Tragicky zahynul? ....... .......NIE
Mal uraz s nasledkami?..........NIE
Tazko ochorel?...................NIE
Stratil strechu nad hlavou?.... NIE
Trpi hladom?.......................NIE
Je to jeden z pohladov,v podstate to čo som si myslel o tej Palmýre,slabé jednotky a všetko natlačené do Alepa.Irán získava výrazný vplyv po Iraku aj v sýrií. a Rusi majú zas vplyv na Irán.
V Iraku to isté,armáda je slabá a rozhodujú sektárske milície ktoré sú v podstate už armádou.Po dobití Mosulu predpokladám,že ich pošlú tiež do Sýrie.
Pri Palmyre nejaka jednotka odmietla bojovat, lebo uz niekolko mesiacov nedostala zold, tak jednoducho odisli prec, ked sa tam zacali ISISaci priblizovat. Vojna je niekedy velmi pragmaticka.
Pri Mosule ma PMU zatial minimalnu rolu (nastastie), PMU ako sucast armady si odhlasovali politici podporovani Iranom. Ako jednotky su ucinni - cast z nich su nabozenski fanatici na urovni ISIS, ich velitelov nezaujimaju civilne obete a hlavne je ich vela. Ale asi najlepsie ked sa navzajom ti fanatici vykynozia. Iracka armada je uz na tom lepsie, letectvo sa vzmaha, maju uz schopne pozemne jednotky, ale tych schopnych je limitovane mnozstvo na to, aby vedeli zvladnut takuto operaciu ako je Mosul, to je zial smutna pravda. Je to politicke rozhodnutie, predcasne tazenie bez dostatocnej pripravy, stovky zbytocnych obeti...
To s tým žoldom som čítal tiež od ruského novinára čo je priamo tam takže asi to tak nejak aj bude.Tie slabé jednotky ako som si myslel fatemyun čiže iránsky dobrovolníci ktorí prví zdrhli z boja.Inak pôvodne cielom ani nebola samotná Palmýra,ale len nejaký zbrojný sklad,ale keď sa im darilo ísť ďalej tak išli.
Iracká armáda sa dáva nejak dokopy,ale okrem ISOF ktorých je málo je to stále slabé.Tie šítske milície majú za sebou najtvrdšie boje s američanmi po ich vstupe do iraku a us mali vtedy velmi ťažké straty a v podstate ich nikdy úplne neporazili.je ich okolo 120 tisíc,výcvik priamo z boja,americká výzbroj vďaka irackej vláde...dobrá kombinácia.V podstate zachránili Irak.
Boli to nejaki dementi z JAA (duchovni pribuzni ISIS, ktorym sa nepodarilo dostat na ISISacke uzemie), mimochodom Ahrar al-Sham ci FSA proti nim bojovali tiez... Inak vcera pre zmenu strielali na civilistov sitske miliice a celu evakuaciu o niekolo dni natiahol Iran, ktory odmietol respektovat povodnu predchadzajucu dohodu Ruska a Turecka. Nevadi im ze kvoli tomu pomreli dalsi civilisti.. Assad je dnes uz len panacik na obrazky a do TV pre tych jednoduchsich.
Asi preto, ze JAA ma niekolko stovak dobre vyzbrojenych clenov a kopec spiacich buniek... posledna Hama ofenziva bolo ich dielo, rozprasili jednotky lojalistov, dobyli viacero miest, ziskali plno koristnych tankov - vacsinu uzemia ziskali loajlisti spat, az ked boje medzi JAA a AAS opat vypukli vo velkom a JAA sa stiahla z oblasti. Na predmetnych blbcekov od autobusov je uz vyhlasenie patranie podla vsetkeho, dokonca aj nejaki islamsti uz roztrubuju ze to bolo porusenie sarie (kedze tym porusili prijatu dohodu)...
Popritom civilisti mrznu v autobusoch zastavenych Hizbalahom bez moznosti vystupenia.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co sa mu take stalo?
vnější síly...
Co sa mu take stalo?
toto je tiez zaujimave citanie.....ale aj velmi smutne.....
V Iraku to isté,armáda je slabá a rozhodujú sektárske milície ktoré sú v podstate už armádou.Po dobití Mosulu predpokladám,že ich pošlú tiež do Sýrie.
Pri Mosule ma PMU zatial minimalnu rolu (nastastie), PMU ako sucast armady si odhlasovali politici podporovani Iranom. Ako jednotky su ucinni - cast z nich su nabozenski fanatici na urovni ISIS, ich velitelov nezaujimaju civilne obete a hlavne je ich vela. Ale asi najlepsie ked sa navzajom ti fanatici vykynozia. Iracka armada je uz na tom lepsie, letectvo sa vzmaha, maju uz schopne pozemne jednotky, ale tych schopnych je limitovane mnozstvo na to, aby vedeli zvladnut takuto operaciu ako je Mosul, to je zial smutna pravda. Je to politicke rozhodnutie, predcasne tazenie bez dostatocnej pripravy, stovky zbytocnych obeti...
Iracká armáda sa dáva nejak dokopy,ale okrem ISOF ktorých je málo je to stále slabé.Tie šítske milície majú za sebou najtvrdšie boje s američanmi po ich vstupe do iraku a us mali vtedy velmi ťažké straty a v podstate ich nikdy úplne neporazili.je ich okolo 120 tisíc,výcvik priamo z boja,americká výzbroj vďaka irackej vláde...dobrá kombinácia.V podstate zachránili Irak.
Popritom civilisti mrznu v autobusoch zastavenych Hizbalahom bez moznosti vystupenia.