Tak ale CR je fenomen v ramci EU co sa tyka cykloturistiky. Ludia na Slovensku tymi bicyklami tak neziju a teda aj ta podpora budovania tras a trailov je logicky mensia. Ale postupne sa to meni k lepsiemu, takze netreba vidiet vsetko tak negativne. Skor treba zacat nieco robit. Teda ak chcete, aby sa to zlepsilo.
Pripadov, kedy poskytli sucinnost a zdroje aj obce, je urcite niekolko aj na SK. Ja viem osobne o dvoch pripadoch kedy obec participovala a to Pedal trail, kde BSK zapozical bager a lesy spolupracovali tiez, a Lechnica, kde budovanim trailov zije aj samotny starosta. Ten ma este aj osobne instruoval kadial ist. A mari sa mi, ze aj pri budovani Laskomeru pomohlo mesto bagrom. Ale nemozem samozrejme toto ovladat z hlavy, nie je to moja agenda. V kazdom pripade obce participuju na viacerych projektoch na SK, takze pohar sa da vidiet aj poloplny a nielen poloprazdny. A plati, ze je to hlavne o ludoch. Ak sa nenajdu taki, co budu investovat svoj cas a energiu do vybavovaciek, tak to bude stagnovat. Ale staci presvedcit starostu obce v katastri ktorej chce partia nieco spravit nejakymi prikladmi uz zrealizovanych projektov a hned to pojde.
V poriadku len podla reakcie si ma zaradil ako negatívne zmýšlajúceho a toho čo nič neurobí len si na fóre napíše ako to je na hovno. Vidím ten pohár niekde medzi poloprázdnym a poloplným. Len som chcel poukázať nato, ze v Rakúsku idú s tym pohárom doplna, a že v porovnaní zaostávame dosť. Sám som dal spomínaným zduženiam okolo 400EUR cez 2% a zúčasnil som sa aj na budovaní a čistení trailov tu v Piestanoch
no moc dobry priklad si tu nedal, v prvom rade je Solden velke zimne stredisko kde je biznis na prvom mieste a taketo bike trasy len pomozu letnej sezone takze myslim ze je to v ich zaujme.To ze na SK to nejde je jasne, tam kde mas super tereny je NP, vela vlastnikov atd. Niektore lyziarske strediska uz pochopili ze treba aj letnu sezonu vykryt. Myslim ze skor ci neskor nato pridu aj ostatni, ked to bude v ich spolocnom zaujme.
Mimochodom, práve sa vyskytujem v Rakúsku a zistil som, že podľa nejakého ich lesného zákona z roku 1975 je akákoľvek jazda po lesnej ceste (Forstweg) zakázaná, pokiaľ nie je explicitne označená ako cyklotrasa. Bavil som sa o tom teraz s recepčným a ubezpečil ma, že vačšinou sa to neaplikuje, no varoval ma, že sa mám určite vyhnúť akejkoľvek ceste, kde by som narazil na označenie zákazu. Existujú vraj poľovnícke združenia a majitelia pozemkov, ktorí cyklistov neznášajú a tú legislatívu aktívne využívajú. V takých oblastiach potom neexistuje iná možnosť, len zrealizovať oficiálne cyklotrasy.
Skôr to že to je e bike , ja proti ním nič nemám a tento je aj celkom pohľadný by som povedal, možno o pár rokov keď nebudem vládať tak si ničo také kúpim aj ja,aj keď mám pocit, že už teraz som dosť z formy, alebo len jazdím s veľkými borcami, do kopca moc nestíham
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pripadov, kedy poskytli sucinnost a zdroje aj obce, je urcite niekolko aj na SK. Ja viem osobne o dvoch pripadoch kedy obec participovala a to Pedal trail, kde BSK zapozical bager a lesy spolupracovali tiez, a Lechnica, kde budovanim trailov zije aj samotny starosta. Ten ma este aj osobne instruoval kadial ist.
post998612.html#p998612
ak je niekto optimista vidi pohar stale poloplny, alebo sa raduje, ze tam pohar vobec je.
Ze to odfotil zo zlej strany?
Skôr to že to je e bike
vo výjazde mám fotku z toho istého miesta
http://www.mtbiker.sk/vyjazdy/204873/slavosl-vyjazd-novolubovniansky-okruh-mtb-sucho-28km-1h-410m.html