Podvečerná nuda. Vyčistená, vymenený olej a patróna vymenená za Avalanche. Celkom som zvedavý na rozdiel. Aj keď som na tejto vidle naposledy jazdil už dosť dávno, tak neviem či to budem poznať.
Na Pike zase pretečený olej z Charger Dampera do spodných nôh. Nechcelo sa mi s ňou moc trápiť, toto je rýchlejšie. Tak nejakú dobu budem zase jazdiť na 44 kým sa rozkývem rozobrať a pretesniť Pike-u.
Aktuálne sa počko aj tu na Štrbskom Plese máličko pokazilo, od obeda keď som akurát začal zostupovať z chatky pod Soliskom aj niečo málo posnežilo a teplotka sa zvýšila na " prijateľných " -10° celziových...Rodinka opäť polyžovala a ja som si to vyšlapal na Solisko. Ďalší príjemne strávený deň v lone matky prírody
...ale vieš ako sa hovorí" starého psa novým kúskom nenaučíš"...20 rokov som snowboardoval, minulá sezóna bola pre mňa poslednou. Ochrnuli mi obe lýtka , tak som ho už nedokázal ovládať...Som momentálne z toho dosť v pi..i, musím si to zrovnať , či by mi operácia pomohla , alebo je to definitíva a mne neostane nič , len sa s tým zmieriť...No a to som chcel, že predsa si nejaké lahke skialpy kúpim a oprášim " zašlé " umenie jazdy na lyžiach. Nemám totiž šajnu , ako budem ovládať lyže bez lýtkových svalov , či sa to vôbec dá...SNB nejde, žiaľ ...
Nemám totiž šajnu , ako budem ovládať lyže bez lýtkových svalov , či sa to vôbec dá...SNB nejde, žiaľ ...
Však požičovňa je snáď všade. Za chvíľu to otestuješ.
Inak aj mňa zaujalo to ochrnutie. Mám za to, že k akémukoľvek pohybu na nohách či bajku lýtka treba.
Protrúzia intervertebrálneho disku L4-L5 , dlho utajená , asymptomatická, zistil som to až vtedy , keď som "stratil " vnútornú hlavu gastrocnemius-a na pravom predkolení pred 5 rokmi a minulý rok vľavo ...Absolútna neprítomnosť iritačných / bolestivých príznakov z dráždenia koreňa / a hneď prítomnosť zánikových prejavov s obrovským neurologickým deficitom / nemám - zaniklo-atrofovalo lýtko/ tak z toho sú všetci doteraz mnou oslovení neurológovia v pitchi...vraj sa s takým ešte nestretli. Asi som absolutne bezcitný , je pravda , že môj prah bolesti je veľmi vysoko, pár drobných operácii som si previedol sám...len dúfam, že sa za tým neskrýva niečo oveľa vážnejšie . Tak asi tak...a zajtra , ak Boh dá a počasie dovolí , vám pofotím vodopád Skok
P.S.: tak je , bez lýtok som značne hendikepovaný, možno skusim paraolympiádu...najtažšie sa mi dávajú prudké stojky nad 20% , na rovine , vdaka celkom silným stehnám nemám problém. Odhadol som to , že strácam 20-25% výkonu v porovnaní so zdravými jedincami. Chôdza je preto pre mna vôbec najtažšia, bolia ma po dlhšom pohybe po tvrdom povrchu značne päty, nakolko neviem preniest pohyb od päty na *****.A preto sa tu mocne mordujem v tých Tatrach , nech si aspoň sebe dokážem , že nie som až taký kripel...veru ťažko sa mi o tom píše, lebo som lekár a uvedomujem moje trvalé poškodenie . Takže , slzy som utrel, a pokial mi budú sily stačiť budem sa snažiť s tým bojovať a nepoddať sa osudu...som rád , že som našiel biking a že som tu s Vami ...tému prosím berte ako uzavretú, dík
Fatbike som nebral lebo je tu málo snehu...2.01 so bol na Popradskom Plese po ceste, ktorá je bez snehu...po turistických je prevažne ľad. A chcel som tu chodiť-dôvod som napísal...celý rok som sa snažil bikovať , kolko som mal času a natočil som bez pár metrov 5000 km a strašne málo chodil peši. TaK CHCEM a aj musím posilniť aspoň tie zostávajúce - inervované svalové vlákna čo mi ostali. Momentálne mám takú brutálnu svalovku na celé predkolenie, že som si doniesol bažanta ku posteli, reku nech sa nedoštím , kým by som sa doplazil na WC
ramon.... teraz si ozaj nerobim srandu.... ale myslis ze aj ja jako jednooky by som mohol ist na paraolympiadu? co musis splnat aby si sa tam dostal?
