Kategórie
Bike-techA zase raz "kamoši" poľovníci... # horský bicykel # plášte # oprava # cyklotrasy # skúsenosti # diskusia # jazda v teréne # defekt
Kedze nejaky pri.ebany polovnik - typujem podnikatel, ktory si kupil polovny listok, drahu pusku a OFF ROAD (normalny, riadny lesnik by to nespravil) ohrozil moj zivot odkazujem im tam, ze ked niekedy niekoho prichytim pri tom, ako tam dava taketo "pasce" strcim mu jeho vlastnu pusku cez anal az do krku a stlacim spust!
savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance plášť, drôt
17,99 €
savings
MOC 31,99 €
savings Continental Double Fighter III 26x1.90" plášť, drôt
15,49 €
savings
MOC 31,90 €
-28% Maxxis Minion DHR II 26x2.40" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
49,90 €
-28%
MOC 69,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.25" Active K-Guard plášť, drôt
11,79 €
savings
MOC 24,99 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.25" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
-10% Schwalbe Billy Bonkers 26x2.25" Performance plášť, kevlar
26,99 €
-10%
MOC 41,99 €
savings Schwalbe Smart Sam 26x2.25" Performance plášť, drôt
17,19 €
savings
MOC 28,99 €
Akcia -21% Continental Cross King 26x2.2" ProTection plášť, TLR, kevlar
44,99 €
-21%
MOC 74,99 €
-9% Maxxis WELTER WEIGHT 16 x 1.90 - 2.125" duša, autoventil 48 mm
4,90 €
-9%
MOC 5,49 €
-10% Continental Compact 16 Wide 16x1.9 - 16x2.5" duša, autoventil 34 mm
od 5,29 €
-10%
MOC 8,99 €
No ked na kazdom kroku v lese zakopavam o haldy kukurice, chleba a inych dobrot, tak sa zda, ze sa mnozia dostatocne
Neviem ako je to s polovackami v otvorenych lesoch, ale tie by podla mna dovolene byt nemali, lebo ta zver v podstate nikomu nepatri a teda na jej zabijanie nema nikto pravo. Ale samozrejme, ze polovnicka lobby si asi vie vybavit aj toto, nie? Aspon predpokladam.
A to, ze mala cast ludi radiacich sa medzi polovnikov su psychopati, ktorym ide len o ten pocit zo zabijania, je zial dane. V akej inej oblasti posobenia by si mohli taketo nieco beztrestne ti narusenci vychutnat, ze ano? Takze logicky sa koncentruju medzi polovnikmi a s tym nic nespravime, ale verim, ze tych narusencov je velmi malo. Druha vec je arogantne jednanie podstatne väcsej casti polovnikov - so zbranou na ramene alebo v ruke maju zrazu pocit, ze su nieco viac ako ostatni uzivatelia lesa a az prilis casto sa to snazia aj dokazovat. To je ten najväcsi problem a ironia je, ze si zan mozu sami.
coo? takze medvedov uz nebude dost?
a neviem koľko si ich stretol za život ty, ja som sa tiež od malička túlal v okolí španej doliny králik a podobne kde by ich malo žiť stovky a stretol som ich len raz a to dokonca medviedatko a jeho mamu som len počul
Myslim, ze je znacny rozdiel medzi polovnikom, ktory si ide obcas nieco ulovit a polovnikom, ktory chodi lovit pre potesenie zo zabitia zvierata, hlavne puskou s noktovizorom. No ale kto ten rozdiel nevidi, je to jeho vec. Tomu skor rozumeju ti, co byvaju v BA, alebo na dalekom vychode. Ake polovacky sa tam organizuju a co sa tam deje skoda pisat
Rovnako je rozdiel medzi tym, ak zabudnes igelitku v lese a niekym, kto tam v skodovke vyvezie polku domacneho odpadu.
