Dobrý deň, chcel by som si kúpiť bike hlavne na asfaltové cesty, sem tam aj poľné. Z toho dôvodu som rozmýšlal nad crossovým bikom. Časom by som chcel absolovať aj dlhšie trasy, tak nech si tu cestu na ňom aj trochu užijem. Cena biku by mala byť tak do 1000 eur. Nemuselo by to byť nič značkové, ale nech mam radosť sadnúť si na neho . Vedeli by ste mi poradit? Dakujem
dobre si rozmysli ci chces trekovy bike. Ja som kupil, byval som v meste na rovine. Po prestahovani mi zachutilo mi MTB v lese a tam som sa na nom trapil.
Ak sa uz predsa len rozhodnes, dobre pouvazuj a vyhni sa lacnym vidlam a radsej ako do pruziny chod do pevnej ako ma ten canyon, je to rozdiel aj 1.5kg vo vahe a to uz nie su gramy ale kila
Tak ono ak ide primarne o asfalt, tak ten Canyon a ine fitness bajky su fajn. Ale ta Merida tiez nie je zla a ta vidlica nejaky komfort na polnych cestach prida, takze ked ju vies kupit u vas, tak to je plus. Cena vyzera byt tiez OK.
Ahojte,
rad by som sa pridal so ziadostou o radu k tejto teme, kedze sa chystam kupit crossovy bicykel a planujem ho pouzivat presne na rovnake ucely ako regi77, ktory zalozil temu.
Precital som si tu vela for, vela som patral po internete, porovnaval jednotlive bicykle a tiez som sa bol poradit v kamennej predajni. Nakoniec mi z toho vysiel uz vyssie spomenuty http://www.ctm.sk/bicykle/cross/stark-3-0/matna-cierna-seda/
Chcel by som poziadat Vas, ktory sa tomu rozumiete lepsie a venujete dlhsie, ci sa Vam zda tento model hodny jeho ceny, alebo mam este hladat dalej Vdaka.
pekny bike, ale ako som pisal vyssie, zalezi ci budes jazdit aj po nespevnenych cestach, alebo po cistom asfalte, kde je dobra neodpruzena vidla ktora dost odlahci bike.
Vdaka za reakciu. Zvazoval som to a urcite budem, kedze deti maju horske bicykle a planujem s nimi trosku pojazdit aj po prirode (samozrejme, ziaden extrem).
Viacmenej uz zvazujem iba tu cenu, kedze som vobec nemal prehlad o cenach, ale pravdepodobne je vzhladom ku kvalite komponentov najnizsia, aku mozem na trhu najst.
Vsimol som si z diskusii, ze mnoho diskutujucich povazuje crossove bicykle za akesi mackopsy a odporuca bud cestny, alebo MTB. Ja ako laik potom nerozumiem, na co sa vobec crossove bicykle robia... Mozno je to v tom, co povazujete za teren, do akej urovne terenu to cross zvladne a na co uz je lepsi MTB. Skuste mi prosim pomoct, v com je MTB s uzsimi plastami lepsi, ako cross. Lebo ten terez, ktory ja budem mozno jazdit su maximalne nejake polne cesty, vinohrady, vyjazdene chodnicky v prirode.
Na to, aby zaplnili medzeru na trhu a vytiahli peniaze z tych nerozhodnych.
Aj cestak zvladne teren. Otazkou je vzdy len to s akym komfortom a ako rychlo. Ten Canyon co som dal odkaz ma rovnako velke kolesa ako cross o ktorom uvazujes, takze ak nan obujes crossove plaste, tak je to vlastne to iste, ale je lepsi minimalne v tom, ze je o 20% lacnejsi. A ma lahsie prevody do kopcov. Ten cross ma vpredu prevodniky 48-36-26, co je fajn kym s tym clovek jazdi po asfalte 30-35-40 km/h, ale v nizsich rychlostiach a v stupaniach su to zbytocne tazke prevody.
lebo ja mam trekovy bike ale kedze som ho trapil po lese tak som aj tak kupil MTB. Ale to je skor o tom ze ma horska cyklistika zacala viac bavit.
Ak vazne budes jazdit to po lahkom terene tak kludne ber to CTM. Je tam rozdiel v posede, sedis na nom viac vzpriamene a je to fitness bike, t.j. bike na treningy hlavne ked mas pupok taky ze sa na cestny bike nevojdes.
este by stalo za zvazenie si pozicat a biky vyskusat aspon na 2hodiny jeden.
