pista Prakticky o každom štáte a národe je možné písať tak i onak ... každý má svoje klady aj zápory. Ako to tu už bolo spomínané http://www.mtbiker.sk/forum/post1036118.html#p1036118. Ja som skôr za princíp "Ži a nechaj žiť". A myslím, že v moderných dejinách častejšie tiahli vojska zo západu na východ ako opačne. Keby Rusi nemali toľko prírodného bohatstva, nikoho na západe by nezaujímali.
Hmm ... skus mi načrtnúť, čo by Rusi tu v Europe mohli hľadať? Už tu boli a stiahli sa ... a pritom vôbec nemuseli ... mali toto územie priznané v Jalte. Podobne ako USA, ktoré sú doteraz vojenský dislokované v Nemecku.
pista Odporúčam študovať ... napr. tu http://www.klubvtn.info/info_170.htm ... takže okupantom podľa Postupimskej konferencie sa stali nielen Rusi, ale aj USA, Veľká Británia a Francúzsko. Hmm ... a ktože to má dodnes vojská v okupačnej zóne?
Teraz už Rusku armádu na našom územi nemáme,tak by človek,ktorý sa aspoň trošku rozumie politike očakaval,že bude u nás vladnuť pravica a tu nám vladne ľavica,ná koho sa teraz budeme vyhovarať,samozrejme,na hlupého voliča a pritom pred piatimi rokmi nám tu pravica vladla,ale iba necelé dva roky,rozhadali sa,ako malé deti.A v marci zase vyhraje ľavica,kto bude na vine tentokrat?
V roku 1968 rusi neprisli na zaklade Postupimskej konferencie. Ale ...
Pista, predpokladám, že vieš presne o čom píšem, iba to nechceš priznať a tak sa vykrúcaš. Ak by som používal podobné argumenty, ako ty, môžem napísať, že Rusi tu mali oprávnenie nechať vojska už od roku 1945, lebo vtedy vlastne obsadili územie tzv. Slovenského štátu (spojenca Nemecka) a Protektorátu Čechy a Morava, ktorý bol vlastne súčasťou Nemecka. Debatovať môžme o tom, že Čechy a Morava boli Nemcami násilne zabrané, ale Slovenský štát sa aktívne podieľal na ťažení Wehrmachtu na východnej fronte ... Takže?
Výsledkom vojen bývalo aj prepisovanie hraníc. Myslíš, že by sa niekto divil, keby sa po r. 1945 stalo celé Slovensko súčasťou ZSSR a nie iba Podkarpatská Rus?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://zpravy.idnes.cz/vanocni-poselstvi-prezident-zeman-kompletni-projev-f9y-/domaci.aspx?c=A151226_132336_domaci_hro
Takze okupant by nebol okupantom? Idem sa venovat comusi zmysluplnejsiemu.
Pista, predpokladám, že vieš presne o čom píšem, iba to nechceš priznať a tak sa vykrúcaš. Ak by som používal podobné argumenty, ako ty, môžem napísať, že Rusi tu mali oprávnenie nechať vojska už od roku 1945, lebo vtedy vlastne obsadili územie tzv. Slovenského štátu (spojenca Nemecka) a Protektorátu Čechy a Morava, ktorý bol vlastne súčasťou Nemecka. Debatovať môžme o tom, že Čechy a Morava boli Nemcami násilne zabrané, ale Slovenský štát sa aktívne podieľal na ťažení Wehrmachtu na východnej fronte ... Takže?
Výsledkom vojen bývalo aj prepisovanie hraníc. Myslíš, že by sa niekto divil, keby sa po r. 1945 stalo celé Slovensko súčasťou ZSSR a nie iba Podkarpatská Rus?
..len taka otazocka, ze ako potom vysvetlis tie 3 roky do 48 - takticky ustup?