Napisal som, ze na Slovensku je enormne pytliacenie a strielaju sa rysy a medvede pre trofej, co suvisi s inym prispevkom, ktory som napisal. Aj ine zvierata... Jednoduchsie ti to napisat neviem
Je to zakonne a legalne /ak su dodrzane nalezitosti/. Zver de jure patri najomcom revirov. Dokonca som pocul, ze je uz mozne si uplatnovat nahradu skody, ked sundas na ceste daku zver .. ale moc som to mu neveril
samozrejme. ci co si myslis, ze na co chodil majsky (a ini papalasi) na polovacky?
bojim sa predstavy ako by to tu vyzeralo, keby lz vlk nebol na slovensku.
no neviem, ale ja som nic nedostal.
a k tomu len tolko:
q) právom a výkonom poľovníctva súhrn práv a povinností zver cieľavedome chovať a chrániť, loviť ju, ulovenú alebo inak usmrtenú zver a jej vývojové štádiá a zhody parožia si privlastňovať alebo predávať, zbierať vajcia pernatej zveri na účel jej vyliahnutia a chovu s povolením podľa osobitného predpisu a využívať na to v nevyhnutnej miere poľovné pozemky, poľné a lesné cesty
takze par vyvolenych ludi ma pravo brat z niecoho, co v podstate nikomu nepatri, ale ak to urobi nejaky nepolovnik (cize po vasom pytliak), tak ide hned do basy. zaujimave...
napisem to aj ja jednoducho: musi to byt velmi odvazny polovnik, aby pytliacil na medveda, ono nieco (srnec, diviak....) sa da obkecat a uzehlit, ale ak niekoho capnu s chranenym zvieratom, tak to uz dodatocne tazko uhra.
Bonznut, nacapat ho moze hocikto, jednak sa po lesoch v hojnom pocte tulaju ludia, co nemaju polovnikov v laske a taktiez polovnici medzi sebou nie su v realite ziadna "jedna velka rodina" a niektore skupiny si veru neodpustia nic a pozorne si pozeraju na prsty.
takze ideme sudit vsetkych, len podla Majskeho a stareho Uja? gratulujem!
lz VLK je najvacsie zlo pre slovensku prirodu... netusia ani omylom co robia, do coho sa seru, len plnia prikazy zhora... od toho trapneho "vodcu" az po posledneho uboziaka co stoji pri stoliku na namesti a zbiera podpisy, nema ani jeden z nich potuchy o tom, ako funguje priroda a cokolvek okolo, len dostanu prikaz a idu ako ovce s umyslom ze konaju dobro a skodia viac, ako vietor, co spravi polom... jeden taky kreten mi povedal, ze stromy co popadali v tatrach sa tak musia nechat, lebo priroda si to vsetko zariadi sama a ked som mu povedal, ze sa tam premnozuje lykozrut, ktory sa vdaka tomu koncentroval na tych par zivych stromov ktore tam ostali mi odpovedal, ze lykozrut je dobry, lebo on zerie tie popadane stromy... WHAT???!!! oni asi zachranuju nase lesy tym, ze su taki blbi, ze kvitnu do enormnych rozmerov...
a k tomu len tolko:
q) právom a výkonom poľovníctva súhrn práv a povinností zver cieľavedome chovať a chrániť, loviť ju, ulovenú alebo inak usmrtenú zver a jej vývojové štádiá a zhody parožia si privlastňovať alebo predávať, zbierať vajcia pernatej zveri na účel jej vyliahnutia a chovu s povolením podľa osobitného predpisu a využívať na to v nevyhnutnej miere poľovné pozemky, poľné a lesné cesty
takze par vyvolenych ludi ma pravo brat z niecoho, co v podstate nikomu nepatri, ale ak to urobi nejaky nepolovnik (cize po vasom pytliak), tak ide hned do basy. zaujimave...
k tomuto ti poviem len tolko... prihlas sa do polovnickeho zboru, chodievaj do lesa, staraj sa on, sad stromceky, plej burinu, staraj sa o zvierata, nos im krmivo, opravuj a buduj krmelce... inak je to len kopa typickych zvastov...