triki prilis zjednodusujes - Kurdi nie su jednotni, vrazdia sa aj medzi sebou rozne kridla, niektore frakcie PKK su teroristi, co odpaluju bomby v obchodoch plnych ludi... s ISIS mozu bojovat jedine na uzemiach kde je kurdske obyvatelstvo, nemozu ist "oslobodzovat" mesta, kde je sitska si sunistka majorita (sitske milicie v Iraku sa uz niekokokrat pustili do Kurdov ked prilis postupili), pre nich su Kurdi votrelci...uz nehovoriac tiez o tom ze rabuju ako vsetci ostatni. A smyslienkou Kurdistnanu nesuhlasi ani Irak ani Assad v Syrii. A bez leteckej podpory USA, by uz boli v riti tiez...
Turecko samozrejme do EU nepatri. Obamov prikaz bol nulove straty na civilistoch, takze vela misii sa skoncilo navratom na letiska bez utoku, kedze sa nedalo garanovat zasiahnutie okolia. Rusko sa pustilo do kobercoveho bombardovania, ktore mier asi tiez tazko prinesie...ale aspon sa zbavuju zasob exspirujucej municie a mozu cvicit a skusat vo velkom
samozrejme že kurdi nie sú jednotní,ale kurdistan je defacto v iraku realitou,či už bude irak federatívny štát v budúcnosti ,alebo kurdistan ako samostatný štát.Kurdov podporuje aj Izrael takže ak kurdi ten štát vyhlásia spustí sa lavína aj bez tureckého súhlasu.
v Iraku to bude zrejme najjednoduchsie pre nich, ak si nebudu chciet privlastnit ropu v Kirkuku a podobne v Syrii to bude zlozitejsie o Turecko ale aj o Assada, ten fanusikom Kurdov tiez nebol. Otazne je co ich caka bez Assada..bez nejakeho externeho krytia asi vela dobreho tiez nie. Aky ma vlastne vztah Iran ku Kurdom aktualne? Separatisticke snahy v Irane predtym tiez neboli prijate s pochopenim.
ropu majú a budú ju mať v tom problém nebude.Turecký problém s kurdami turci nevyriešia vojnou,kurdi sú už tak vyzbrojení,že by to znamenalo v turecku občiansku vojnu.
Kua, mali by sme napísať tým významnejším svetovým politikom, nech sa prihlásia na toto fórum. Tu je hneď všetko všetkým jasné, všetci tu o akomkoľvek zapeklitom probléme sveta vedia že kto, prečo, načo, ako a začo. Normálne si viem predstaviť, že ak sa niečo zomelie, tak taký Obama, Putin či Assád sa sem pozrú na forum.mtbiker.sk a hneď im bude všetko jasné... prípadne sa ešte môžu spýtať Fica, ten tiež všetko vie ...
Mnohým ľuďom nedochádza, ako sú tieto kultúry posadnuté pomstou. Sýrska armáda zostrelila turecké prieskumné F-4 22 júna 2012. Narušilo sýrsky vzdušný priestor, po upozornení operátormi radaru zmenilo kurz a zostrelili ho až v medzinárodných vodách.
Turci sa neskôr opakovane sťažovali na narušovanie svojho vzdušného priestoru u Bezpečnostnej rady OSN - celkovo 6 krát medzi 24. júnom 2012 a 16. októbrom 2015. Najprv to boli sýrske lietadlá a na konci ruské. V októbri Turci pohrozili, že ak ešte raz dôjde k narušeniu, použijú silu. To sa teraz stalo.
Otazne je, co bude nasledovat teraz?
Rozhodne, toto zrovna nie su umierneni rebeli v akcii: https://youtu.be/GPmmtrMJyHs?t=10s
V nasim zemepisnych sirkach je to vojnovy zlocin.
Zatial kazda vojna zacala nejakym malym zadrapkom/inscenaciou tato vystaci iste aj na 3. ak sa bude chciet. Dufam, ze nie.
Turecko, isli Rusi asi tazko znicit a napadnut jednou stihackou a teda neviem ci ozaj bola az takou hrozbou, ale takto to asi chceli.
su-24 nie je stihacka a ruske lietadla boli 2 udajne - 1 otocilo a druhe nie...udajne. Ked Ukrajinci bombardovali "povstalcov" z Ruska im veselo zostrelovali lietadla...takze asi tak...
su 24 bolo zostrelené nad sýriou,vedia to už aj američania.
druhý pilot po dopade utiekol a zachránila ho sýrska armáda.Takže to môže presne opísať pretože bol navigátor.
rusi v sýrii rozmiestnili systém S400,má dosah na vzdušné ciele 400km.
Normalne sa o politiku nezaujimam, ale vsimol som si diskusie o poslednych udalostiach a tak nejak by som potreboval vysvetlit od znalych problematiky medzinarodneho prava, aky je rozdiel medzi narusenim vzdusneho priestoru spriatelenej krajiny na 20 sekund pre potreby boja proti teroristom a viac ako 2000x narusenim vzdusneho priestoru suverennej krajiny bez zjavnej priciny.. konkretne sa jedna o turecke lietadla v grecku. Toto mi totiz nejako nedava zmysel, ale holt nie som tak ostrielany harcovnik v politike Tiez ma celkom zaujima, aky rozdiel medzi pripojenim Krymu k Rusku v ramci demokratickeho hlasovania a tureckej invazii na Cyprus v roku 1974. Rovnako nerozumiem tomu, ako EU moze rozmyslat o prijati statu Europy, ktory uz dlhe desiatky rokov pacha genocidu na narode, ktory je vacsi Slovensko a ma aj omnoho dlhsiu historiu.Kde je ten medznik, kedy jeden stat/vedenie je zly, lebo nedovoli demonstraciu opozicie (ale nestriela ju) a a kedy je stat dobry, aj ked vyvrazdil statisice ludi a demonstrantov striela bez varovania. Vysvetli mi to niekto ?
