Rám: ľahký hliník alebo karbón, full som zavrhol, desí ma už len predstava servisu vidly, nie ešte zadnej stavby, čiže HT.
Vidlica: na Fox som tu na fóre aj na iných čítal kopu sťažností od porúch až po drahý servis, takže asi Rockshox, naveľa Lefty. Pozdávajú sa mi SID a RS1. SID viem že je overená klasika, RS1 vyzerá perfektne a asi to tiež nebude šmejd... viem o probléme s tuhosťou RS1 pri krútení, ale zaujímal by ma názor niekoho kto ju reálne má, či je to nejaký problém pri jazdení, hlavne ak človek nejazdí s inými typmi a je na ňu zvyknutý. Lefty sú dosť drahé, ale počul som na ne len chvály, tak neviem, mne osobne sa to moc nepáči ani vizuálne, neviem ako je to so servisom a celkovo údržbou
Prevody: SRAM X01 1x11 alebo Shimano XT 2x11. 1x11 má výhodu jednoduchosť, ale mám obavy o opotrebenie a celkové správanie, hlavne v krajných polohách. Shimano 2x11 je overené a prešmykač funguje aj ako chain guide, ak som to správne pochopil. Kedže moje jazdenie vidím predbežne na asfalt 15%, lesná cesta/dobrý trail 75%, nejaké extrémne skaly a podobne 10%, tak sa neviem rozhodnúť, ktoré je vhodnejšie.
Každá značka má niečo také, takže zatiaľ nejdem vyberať automaticky Canyon. Hlavne by som potreboval mať jasno vo výzbroji.
Ďakujem za konštruktívne postrehy.
jazdím sram GX 1x11 a nevidím najmenší dôvod prečo by som na HT bajku mal mať obavu z padania reťaze...
skúsil by som byť tebou pozrieť sériu bajkov Gost Lector, poprípade model RockMachine explosion 90
karbónové rámy, 1x11/2x11 v predu REBA/SID čiže v podstate spĺňajú tvoje požiadavky... _)
Jednoznačne som rozhodnutý pre Sram 1x11. Trošku som sa pohúpal aj na RS1 a podľa mňa je to úžasná vidla s kopou výhod a vyzerá mega dobre... len nájsť bike čo by ju mal a nestál môj celoročný zárobok.
RTG vďaka za tip, full som zvažoval, ale ja jazdím dosť rýchlo a full je síce pohodlnejší a z hľadiska rýchlej jazdy je super na downhill, ale zato stráca do kopca a po rovine podľa mňa, keďže je ťažší a húpe sa. Nehovoriac o tom, že za rovnakú cenu ako dobrý full, môže byť o triedu vyšší HT. Bohužiaľ mám budget maximálne 3500, takže to by som moc dobrý XC full asi nenašiel.
Edit: do kelu, už si tretí, čo ma nahovára na full... vážne ich asi začnem pozerať
Jednoznačne som rozhodnutý pre Sram 1x11. Trošku som sa pohúpal aj na RS1 a podľa mňa je to úžasná vidla s kopou výhod a vyzerá mega dobre... len nájsť bike čo by ju mal a nestál môj celoročný zárobok.
RTG vďaka za tip, full som zvažoval, ale ja jazdím dosť rýchlo a full je síce pohodlnejší a z hľadiska rýchlej jazdy je super na downhill, ale zato stráca do kopca a po rovine podľa mňa, keďže je ťažší a húpe sa. Nehovoriac o tom, že za rovnakú cenu ako dobrý full, môže byť o triedu vyšší HT. Bohužiaľ mám budget maximálne 3500, takže to by som moc dobrý XC full asi nenašiel.
Edit: do kelu, už si tretí, čo ma nahovára na full... vážne ich asi začnem pozerať
toto slna tvoje parametre
https://www.canyon.com/sk/mtb/exceed/exceed-cf-slx-9-9-race.html
Samozrejme nic neni zadarmo, rit treba mat na HT trenovanu.
Full nieje nutnost full je pohodlie/ najrada nie moc dobrej techniky
pozerám že už skončil olympic sale v canyone a ten exceed 9.9 race bol fakt ideálny, RS1 a SRAM X01
máme jednu LC5 2016 ešte na predajni v Lkovej verzii
kukám že LC5 2017 vs. 2016 sa absolútne v ničom nezmenil... úplne totožný set-up.....
ja jazdím LC5 v XLkovej velksoti , kolega LC6 v L-kovej velkosti, a druhý kolega LC3 v M-kovej velkosti
takže čo sa velkostí týka tak na vyskúšanie ich máme dosť