Čaute potrebujem poradit ohladom stredu,ktory je spomenuty v nazve. Chcem objednat ram a tento stred tam pasuje. Co to je zac,zevraj lisovany a oska ma mat iba jeden rozmer a sucastou kľuk mi bolo napisane. Trosku tomu nechapem,prosim o vysvetlenie. Dakujem
no vzhladom na to ze pressfit by sa mal do ramu lisovat tak ta vola asi nebude uplne OK ... ak to nie je velka vola tak na zaciatok by som skusil dat tam viac vazeliny
mohol by to byt fajn napad, ale zalezi to od toho, akej kvality je ten tvoj pressfit. ked je to obycajne shimano za 24 eur tak to nema zmysel, lebo sa ti skor ci neskor znicia loziska a potom bude ten vakel prave v nich.
potom ked to budes chciet vymenit za nove, tak mozno bude problem vyklepat to z ramu. ale ak to naozaj chces skusit, tak asi chemopren.
qwixt....ved pressfit (misky) musi v rame byt na fest a nesmie sa hybat a ty mi radis vazelinu??:)......uz zaklad je pred nalisooanim otvor vycistit aby nebol mastny.
Loziska idu do misiel,ktore sa zalisuju do rmu a tak pri ich vymene nieje ziaden problem.Staci loziska vyklepnut.Tak som pouzil dvojzlozkve lepidlo Loctite a zalepil som misky do mufni.Lepidlo by malo tu desatinku mm vyplnit a zaroven po vytvrdnuti by sa uz nemal pressfit hybat a vakel sa strati.....tak uvidim o 48h...
caute, moze press fit vydávať taky cudny zvuk ako keby sa zasekaval.. alebo akoby retaz sa namotavala na prevodník.. taky podobny zvuk počuť. neviem prist nato, co to sposobuje.. vacsinou sa to prejavi, ked dlhsie nektrutim.. napr. pri zjazde a potom zacnen tahat.. po istom case to potom prestane.. vakel necitit, kluky idu bez drhnutia.. ked skusam navolno.. odjazdenych ma cca 4-5tis km prevazne v suchu, prevodniky gebhardt CNC cca cez 3tis km
Čaute. Čoskoro ma čaká výmena pressfit-u BB 30 a zaujímalo by ma ako ste postupovali v inštalácii nového pressfitu konkrétne pri lisovaní misiek do rámu. Misky jemne namazať vazelínou, alebo lepidlom ? Na you tube sú videá s postupom namazať tenkým filmom ale niektoré ich lepia (loctite). Ako ste postupovali vy + vaše skusenosti. Za skoré info ďakujem.
Lepiť sa odporúča vtedy ak je diera v ráme už jemne "vymačkaná" a nové misky press fit sa dajú ľahko zatlačiť do domčeka aj bez použitia lisu ( to som vyčítal na Nete, osobné skúsenosti s tým nemám ) . Ja som pri výmene môjho Press Fit stredu nič ničím nemazal, len som domček poriadne vyčistil.
Na mojom Giant Trance X2 2012 to uz ma asi stredove zlozenie za sebou - pri otacani kluky kluka trhne a ozve sa hlasne puknutie. Zboku je na nom oznacenie "BB71-41" na nete vidim skoro vsade "BB71-41A". Je to to iste, respektive co mozem/mam kupit? Najazdene asi cez 3000km. Dakujem
ak sa nemylim tak to 'A' v tom nazve znaci, ze tam je pribalena ta stredova plastova trubicka. takze to kludne zober a potom sa rozhodnes, ci tu trubku pouzijes alebo nie.
ta trubka je dobra vtedy, ak mas dierku v rame. ak nemas, tak tu trubku nepotrebujes, ani ja ju tam nemam
a uz som nasiel "ot really different 'standards', just Shimano offering a range of different price points/levels like they do with most components. The ones with higher number will (normally) use better materials and be lighter, but also cost more. So, in press-fit MTB BBs they offer three choices - BB51 which is Deore level, BB71 which is SLX/XT level, and BB91 which is XTR level. They are interchangeable, so its your choice...