"The norm is never to even fly that close to someone else's airspace in the first place. Turkey flies daily missions over the Turkey Greece borders, except they do it at a safe distance of 30 miles. "
ale tak to dopadne ked sa vysinute nacionalisticke rezimy konfrontuju...
niekedy (vždy) sa desím toho, že sa nikdy nedozviem skutočnú pravdu...kto sa má vyznať v tom množstve informácii, ktoré sa na nás valí deň čo deň...vykonštruované pravdy a nepravdy...som z toho unavený...nehovoriac o našej politickej scéne...
Normalne sa o politiku nezaujimam, ale vsimol som si diskusie o poslednych udalostiach a tak nejak by som potreboval vysvetlit od znalych problematiky medzinarodneho prava, aky je rozdiel medzi narusenim vzdusneho priestoru spriatelenej krajiny na 20 sekund pre potreby boja proti teroristom a viac ako 2000x narusenim vzdusneho priestoru suverennej krajiny bez zjavnej priciny.. konkretne sa jedna o turecke lietadla v grecku. Toto mi totiz nejako nedava zmysel, ale holt nie som tak ostrielany harcovnik v politike Tiez ma celkom zaujima, aky rozdiel medzi pripojenim Krymu k Rusku v ramci demokratickeho hlasovania a tureckej invazii na Cyprus v roku 1974. Rovnako nerozumiem tomu, ako EU moze rozmyslat o prijati statu Europy, ktory uz dlhe desiatky rokov pacha genocidu na narode, ktory je vacsi Slovensko a ma aj omnoho dlhsiu historiu.Kde je ten medznik, kedy jeden stat/vedenie je zly, lebo nedovoli demonstraciu opozicie (ale nestriela ju) a a kedy je stat dobry, aj ked vyvrazdil statisice ludi a demonstrantov striela bez varovania. Vysvetli mi to niekto ?
hrusticky a jablcka? to sa preberalo na zakladnej skole
zvysok mas v ss
There are some concerns that the Turks were simply waiting for the opportunity to shoot down a Russian jet—concerns magnified by the fact that a Turkish news crew was on site to capture the Russian jet being shot down.
a tiez dobry comment:
Whether or not they gave ten warnings or not (doubtful, if the jet was only in Turkish airspace for "seconds"), it's hard to imagine that lethal military engagement was the appropriate response for such a minor infraction. Certainly, Turkish military officials should have known the international incident would be severe in response, but they did it anyway, just to send a message. That's not how adults commanding modern militaries should do diplomacy in this day and age.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Turecko samozrejme do EU nepatri. Obamov prikaz bol nulove straty na civilistoch, takze vela misii sa skoncilo navratom na letiska bez utoku, kedze sa nedalo garanovat zasiahnutie okolia. Rusko sa pustilo do kobercoveho bombardovania, ktore mier asi tiez tazko prinesie...ale aspon sa zbavuju zasob exspirujucej municie a mozu cvicit a skusat vo velkom
Turci sa neskôr opakovane sťažovali na narušovanie svojho vzdušného priestoru u Bezpečnostnej rady OSN - celkovo 6 krát medzi 24. júnom 2012 a 16. októbrom 2015. Najprv to boli sýrske lietadlá a na konci ruské. V októbri Turci pohrozili, že ak ešte raz dôjde k narušeniu, použijú silu. To sa teraz stalo.
Rozhodne, toto zrovna nie su umierneni rebeli v akcii: https://youtu.be/GPmmtrMJyHs?t=10s
V nasim zemepisnych sirkach je to vojnovy zlocin.
Zatial kazda vojna zacala nejakym malym zadrapkom/inscenaciou tato vystaci iste aj na 3. ak sa bude chciet. Dufam, ze nie.
Turecko, isli Rusi asi tazko znicit a napadnut jednou stihackou a teda neviem ci ozaj bola az takou hrozbou, ale takto to asi chceli.
su 24 bolo zostrelené nad sýriou,vedia to už aj američania.
druhý pilot po dopade utiekol a zachránila ho sýrska armáda.Takže to môže presne opísať pretože bol navigátor.
rusi v sýrii rozmiestnili systém S400,má dosah na vzdušné ciele 400km.
a dobry komentar:
"The norm is never to even fly that close to someone else's airspace in the first place. Turkey flies daily missions over the Turkey Greece borders, except they do it at a safe distance of 30 miles. "
ale tak to dopadne ked sa vysinute nacionalisticke rezimy konfrontuju...
hrusticky a jablcka? to sa preberalo na zakladnej skole
zvysok mas v ss
http://panobcan.sk/jozef-banas-o-parizi-kto-su-ozajstni-teroristi-a-kto-zradcovia-europy/
a tiez dobry comment:
Whether or not they gave ten warnings or not (doubtful, if the jet was only in Turkish airspace for "seconds"), it's hard to imagine that lethal military engagement was the appropriate response for such a minor infraction. Certainly, Turkish military officials should have known the international incident would be severe in response, but they did it anyway, just to send a message. That's not how adults commanding modern militaries should do diplomacy in this day and age.