možno na jar kúpim cyklovozík pre malého syna,
ale kým si vyberiem správny model,
rozmýšľam kde na Slovensku sa dá ísť s bicyklom a cyklovozíkom tak aby som malého nevytriasol na výmoloch? Niečo zase bude musieť zvládnuť.
Teda ja som z Pezinka, bez použitia auta sa viem dostať
( tak aby som nešiel po hlavnej ceste)
asfaltkou+šotolinou do Sv.Jura a cez Neštich alebo popri Šurskom kanáli do Bratislavy a odtiaľ už popri Morave do ČR k rodine, alebo popri Dunaji do Rakúska a Maďarska na výlety.
Ale čo také výlety po Slovensku? Niekam sa doviezť autom, vlakom a potom si to pojazdiť? Máte niečo prejazdené s vozíkmi?
Ja som bol zvyknutý sa vyštverať s bicyklom na kopce hoci aj po turistickej značke prípadne s bikom na rameni cez prekážky, ale hoci bude vozík odpružený, tak na toto si netrúfnem.
Peter www.cykloturista.sk
Troska to tu ozivim, kedze vozikov pribuda bolo by dobre to aj tuto troska rozsirit.
Ja jazdim s deckami na Chariot Courgar 2, najviac mame najazdene v Karpatoch (kedze som v BA).
S tymto vozikom v pohode davame aj lesne cesty (cize nie asfalt), napr do Marianky.
Skusim ponahadzovat aj trasy, kedze ja skoro vylucne jazdim s vozikom.
My jazdime iba z Jura (do Jura autom) a odtial na BK alebo medenne hamre a spat. To je cele asfaltom iba.
cyklotrasy-navigacie/male-karpaty-obcerstvenia-t37831.html
Iná farba pre cyklovozíky resp. rodiny s deťmi?
Zatial uz planujem ist teraz do Krasu ale mozno by sme si dali po ceste tu tvoju trasu, . Inac ten druhy odkaz je rovnaky, nechcel si tam dat este nieco ine?
Co sa tyka mutlifunkcnosti je Chariot CX1 jednoznacne High-end model. Nahrabali sme peniaze z bonusu za dieta v praci a za rodicovnsky prispevok a zainvestovali sme. Apropo, na Slovensku je to riadne drahe oproti zahraniciu, ja som napriklad objednaval vsetko naraz z Holandska, pricom to bolo dost lacnejsie aj napriek cene za dovoz (cca 40E)
Tu su ceny za ktore som to kupil: Product CODE Quantity Unit price Subtotal
Thule baby supporter - 1 €66,95 €66,95
Thule bunting bag - 1 €74,95 €74,95
Thule Chariot CX1 - aqua + bicycle trailer kit - 2016 - 1 €869,00 €869,00
Thule console 1 - 1 €44,95 €44,95
Thule Infant Sling - 1 €85,95 €85,95
Thule jogging kit CX1 - 1 €112,95 €112,95
Thule rain cover Cougar 1 / CX1 - 1 €54,95 €54,95
Thule strolling kit - 1 €75,95 €75,95
Teraz akurat dokupujem lyziarsky set, aby sme mohli chodit s malym cez zimu aj na skialp. Inak co sa tyka pouzitia vozika, este som s malym zatial nebol na biku ale zato s nim pravidelne behavam cca 3x tyzdenne. S bikom zacneme az na jar. Predsa len ma teraz len pol roka a bike neni uplne vhodny hned od narodenia (aj napriek odpruzeniu a baby slingu). Treba zacat pozvolne na hladnych cestach najskor s behom nech si dieta privykne (my sme zacali ked mal prcek cca 6 tyzdnov). Cize bike odporucam ked dieta vie sediet a ma dostatocne "silne" krcne a chrbtove svalstvo.
Keby ste mali otazky kvlidku sa mozete pytat.