ja som si nechal race face atlas zrezat na 740mm a bolo to super, povodne boli 780mm.teraz mam len fatbike a neviem kolko presne maju ale tych 700 urcite
ved uvidim ako sa na tom bude jazdit a podla toho nieco potom vymyslim, ale ked ta mozem Maros poprosit ci si by si mi nenapisla ake tlaky fukas. cesta-les. na sneh si este pockam, ale to som uz cital tvoj clanok . vdaka
cau...tak na klasik podmienky fukam cca 1.0 bar v lete, skor tam ale vozim tak 0.9 - 0.7bar priemerne. Vpredu mam ale vidlu takze to tiez hra rolu, inymi slovami mozem fuknut na tuhsie (cca blizsie k 1.0bar) a necitit to. Pri tuhej vidle co mas ty by som tam daval max 0.8-0.7bar, inak vytrasie ruky v rychlejsich pasazach. Na rovnych cestach - asfalt apod mozes nafuknut aj na tvrdo (tj. 1.0bar a viac) tam je to jedno.
dobra otazka, ano mam pri sebe maly digit. merac tlaku a podla toho sfukujem, ale to len v zime. kym nie je sneh tak si to vzdy checknem na velkej pumpe kolko tam je a pripadne nieco pridam. pocas sezony ked casto jazdim len opacim rukou tvrdost plasta a vyrazam, ak mam niekedy pocit ze moc pustil tak pridam.
Napr. k opravnému spreju na defekty z Lidla dávajú mosadznú šróbovaciu redukciu. Keď ju náhodou nemám po ruke, odrežem z krytky ventilu vršok a fúkam cez ňu. To ale na cesťák nestačí.
Tak vcera prvy vyjazd a celkom sa z toho tesim. Super pocit oproti ht. Neviem preco ale kotnik na pravej nohe naraza do kluky. Na lavej nic. Uplne ine vozenie sa
@Roman74 ja som na biky citlivy, preto som aj pri vybere auta zohladnil to ze nechcem vozit bike na streche alebo vzadu na nejakom nosici. Mam Ford S-Max a bike davam vzdy dovnutra. Staci dat dole predne koleso a trochu posunut krajnu sedacku v zadnom rade. Ak je moc zapraseny tak ho zabalim do humanitarnej deky ktoru som si na tieto ucely kupil v Rempe. Bike vozim vzdy dnu v aute. Naposledy som si kupil puzdro zipsovacie na predne koleso, bolo treba kupit take co vyrobca uvadza ze 2 kola sa tam vojdu, do toho viem dat fatbike koleso a zazipsovat
no to som aj ja , kazdy zyzden to cistim, uz sa mi susedia divia co tam stale na tom stojane robim , ale pivko k tomu a celkom fajn odreagovanie a samozrejme ked je vsetko ciste tak sa zivotnost predlzuje. len mne sa to ocatvky nechce davat a rozoberat stale
Teraz mu zacinaju o 16:30 pon str piat. Snazim sa ho dat vzdy o 15min skor aby som mal co najviac moznost najazdit. Neviem ako budu mat ked sa zmeni cas nakolko nemaju osvetlenu travu. Tak dovtedy tak ako pisem
Tak parik kolies specialne urcenych na zimu a sneh je hotovy. Predne na naboji salsa (od vyrobcu Formula) 4,8" na 100mm rafe Nextie, plast 45NRTH Dillinger5 120TPI, hmotnost 3,6kg. Zadne na naboji Salsa by Formula, Nextie rafik 80mm, plast 45NRTH VANHELGA 4", hmotnost bez pastorka 3,2kg. Hmotnost celeho biku s tymto setupom oznamim az to nahodim. Vzadu musi ist uzsi raf aj plast kvoli moznostiam zadnej stavby, ale bude to fajn aj takto. Na zimu nahodim karbonovu vidlu Makwa co ma hmotnost 750g a tak usetrim 1kg co je rozdiel medzi Makwa a Bluto vidlou. Letny setup co tam mam je 4" plaste 45NRTH na Nextie karbon rafoch 65mm. Takze tieto budu mat podstatne sirsiu stopu aj grip lepsi a verim ze ma na snehovych poliach udrzia 'nad vodou'. Cena za tieto dve nove kola ma vysla par eur nad 2000,-.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.