Ahojte. Uvažujem nad kúpou krosového bicykla.Výška 170cm, terén asfalt a polné cesty -Liptov. S krosovým bicyklom nemám absolútne žiadne skúsenosti, nevyznám sa v značkách ani vo výbave. Pozerám v cene okolo 250-300e. Má to vôbec význam? Do oka mi padol CTM TWISTER LADY 2.0 2014 a ALPINA ECO LC10 2015 . Ktorý by ste mi odporučili ? Kľudne aj inú značku v danej cenovej hladine. Ďakujem
Nazdar, ten Tranz je bývalá Bora a ide o dobrý bicykel. Určite nesklame, ak ocakavas bike na relax a pohyb, čo však sklamalo je odrb na CTM stránke, kde je kopu nezmyslov, (už som im kvôli tomu písal, ale veľa tam toho neurobili) - napr. tu je to 9-rychlostny salter, čo je blbosť, lebo má len 8 prevodov vzadu, to však neprekáža.
Kellys je najlepsia volba co sa tyka vybavy a ceny - dobry nosic, kryt retaze, odpruzena sedlovka, dynamo v naboji.
CTM nema dynamo v naboji, cize svetla su predpokladam na baterie, co nie je ziadna vyhra. CTM taktiez nema odpruzenu sedlovku. Vdaka tomu, ze tie dve veci nema, moze byt teoreticky o nieco lahsie. Ale zasadne nie.
Ghost nema dobry nosic, nema kryt retaze a asi ani pedale v cene. Ma odpruzenu sedlovku a dynamo v naboji. Z pohladu vyuzitia v meste najmenej prakticky kvoli tomu horsiemu nosicu a absentujucemu krytu retaze. A stoji vyrazne viac + este tie pedale asi treba kupit.
Cize ja by som siel vyskusat ten Kellys ci by bol pre vas oboch velkostne pouzitelny a ak ano, tak by som bral ten.
Dakujem velmi pekne. Ten kellys sa mi najviac paci, aj kovi odpruzenej sedlovke. To dynamo som sa pytala v shope, ze nema, ale moc dovery ten mladik nevzbudzoval, evidentne nebol na spravnom mieste.
Ja som hlavne hladala alternativu, keby bol moc velky. Popripade damsky by mi mal byt OK, tak zoberiem ten. Chcela som skor pansky, aj dizajnovo s tou tycou sa mi paci viac, aj koli pripadnemu prenasaniu po schodoch je to praktickejsie.
Ma inak nejaky iny vyznam pre zenu damsky?
Pri tejto kategorii bajkov ide primarne skor o praktickost nez o dizajn. Vyznam znizenia hornej rury je ten, ze sa lahsie a elegantnejsie nastupuje/vystupuje. Hlavne ak pojdes po meste v sukni, tak to znizenie ocenis. Inak vyslovene mestske bajky sa robia unisex a robia sa znizene kvoli komfortu. No a kedze vyberas takto plne vybaveny bajk primarne na dochadzanie do prace / jazdu v meste, cize nie na sportovu jazdu v lese, tak by som zvazil mozno skor tu damsku verziu. Teda ak to muzove ego zvladne kedze sa na nom obcas prevezie aj on. Do lesa ten bajk asi casto chodit nebude predpokladam.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr. keby tento model 2015 este bol k dispozicii, tak to je fajn:
http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ctm-maxima-2.0-2015-matna-ciernaruzova-18?goods=25000
https://sadesport.sk/bicykle/5014-ctm-maxima-20-2015-cierna-ruzova.html
Novinka CTM MAXIMA 3.0 28 dámsky bicykel, matná čierna/lesklá staroružová
459 €
MOC 529 €https://www.insportline.sk/12359/damsky-trekingovy-bicykel-kellys-cristy-50-28-model-2016
http://bicykle.heureka.sk/ctm-amber-1_0-2015/specifikace/#section
Mám 162cm a neviem, či kellys vôbec prichádza do úvahy, keď majú rám 19" (17" nechcem, lebo si ho niekedy bude požičiavať manžel), CTM je 18", tak ten by bol na moju výšku ideálny.
Alebo ak máte typ na iný v cene okolo 400-500€
Ďakujem.
CTM nema dynamo v naboji, cize svetla su predpokladam na baterie, co nie je ziadna vyhra. CTM taktiez nema odpruzenu sedlovku. Vdaka tomu, ze tie dve veci nema, moze byt teoreticky o nieco lahsie. Ale zasadne nie.
Ghost nema dobry nosic, nema kryt retaze a asi ani pedale v cene. Ma odpruzenu sedlovku a dynamo v naboji. Z pohladu vyuzitia v meste najmenej prakticky kvoli tomu horsiemu nosicu a absentujucemu krytu retaze. A stoji vyrazne viac + este tie pedale asi treba kupit.
Cize ja by som siel vyskusat ten Kellys ci by bol pre vas oboch velkostne pouzitelny a ak ano, tak by som bral ten.
Ja som hlavne hladala alternativu, keby bol moc velky. Popripade damsky by mi mal byt OK, tak zoberiem ten. Chcela som skor pansky, aj dizajnovo s tou tycou sa mi paci viac, aj koli pripadnemu prenasaniu po schodoch je to praktickejsie.
Ma inak nejaky iny vyznam pre zenu damsky?