650 nieje vobec mala suma.. ale musiš povedať najprv či chceš 24ku alebo 26tku (predpokladam že ako streeťak teraz mysliš mtbčko) a či chceš isť na bomby na odpruženej vidlici alebo isť bomby na pevnej.
26tku a odpružená.. Som v tomto laik.. Kukal som tie rámy a pripadá mi to tak krehko ak by som sa rozhodol že si kúpim ram na street a potok by som si sem tam zajazdil Dirt tak by asi nevydržal či ? Preto som Skorej myslel na Nieaku strednú cestu... Ale však absolutne netuším či som to povedal správne
Rám by ti mal bez problémov vydržať či dirt či street, možno potom len vymeniť vidlicu za väčší zdvih a iné plášte. Skús dať nejaké linky bikov čo ťa zatiaľ zaujali
Zdvihnúť sa dá, ale bral by som to ako nutný prevoz. Sedlovka pravdepodobne nebude dosť dlhá. Keď máš rozpočet, myslím že to je dobrá voľba poskladáš bike presne aký chceš. Zvolíš si či kazetu dozadu alebo single speed a podľa toho čo chceš jazdiť vidlu. Na street by som volil niečo s menším zdvihom možno až pevnú vidlicu. Ale tá vidla to bude skôr o zvyku a komforte. Mám kamaráta čo aj dirty dával na 24" kolesách a s pevnou vidlou.
Dosť záleží od ceny, koľko z rozpočtu vyčleníš na vidlicu. Pri lepších značkách ta cena aj raste. Pozeral by som zdvih, na dirt nepotrebuješ extra zdvihy a na street už duplom, šírku nôh, či to bude na pevnú os alebo len klasickú. V tomto vlákne alebo v tomto boli nejaké návrhy skús nejaké popozerať. Vidliciam zameraným na XC sa vyhýbaj
Naazdar takže počuj.. tie krehke ramy keď si myslel crmo s "tenkymi" trubkami tak to je uplna pohodička.. ja osobne by na street bral čisto crmo ram s obratnou geo, na tom pojazdiš aj dirty jak lusk. Tie ramy čo si posielal su by som povedal malo obratne aj na dirt .. čisto krvny dirťak maš napr Dartmoor 26player, je to klasicky dural ram ktory je vo vzduchu stabilnejši (nižšie položene stredove zloženie, hlavovy uhol.. atd) hlinikove ramy maju aj tu nevyhodu oproti oceľovym crmo 4130 že sa unavuju a celkovo ťažšie zvladaju tvrde dopady.. placky a všetko čo ti street ponuka takže ak niesi čistokrvny dirtar (aj začiatočnik) tak by som volil skôr spominany crmo ram s obratnou geometriou. Ďalej by sa ti trebalo rozhodovať či chceš voziť brzdu ale brakeless (bez brzd) ale predpokladam kedže si začiatočnik a pôjdeš aj dirty tak sa obratiš aj na brzdu tam ti odporúčam nejaku hydraulicku kotučovu, ta ti postači v pohode s troška dlhšou hadicou aby ti to dovolilo robiť triky (barspin). Takže vidlica.. odporučam vidlicu hlavne na pevnej oske, či už na 15mm alebo 20mm, vidla na 9mm pätky nema dostatočne spevnenie a často praskaju potom vonkajšie nohy (nie každy to roz***** ale ked už chceš delo tak nech maš predsa sa na tom budeš učiť) a do zdvihu 100mm ti lahodne postači.. odporúčam aj bazarove vecičky pozrieť lebo ked kupiš pohodovu bazarovku tak na začiatok jak lusk a bude v pohode.. odporúčam vidlice ako RST Space Jump (ano.. o RST si mohol počuť čiste zlo ale neboj.. sam to jazdim a nejake veci som si na nej dotiahol podľa svojho gusta ale za tie peniaze super) dalej Marzochi dj3 ak sa ti podari najsť na bazare na PEVNEJ oske ale tiež sa neoplati nova.. alebo ešte SR Suntour Duro bud vzduchove alebo aj klasicke dj d. Veľakrat je dobre ked je dobra ponuka splašiť FR vidlicu s vyššim zdvihom, ktoru si možeš znižiť na požadovany zdvih podomacky a bude to taktiež v pohode ale o tom potom.. Takže pytal si sa či sa da zdvihnuť sedlo vyššie.. na takom biku sa ta v pohode pošľapať aj cez cele mesto to zas problem nieje a sadnuť si možeš predsa je to len trochu nižšie.. no pri takom biku by som tie veci nebral vobec do uvahy dalej prevody.. odporučam singlespeed takže bez prehadzovačky, prešmykača atd.. je lepšie kúpiť kvalitny singlespeed naboj, poriešiť si dobre bmx kľuky hlavne ked to ma byť streeťak, tiež nejake pevne rafiky (hlavne v zadu) a možno rajdy s vyššim zdvihom (už podľa geometrie ramu a podľa tvojej vyšky ja mam 80mm zdvih a mam zase vysoke rajdy, niekto 100mm zdvih a zase rajdy nižšie . už uvidiš potom..) a kratky predstavec do 50mm. Dobre to bolo všeobecne..
Poposielal som zatiaľ len ramy lebo od ramu sa odvije ostatne. Len tak orientačne aby si vedel na čo sa treba pozerať približne, samozrejme neni na škodu vždy čekovať bazar.
No ta čaprnka s geo neni na tom nejak šťastne si myslim oproti bežnym ramom, ma to oldschool geo jak umf hardy hratka horna ramovka, oproti nej dosť dlha zadna stavba a nizky stred.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pozeral by som rámy napr.:
Dartmoor quinnie http://junkrideshop.com/sk/pevne-ramy/3973-dartmoor-quinnie-iii-frame.html
Devilwork nyx http://junkrideshop.com/sk/pevne-ramy/3292-devilwork-nyx-frame.html
No a keď hlinik tak:
Dartmoor 26player http://junkrideshop.com/sk/pevne-ramy/3972-dartmoor-two6player-l-long-2015.html
CTM Dirtking http://szolgai.sk/sk/dirt-street-park/7263-ram-ctm-dirt-king-2014.html (je aj čierny ked neľubiš taku farbu)
Poposielal som zatiaľ len ramy lebo od ramu sa odvije ostatne. Len tak orientačne aby si vedel na čo sa treba pozerať približne, samozrejme neni na škodu vždy čekovať bazar.