Kamosi na jesen/zimu cim dalej tym castejsie zavitaju mimo cestu a chcel som sa k nim pridat obcasne. Je mozne realne upravit cestak aby to slo? Je pre mna zbytocne kupovat iny bicykel, chcel som jeden z cestakov prerobit (idealne jednoducho a bez prilisnych nakladov) na gravel/cross.
nieco taketo:
https://www.youtube.com/watch?v=Mmob7Aq2IWA
riesil to uz niekto? konkretne by ma zaujimalo, ci by som vedel hodit nejake vhodnejsie plaste na tento povrch na rafiky Remerx Rapid so Shimano Claris brzdami. S omotavkou a nastavenim sedla/riaditok problem nemam.
dakujem, ahojte
Prakticky nic ine menit nemusis, ide len o plaste (resp este tak pedale, ak mas cestne odporucal by som MTB bo budes musiet tlacit sem tam). Ale ake tam naozaj napchas sa neda povedat cez net, pretoze jeden plast je deklarovany 28mm ale meria 31mm a nevpraces ho, iny naopak. Takisto kazdy ram je iny, do jedneho s tymi istymi brzdami napchas viac ako do druheho, niekedy ti uz nebude stacit medzera medzi zadnym plastom a sedlovou trubkou... Musis vyskusat.
Jazdím Gravel bike s 35 mm. Do terénu je dobré znížiť tlak a 28mm by som rýchlo rozsekal o ráfiky. (s kolesami od Remerxu
sirka kolies 15mm nie je vobec problem, na takych som jazdil cyklokrosove zavody s 35mm plastom bez akychkolvek problemov. Ci ale Remerx vydrzia je uz ina vec
Naopak niekedy je 28mm plast mozne vtesnat ale len do 15mm rafikov.
Dalsi aspekt je ci dodrzuje vyrobca specifikaciu plasta - Schwalbe vacsinou ano ale napr. Conti GP4000S II su takmer vzdy sirsie.