Dost sa bojim tej lesnatej casti ktora je medzi Lubochnou a Ploskou ci tam na mna nevyskoci nejaky maco, tak preto cim viac nas bude tym lepsie. Planujem to na mesiac august mozno jul. Najlepsie bude ked ten biker bude z Prievidze alebo okolia Martina.
Zatiaľ sa prikláňam k tejto alternatíve:
1.den - vlak poobede z BA smer ZV - Kováčová - cesta popri červenej na Veľký Son - Tri kríže - Skalka - prespanie
2.den - Skalka - Šturec - Kráľova studňa - ch.pod Borišovom - Smrekovica - Malina - jedno z tých prespanie, neviem ako to vyjde na čas
3.den - zjazd do RK - vlakom do BA
Dík za rady. A ozaj, na leto, nie vo februári
prvú čašť vôbec nepoznám...
čo som popozeral, tak medzi s.Flochovej a Malým Šturcom sa dá zísť na východ na nejakú spevnenú lesnú cestu, ktorá končí pod Malým Šturcom na hlavnej asfaltke. Je to síce strata celkovej výšky, ale zas je tam človek rýchlejšie, ako keby som to niesol na chrbte po červenej + podľa mapy sú to tri "hore-dole" vrcholy na červenej.
ad) s batohom na prespanie - toto už mám vyladené. Pojazdili sme takto pár hrebeňov a na tých 2,5 dňa sa viem dať do malého bežeckého batohu so všetkým len skutočne nevyhnutným. Vrátane hygieny. Prespanie beriem vždy také, kde je posteľ + povlečenie + teplá strava. So spacákom a karimatkou by som to nedal. To už radšej na pešo
K tomu celkovému z juhu na sever - odporúčate to preto, lebo nástup na Malinnom je dlhý a prudký ako úvod? Keby som to celé obrátil, zo severu na juh, tak prespávam na Smrekovici (1.noc), obed je na Kráľovej studni, potom dlhý zjazd na Malý Šturec, vynáška na Flochovú a prespanie na Skalke (2.noc). Ráno dlhý zjazd do Kováčovej / ZV. Takto od mapy a podľa prevýšení je to viac menej zajedno.
Ozaj, podstatná informácia, pôjdeme to na hardtailoch, takže ťažké zjazdy skôr "znesieme".
takže také jednoznačné to nieje
//nie 600m výškových ale len okolo 350m, keď porovnám výšku sedla Malý Šturec a Horného Harmanca..
Inak je to uz znacene ako cyklocesta, ale nie oficialnym zancenim ale dakym lokalnym. Inak to sa chodi jeden den, nie 3
Poznam aj casti ciest okolo Malinneho, Kralovej studne, Kriznej a Skalky.
Pojdem si to cele zakreslit do mapy a poslem vysledok
Ito - plan je stvrtok prist na hreben a v piatok dat za svetla maximum. Nie sme vsetci uplni drtici a radsej naplanujem rezervu, aby sme si to uzili aj "turisticky" a trocha druhy vecer spolu stravili a rozdebatovali zazitky. Zbeh nakonci (ktoromkolvek) je uz drobnost. Uz nejake hrebenovky mame za sebou a viem, ako nam to vychadza
Inak je to uz znacene ako cyklocesta, ale nie oficialnym zancenim ale dakym lokalnym. Inak to sa chodi jeden den, nie 3
Lto môžeš si to potom so mnou buchnuť z Prievidze cez hreneň Žiaru od Vyšehradu do Sklenneho a z datial opäť hore zvažnicou ponad Turček na Skalku potom Šturec a hrebeň VF až do Ružomberku.Klasicka celodenka