Ahoj chcel by som sa opýtať na tretry. čítal som síce o tom už v jednom fóre, ale riešili tam len pedále tak by som sa chcel opýtať na ich porovnanie Specialized MTB Sport a Comp lebo otec berie jedny z nich. Používané budú na maratóny alebo XC.Ďakujem
no práve iba to, ja mám už obe v takom stave že uťahovať páčkou sa nedá, iba to tam zatlačím rukou Asi by sa to dalo opraviť narovnaním tej časti kde sa to zasúva, ale nechcem riskovať že to ešte viac poseriem Je to aj ako náhradný diel, len zase cena čo som dávnejšie pozeral bola dosť vysoká
ja mám Sport a úplne mi vyhovujú. Jazdím ročne zopár maratónov, ale zase nie som žiadny závodník. Platiť ten cenový rozdiel za pracku mi prišlo ako zbytočný luxus. Navyše si nie som istý, či je vôbec medzi týmito tretrami konštrukčne nejaký rozdiel práve okrem tej pracky.
Taky tak som sa rozhodoval medzi týmito dvomi a nakoniec som zvolil Sport a som zatiaľ s nimi veľmi spokojný takže voľbou Sport podľa mňa určite nič nepokazíš
Už ich mám a držia veľmi dobre. Myslím, že ten cenový rozdiel je príliš veľký na to aby sa oplatilo investovať do Compov, lebo jediná veľká zmena je len v pracke
Ja ked som sa rozhodoval obul som najprv Sport, chcel som ich zobrat. Ale len pre pokoj v dusi som si este dal na nohy tie drahe Comp (tolko som do tretier nechcel investovat). Uz som ich nevyzul. Je to uplne ina tretra, ako fantasticky mi sadli na nohu, ake su lahucke, priedusne... aj ta pracka. Ved prave to je nedocenena vyhoda, ktoru spoznas, len ked ju mas. Maximalne jednoducha a bezpecna uprava sily utiahnutia pocas sliapania - to so suchym zipsom nemas sancu urobit. Tych par eur navyse bola dobra investicia.
To bude tým, že Comp a S-works je to isté, rozdiel je iba vo vložke a karbonovej pracke, Než to Sport a Comp sú poriadne rozdielne. No Sporty vydržia dlhšie, túto istú dilemu riešim aj ja.
Karbonovou prackou so myslel karbonovú podrážku - chybička sa vlúdila....
Koľko ľudí, toľko chudí, skúšal som aj S-Worksi so šnúrkami vs. Compi s prackou, mali ich v Kaktuse, rozdiel bol 3O€ S-Worksi mali zľavu. Rozdiel veškerý - žádný, okrem hmotnosti a kratšej výdrži, čo uznal aj mechanik. Pozri si model tretier 2009 S-Works s prackmai (nie so šnúrkakami a model Comp).
Kebyže ich nemám na nohách, tak sem nepíšem
Dokonca sa mi zdá, že vtedy ani model Pro nebol, a S-Works mal 2 modely so šnúrkami a s prackou, oba modely mali karbonovú podrážku.
Pokiaľ tomu správne rozumiem, porovnávaš S-works 2009 so súčasnými Comp, čo sa mi zdá prinajmenšom scestné. Ak by si porovnal oba súčasné modely, cenový rozdiel určite nie je 30€, ale to je nepodstatné. Ďalšia vec- iné je obzerať si tretry v obchode a iné je niečo s nimi odjazdiť. Napísať, že Comp a S-Works sú skoro rovnaké na základe skúsenosti z obchodu je krátkozraké. To, že Ti na niečo pritakal mechanik taktiež nie je smerodajné. Napriek tomu ja osobne som mal diametrálne odlišný pocit z S-works už len po obutí v menovanom obchode. Každá z týchto tretier je o niečom úplne inom.
Porovnával som S-Works a Com, oba modely 2009 v tom roku som kupoval totiž tretry, na tie SWorsi mali zľavu, písal som to hore. S cenou išli o 120€ dole. Nakoniec ich kúpil kamarát, ja som neveril tým šnúrkam a karbonovej podrážke Jedinú výhodu čo majú S-Worksi je vložka Body Geometry, ktorá stojí sólo neuveriteľných 70€!
Konečne si asi rozumieme. Jazdil som aj Comp 2009 a pokiaľ si dobre pamätám tak aj tie mali vložku BG. Čo sa týka carbon podrážky a "šnúrok", tak Ťa ubezpečujem, že im môžeš pokojne dôverovať. Dal som im pekne na hubu na Spiši minulý rok a okrem škrabancov sa s podrážkou nič nedeje. Šnúrky detto- pokiaľ sa o ne sem tam postaráš, tak je to bez problémov.
Compi majú vložku BG, ale nie tú, čo sa dáva do toho najvyššieho modelu, u Compov je ešte obyčajná. BG si Spešl patentoval asi na všetko, možno aj to čo nieje
Caute, jazdil som Comp 3 roky (model 2009) a tuto sezonu mam SW 2012 a je to znatelny rozdiel. Najviac to citim na pevnosti obopnutia nohy v topanke, BOA system vie utiahnut nohu presne na doraz a uplne jemne doladit utiahnutie. Karbonova podrazka je absolutne nepoddajna, pevna a lahka. Je to ako prejst z lyziarok s flexom 70 na flex 130 - absolutna odozva bajku na najmensi popud zo strany nohy.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.specialized.com/cz/en/bc/SBCEqProductList.jsp?sid=2012EquipShoesMTB&pscid=1009&scid=1137
Koľko ľudí, toľko chudí, skúšal som aj S-Worksi so šnúrkami vs. Compi s prackou, mali ich v Kaktuse, rozdiel bol 3O€ S-Worksi mali zľavu. Rozdiel veškerý - žádný, okrem hmotnosti a kratšej výdrži, čo uznal aj mechanik. Pozri si model tretier 2009 S-Works s prackmai (nie so šnúrkakami a model Comp).
Kebyže ich nemám na nohách, tak sem nepíšem
Dokonca sa mi zdá, že vtedy ani model Pro nebol, a S-Works mal 2 modely so šnúrkami a s prackou, oba modely mali karbonovú podrážku.