi ale baterku nabije doplna v priebehu pár minút. Preto si myslím, že tam niečo zle ukazuje.
Doteraz sa mi nepodarilo spárovať ho s mobilom cez BT. Sigma link si stále pýta pripojenie cez USB OTG (ktoré funguje).
A ďalší problém som postrehol pri skupinových jazdách. Pri uploade do Stravy ma neprijadí k ostatným v skupine ako group ride. Mám zapnutú auto pauzu, ale ako keby nezohľadňoval jednotlivé logy v čase. Len ich za sebou zaznamená. Aj keď si pozriem Flyby, tak ako keby som išiel vkuse, aj keď sme stáli. Toto sa mi pri 10ke stávalo, keď som v Data centre vymazal z jazdy pauzy a potom uploadol.
Popravde od prvého dňa riešim nejaký problém.
Inac hned po kupe mi ponuklo aktualizaciu, a hned 2 krat, takze este pred pouzivanim som aktualizoval firmware.
Ako si to pároval cez BT?
Auto pauza funguje aj mne sama o sebe. Len ako som písal, problém je pri spájaní jázd s ostatnými v Strave. Všetkých ukáže spolu ako skupinovú jazdu a ja jediný som zvlášť.
Ešte ma napadlo, fungujú ti aj notifikácie počas jazdy (sms, hovory), keď máš pripojený telefón?
OT: Ako prosím ťa vkladáš foto priamo do príspevku?
A fotky sa pridavaju tak ze pred odoslanim treba kliknut na "upravit pred odoslanim" a tam uz je vybrat subor.
Chyba mi nejaké oficiálne fórum, kde by sa dali adresovať požiadavky na zmeny. Lebo ohľadom tej hlavnej obrazovky im určite budem písať. I keď oni to súvisí predovšetkým s tým, že vyhodili dve tlačítka.
Chcem ešte aj notifikácie v navigácií vyskúšať. Po novom by ťa mali upozorniť na 'point of intetrest', ktorý si v mape vytvoríš.
A co sa tyka vydrze na jedno nabitie tak som bol milo prekvapeny, vzdy mam zapnute GPS a podsvietenie vypnute a stale mi vydrzal cez 18 hodin trenningu, kym nezahlasil 20% zostatku baterie. (vyrobca udava 13hod)
Ak si mal pred rox11 tiez sigmu, (ja som mal 14.12,rox6.0) tak je to to iste, nic sa v tomto smere nezmenilo.
Inac ak si mal rox 6 ten mal na to orginal tlacidlo, a bolo to super, ja som to vzdy vyuzival ako stopky lebo netrebalo preklikavat na orginal stopky, stacilo len stlacit tlacidlo pri zaciatku a potom pri konci, a mal som cas zaznamenany. A takto to robim aj na rox 11.0