"
Seruss, stala sa mi taká vec, a síce že mi odpadla kľuka, skrutka čo ju držala tam už nebola, stredové na tom tiež nie je najlepšie (čo sa ložisiek týka), a tak uvažujem že by som to celé vymenil(stred+kľuky-pedále).Problém je však v tom, že moje znalosti ohľadom tejto veci sú minimálne až mizivé..Preto sa chcem spýtať aký stred by tam pasoval aj s kľukami...+foto...Diky
Ahojte,
hladam loziska press fit BB90 je to daky specialny Trek vymysel... vedeli by ste mi niekto poradit ci je potrebne kupit presne sredove zlozenie oznacene BB90 alebo je nejaka nahrada co slpna rozmery?
Stred som zatial rozobrany nemal (nenasiel som diely ) takze neviem presne vnutorne rozmery, dufam, ze sa tu najde niekto kto riesil ten to problem.
Loziska vykopnut von a nove nalisovat.
Este sa chcem spytat ake odborne oznacenie maju tie to loziska? Lebo bike nemam pri sebe... ten to mam len na "vikendove" pojazdenie... mimo BA
Neviem ale nebolo to treba lisovat, tie loziska isli vytiahnut normalne rukou. Pamatam sa len ze mali na boku napis enduro bearing. Inak celkom fajn system na servis, na vymenu lozisk potrebujes len nove loziska
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
potom ked to budes chciet vymenit za nove, tak mozno bude problem vyklepat to z ramu. ale ak to naozaj chces skusit, tak asi chemopren.
Loziska idu do misiel,ktore sa zalisuju do rmu a tak pri ich vymene nieje ziaden problem.Staci loziska vyklepnut.Tak som pouzil dvojzlozkve lepidlo Loctite a zalepil som misky do mufni.Lepidlo by malo tu desatinku mm vyplnit a zaroven po vytvrdnuti by sa uz nemal pressfit hybat a vakel sa strati.....tak uvidim o 48h...
ta trubka je dobra vtedy, ak mas dierku v rame. ak nemas, tak tu trubku nepotrebujes, ani ja ju tam nemam
"
Takze beriem BB91 a basta.
aky by bol namiesto neho vhodny stred na kluky HT II? ram Giant TCX2
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky/mtb/2-prevodnik/sram-s1010-mtb-kluky-36-22-z-175-mm-akcia.html
+
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/misky-hollowtech-ii-gxp/aerozine-bb-05-xc-gxp--sram-stredove-zlozenie.html
Alebo ak chces tazsie prevody, tak napr. toto:
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky/mtb/2-prevodnik/shimano-slx-fc-m675e-2x10-kluky-38-24z-175-mm-akcia.html
+
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/misky-hollowtech-ii-gxp/shimano-sh-bb52-hollowtech-ii-bsa-stredove-zlozenie-98418.html
-24% Shimano BB-RS501 stredové zloženie, 68/70 mm, BSA, Hollowtech II
12,89 € -24%
MOC 23,99 €Extend MTB kľuky, 175 mm, 36/22T, 2x9, s krytom
16,29 €
hladam loziska press fit BB90 je to daky specialny Trek vymysel... vedeli by ste mi niekto poradit ci je potrebne kupit presne sredove zlozenie oznacene BB90 alebo je nejaka nahrada co slpna rozmery?
Stred som zatial rozobrany nemal (nenasiel som diely
Bike: http://archive.trekbikes.com/au/en/2013/Trek/elite_carbon_9_8#/au/en/2013/Trek/elite_carbon_9_8/details
Dakujem
https://www.amazon.com/Enduro-Steel-BB90-Shimano-Cranks/dp/B005WBCUSC/ref=pd_sim_sbs_468_2?ie=UTF8&psc=1&refRID=EJD0HBGKZTJBNMXTXE6K
Loziska vykopnut von a nove nalisovat.
Este sa chcem spytat ake odborne oznacenie maju tie to loziska? Lebo bike nemam pri sebe... ten to mam len na "vikendove" pojazdenie... mimo BA