Kategórie
Bike-techUkradnuté bicykle # cestná cyklistika # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia
posledný komentár: 19. 4. 2016 o 11:24
-13% Giant Propel Advanced 1 28 bicykel, orion nebula, testovací
4 199 €
-13%
MOC 4 799 €
Novinka Bianchi Oltre Comp Ultegra Di2 bicykel, metallic celeste/black
od 4 899 €
MOC 5 944 €
Výpredaj -10% BMC Teammachine SLR FIVE bicykel, arctic silver/black
3 799 €
-10%
MOC 4 499 €
Novinka -12% Superior XR 6.5 GF bicykel, matte black stealth
1 749 €
-12%
MOC 2 099 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
Novinka -15% BMC Teammachine R 01 ONE bicykel, carbon/neon red
9 999 €
-15%
MOC 12 999 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
Nasrat im
Chcelo by to uviesť meno tej milej poisťovne, nech majú aspoň publicitu.
Fakt je ten, že viaceré majú tendenciu zamietnuť čo sa dá, lebo štatistika hovorí, že existujú submisívni ľudia, čo sa radšej nebudú hádať. Preto je lepšie sa automaticky odvolať. Ideálne je, ak má niekto kamaráta advokáta, ktorý to "priateľsky" pošle na svojom hlavičkovom papieri, to sú potom v pozore. Poisťovne zvyknú mať aj nervy z DAS.
Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s.
Dostojevského rad 4
815 74 Bratislava V Bratislave 6. 9. 2010
Vec: Poistná udalosť číslo XXX/XXXXXX/0 – o d v o l a n i e
Týmto podávam o d v o l a n i e voči rozhodnutiu poisťovne Allianz – Slovenská poisťovňa, a.s. o ukončení likvidačného šetrenia poistnej udalosti číslo XXX/XXXXXX/0 z poistnej zmluvy číslo XXXXXXXXXX v súvislosti s uplatnením nároku na trvalé následky po úraze z 28.7.2009.
Odvolanie odôvodňujem nasledovne:
Vo svojom rozhodnutí uvádzate: „ Z údajov uvedených v Správe ošetrujúceho lekára na tlačive Hlásenie poistnej udalosti vyplýva, že stav trvalých následkov nie je možné považovať za ustálený...“ V uvedenom Hlásení ošetrujúci lekár na otázku „Je liečenie úrazu skončené a súčasný stav ustálený“ explicitne označil odpoveď „áno“. Navyše, v správe z kontroly u ošetrujúceho lekára z 13.4.2009 ošetrujúci lekár rovnako explicitne uviedol „stav ustálený“. (fotokópiu správy prikladám aj napriek tomu, že som ju predložil poisťovni už pri uplatnení poistného plnenia za čas nevyhnutného liečenia a denné odškodné a teda poisťovňa ju má k dispozícii). Teda to čo tvrdíte je nepravda.
Ďalej uvádzate: „Podľa medicínskych poznatkov stav trvalých následkov je možné hodnotiť najskôr rok od skončenia liečenia...“ Toto tvrdenie odporuje informáciám, ktoré uvádzate na Vašom tlačive v pokynoch pre vyplnenie Hlásenia poistnej udalosti: „- nárok na trvalé následky úrazu sa uplatňuje a posudzuje v čase, kedy je už zdravotný stav ustálený spravidla po 1 roku od dátumu vzniku úrazu,...“. Nikde v týchto informáciách ani v informáciách priamo na tlačive Hlásenie poistnej udalosti nie je zmienka o lehote 1 rok od ukončenia liečenia, všade sa udáva iba lehota od vzniku poistnej udalosti, resp. od vzniku úrazu. Toto považujem z Vaše strany za vyfabulovanú konštrukciu s cieľom vyhnúť sa poistnému plneniu.
Ďalšia nezrovnalosť vo Vašom rozhodnutí je nasledovná: „Stav trvalých následkov na základe uvedeného bude prehodnotený rok od skončenia liečenia úrazu, t.j. 4/2011. V tejto súvislosti nám, prosíme, zašlite najneskôr 30 dní pred koncom trojročnej lehoty, t.j. do 3/2011 lekárske správy potvrdzujúce aktuálny zdravotný stav súvisiaci s trvalým poúrazovým telesným poškodením.“ Hrubo som vyznačil lehotu, ktorú uvádzate. Táto trojročná lehota nemá žiadny časový súvis ani s dátumom vzniku úrazu ani s dátumom ukončenia liečenia. Je to ďalšia nelogická a nezmyselná veta vo Vašom rozhodnutí.
Domnievam sa, že Vaša poisťovňa sa na základe vyfabulovaných konštrukcií a nepravdivých tvrdení snaží vyhnúť poistnému plneniu v uvedenej poistnej udalosti. Žiadam Vás aby ste znovu prehodnotili rozhodnutie v tejto veci a pristúpili k plneniu v zmysle zákona a relevantných poistných podmienok. V prípade nečinnosti, resp. vyhýbaniu sa povinnosti vyplývajúcej z poistnej zmluvy podniknem ďalšie potrebné kroky smerom k vymoženiu svojich práv.
Prílohy: 1/1
S pozdravom
astro
Dakujem, poslem mu to nech z toho vyčerpá nejake poznatky a napíše si odvooaniale, čo som mu už povedal že nech skúsi. A neuveris ide takisto o allianz:-)
Pri Allianzi pozor aj na podpalacov aut.
https://www.poistenie.sk/je-vase-auto-poistene-proti-podpalacom
Co sa tyka Allianzu - vie niekto o lepsej poistovni? Pretoze osobne som s nimi nemal nikdy problem.
Ak ten balkon je na prvom poschodi a dotycny tam nema ani mrezu, moze byt este rad ze vobec nieco dostane.
(3) Zamestnávateľ je povinný zaistiť bezpečnú úschovu najmä zvrškov a osobných predmetov, ktoré zamestnanci obvykle nosia do zamestnania, ako aj obvyklých dopravných prostriedkov, ak ich zamestnanci používajú na cestu do zamestnania a späť s výnimkou motorových vozidiel. Zamestnávateľ môže po dohode so zástupcami zamestnancov vymedziť podmienky, za ktorých bude zodpovedať aj za úschovu motorových vozidiel. Túto povinnosť má aj voči všetkým ostatným osobám, ak sú pre neho činné na jeho pracoviskách.
To znamena, ked mi ho niekto ukradne, tak mam smolu? Bezpecna znamena len zamknuta? Nema zamestnavatel nejaky podiel viny? Mozem ziadat podla niecoho vratenie kupnej ceny? Len sa informujem, celkom ma znepokojil presun, ved na tu staru miestnost som videl rovno na zamknute dvere.
Diky,
Ak ten balkon je na prvom poschodi a dotycny tam nema ani mrezu, moze byt este rad ze vobec nieco dostane.
Musim pozriet do zmluvy, ale vyslovene odpoved z allianzu na otazku ci sa da poistit samotny bike proti kradezi bola odpoved: Ze pivnica by musela byt v mojom vlastnictve a mal by som k nej pristup len ja - vtedy by sa dalo poistit ako prislusenstv a samotny bike je nepoistitelny. S tym, ze teda v spolocnych priestoroch je to bez krytia (napr kocikaren)
INZERÁT: http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-celoodpruzene/259298/transmission-freeride.html
PROSBA: http://dolekop.com/fotky/95399-pomoc-kradez