Prosim skusenejsich o radu, ci ked mam 2 rozne pary pneu a menim ich raz za tyzden, sa mi tou manipulaciou mozu poskodit skor, ako ich po roku vymenim za nove. Teda ci mozem stale menit, alebo si radsej kupit dalsie komplet kolesa s inymi plastami.
prezuvam skoro kazdy tyzden tiez(a lezie mi to niekedy pekne na nervy,ale co uz ked Fat Alberty sanujem..) a pokial to nepacis srubovakom alebo niecim kovovym,co nici skor kolesa,tak sa tomu nema co stat.Keby si mal UST-bezdusovky,tak sa ti moze stat,ze poskodis okraj a mozes ju zahodit,nakolko ti bude fucat,ale "dusovky" by si znicit nemal...Pouzivam plastove pacidla a pohoda.
vdaka za rady, aj ja si myslim, ze rucne-strucne alebo plastovymi montpakami ich neznicim, no moj kamos ma podpichol a zacal som pochybovat, tak pre kludny spanok...
Ja prezuvam len na preteky, z michelin X´tream 2.0 na Hutchinson Python MRC high Tubeless.... Aby som kazdu druhu jazdu prezuval plaste jak trulko, na to teda nemam nervy, aj ked to zaberie vseho vsudy max 10 minut v lazo plazo tempe
investícia je niečo, čo má primárne priniesť zisk - merateľný chechtákmi...
kúpa spotrebného materiálu ňou teda nie je
a šetrenie nervov pri prezúvaní sa asi nedá finančne kvantifikovať ale to je to, čo ťa dosť pravdepodobne doženie k zakúpeniu druhých kolies - tiež som zástancom niekoľkých wheelsetov (2 stačia, ale to ešte občas prezúvaš)
a keď už kupuješ, tak niečo almost bezúdržbové... inak mám Shimano rád, ale nie ak ten nápis vidím na nábojoch (áno, je to o kónusové vs zapuzdrené [priemyselné] ložiská)
a napriklad druhe kolesa setria cas(nemusis prezuvat) a ked vychadzam z tvrdenia "cas su peniaze" tak v podstate su druhe kolesa investicia ..alebo nie
No ak sa tomu venujete z matematickej stranky, tak treba vediet:
1. Kolko stoja tie plaste co im mozno ani nevadi ze ich prezuva
2. Kolko stoja nove kolesa.
3. Na kolko si ceni svoj cas (napr. kolko je jeho priemerny plat) )))
No a v zavislosti od tychto premennnych sa da lahko zratat, ci sam mu to oplati... Ak kolesa stoja nejachy 7 litrov a plaste tak liter. Tak za ten wheelset moze mat plaste na 7 rokov... Ak je to ale sheelenec, tak potom moze mat kolesa napr za 30 ... no a to uz nejdem hovorit ze moze mat plaste na 30 rokov )) No a takto by sme mohli dooost dlho uvazovat....
K bodu 3 ti poviem len tolko, ze skor ide o to, ako ti take prezuvanie lezie na nervy, nez o nejake financne ukazovatele. A dalsia vec je, ze ak si kupis napr. Crossridy, tak nemusis riesit aj dalsie otravne veci, ako pomerne pravidelne cistenie a nastavovanie vole konusov, co za tych 4 l CZK stoji. A take kolesa nepretekajucemu hobbikovi podla mna pomerne bohato stacia, mimochodom, spocitaj si potom spotrebu menej kvalitnych nabojov/rafikov, to je tiez zaujimave cislo (a dost zavisle na jazdcovi, niektori ludia, a je ich neuveritelne vela, su neuveritelne prasce).
Z ekonomistickeho pohladu sa ti, bajdvej, neoplati ziadna zaujmova cinnost .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
podla mna sa nenicia pri "normalnom" zaobchadzani
odporucam mat dva pary kolies
kúpa spotrebného materiálu ňou teda nie je
a šetrenie nervov pri prezúvaní sa asi nedá finančne kvantifikovať
a keď už kupuješ, tak niečo almost bezúdržbové... inak mám Shimano rád, ale nie ak ten nápis vidím na nábojoch
1. Kolko stoja tie plaste co im mozno ani nevadi ze ich prezuva
2. Kolko stoja nove kolesa.
3. Na kolko si ceni svoj cas (napr. kolko je jeho priemerny plat)
No a v zavislosti od tychto premennnych sa da lahko zratat, ci sam mu to oplati... Ak kolesa stoja nejachy 7 litrov a plaste tak liter. Tak za ten wheelset moze mat plaste na 7 rokov... Ak je to ale sheelenec, tak potom moze mat kolesa napr za 30 ... no a to uz nejdem hovorit ze moze mat plaste na 30 rokov
Z ekonomistickeho pohladu sa ti, bajdvej, neoplati ziadna zaujmova cinnost