........... inak, chytaval som s jednym okom hokej a myslim ze som bol celkom dobry
ak sme moc OT, sorry chlapci.......... s ramonom sa pozname a mam ho za najzdravsieho chlapa a najlepsieho vychodnara akeho poznam...
Fatbike som nebral lebo je tu málo snehu...2.01 so bol na Popradskom Plese po ceste, ktorá je bez snehu...po turistických je prevažne ľad. A chcel som tu chodiť-dôvod som napísal...celý rok som sa snažil bikovať , kolko som mal času a natočil som bez pár metrov 5000 km a strašne málo chodil peši. TaK CHCEM a aj musím posilniť aspoň tie zostávajúce - inervované svalové vlákna čo mi ostali. Momentálne mám takú brutálnu svalovku na celé predkolenie, že som si doniesol bažanta ku posteli, reku nech sa nedoštím , kým by som sa doplazil na WC
Bažanta. V prvom momente som myslel na pivo, že asi máš ďaleko bar alebo recepciu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na Pike zase pretečený olej z Charger Dampera do spodných nôh. Nechcelo sa mi s ňou moc trápiť, toto je rýchlejšie. Tak nejakú dobu budem zase jazdiť na 44 kým sa rozkývem rozobrať a pretesniť Pike-u.
...ale vieš ako sa hovorí" starého psa novým kúskom nenaučíš"...20 rokov som snowboardoval, minulá sezóna bola pre mňa poslednou. Ochrnuli mi obe lýtka , tak som ho už nedokázal ovládať...Som momentálne z toho dosť v pi..i, musím si to zrovnať , či by mi operácia pomohla , alebo je to definitíva a mne neostane nič , len sa s tým zmieriť...No a to som chcel, že predsa si nejaké lahke skialpy kúpim a oprášim " zašlé " umenie jazdy na lyžiach. Nemám totiž šajnu , ako budem ovládať lyže bez lýtkových svalov , či sa to vôbec dá...SNB nejde, žiaľ
Inač to si neviem predstavit , vsak lytka zapajaš stale aj pri chôdzi.
Alebo len naťahuješ
Však požičovňa je snáď všade. Za chvíľu to otestuješ.
Inak aj mňa zaujalo to ochrnutie. Mám za to, že k akémukoľvek pohybu na nohách či bajku lýtka treba.
P.S.: tak je , bez lýtok som značne hendikepovaný, možno skusim paraolympiádu...najtažšie sa mi dávajú prudké stojky nad 20% , na rovine , vdaka celkom silným stehnám nemám problém. Odhadol som to , že strácam 20-25% výkonu v porovnaní so zdravými jedincami. Chôdza je preto pre mna vôbec najtažšia, bolia ma po dlhšom pohybe po tvrdom povrchu značne päty, nakolko neviem preniest pohyb od päty na *****.A preto sa tu mocne mordujem v tých Tatrach , nech si aspoň sebe dokážem , že nie som až taký kripel...veru ťažko sa mi o tom píše, lebo som lekár a uvedomujem moje trvalé poškodenie . Takže , slzy som utrel, a pokial mi budú sily stačiť budem sa snažiť s tým bojovať a nepoddať sa osudu...som rád , že som našiel biking a že som tu s Vami ...tému prosím berte ako uzavretú, dík
...na fotkách a v príspevkoch vyzeráš celkom zdravo
Prečo nemaš v Tatrach fatbike?
........... inak, chytaval som s jednym okom hokej a myslim ze som bol celkom dobry
ak sme moc OT, sorry chlapci.......... s ramonom sa pozname a mam ho za najzdravsieho chlapa a najlepsieho vychodnara akeho poznam...
Bažanta. V prvom momente som myslel na pivo, že asi máš ďaleko bar alebo recepciu