Dakujem za rady. Ten Canyon je urcite tiez na rozmyslenie. Mam nad cim premyslat. Zatial som sice stale viac nakloneny k tomu crossovemu, ale urcite ste mi ponukli alternativu. Otazne je, ci by sa mi chcelo prehadzovat plaste podla terenu, kam pojdem.
A pupok uz nastastie nemam, zmestil by som sa aj na cestny ale zda sa mi neprakticky na vylety s detmi. A zase dva kupovat neplanujem. Mozno casom, ked sa mi zapaci jazdit aj samemu, tak pride aj k tejto moznosti.
A este otazocku, ked uz ste mi doporucili ten Canyon. Mate nejake skusenosti, ako funguje servis, kedze sa objednavaju iba cez net a myslite, ze poskladat ho by som zvladol aj ja ako nie velmi skuseny s udrzbou bicykla?
Je pravda, ze aj mne sa to zda vela, ak by nie, uz by som ho kupil. Ale ked som sa v tom trochu vrtal, tak mi vyslo, ze tento ma uz skutocne kvalitne komponenty, s ktorymi je ten bicykel uz skutocne na slusnej urovni. Pravdepodobne by som sa odviezol aj na vyrazne lacnejsom, ale zazitok z jazdy by bol asi horsi.
Hlavne rozdiely medzi tymto modelom a lacnejsimi:
vidlica Rock Shox Paragon vs. Suntour NEX
radenie Deore SLT610 vs. Altus brzdy Deore AT610 vs. Altus M370 prip. M315
Myslite, ze ten rozdiel v komponentoch zodpoveda rozdielu v cene cca 400 EUR? A pripadne, ci su tie komponenty v lacnejsich dostatocne, alebo by to vyrazne ovplyvnilo zazitok z jazdy?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dobre si rozmysli ci chces trekovy bike. Ja som kupil, byval som v meste na rovine. Po prestahovani mi zachutilo mi MTB v lese a tam som sa na nom trapil.
Ak sa uz predsa len rozhodnes, dobre pouvazuj a vyhni sa lacnym vidlam a radsej ako do pruziny chod do pevnej ako ma ten canyon, je to rozdiel aj 1.5kg vo vahe a to uz nie su gramy ale kila
CTM STARK 1.0 28 bicykel, matná sivomodrá
579 €
rad by som sa pridal so ziadostou o radu k tejto teme, kedze sa chystam kupit crossovy bicykel a planujem ho pouzivat presne na rovnake ucely ako regi77, ktory zalozil temu.
Precital som si tu vela for, vela som patral po internete, porovnaval jednotlive bicykle a tiez som sa bol poradit v kamennej predajni. Nakoniec mi z toho vysiel uz vyssie spomenuty http://www.ctm.sk/bicykle/cross/stark-3-0/matna-cierna-seda/
Chcel by som poziadat Vas, ktory sa tomu rozumiete lepsie a venujete dlhsie, ci sa Vam zda tento model hodny jeho ceny, alebo mam este hladat dalej
CTM STARK 1.0 28 bicykel, matná sivomodrá
579 €
Viacmenej uz zvazujem iba tu cenu, kedze som vobec nemal prehlad o cenach, ale pravdepodobne je vzhladom ku kvalite komponentov najnizsia, aku mozem na trhu najst.
http://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-marathon-gt-29x2-00-mtb-plast-drot--e50.html
Weldtite konverzný kit na bezdušové plášte ESSENTIAL TUBELESS MTB CONVERSION KIT
34,99 €
MOC 35,99 €Aj cestak zvladne teren. Otazkou je vzdy len to s akym komfortom a ako rychlo. Ten Canyon co som dal odkaz ma rovnako velke kolesa ako cross o ktorom uvazujes, takze ak nan obujes crossove plaste, tak je to vlastne to iste, ale je lepsi minimalne v tom, ze je o 20% lacnejsi.
Ak vazne budes jazdit to po lahkom terene tak kludne ber to CTM. Je tam rozdiel v posede, sedis na nom viac vzpriamene a je to fitness bike, t.j. bike na treningy hlavne ked mas pupok taky ze sa na cestny bike nevojdes.
este by stalo za zvazenie si pozicat a biky vyskusat aspon na 2hodiny jeden.
A pupok uz nastastie nemam, zmestil by som sa aj na cestny
A este otazocku, ked uz ste mi doporucili ten Canyon. Mate nejake skusenosti, ako funguje servis, kedze sa objednavaju iba cez net a myslite, ze poskladat ho by som zvladol aj ja ako nie velmi skuseny s udrzbou bicykla?
Hlavne rozdiely medzi tymto modelom a lacnejsimi:
vidlica Rock Shox Paragon vs. Suntour NEX
radenie Deore SLT610 vs. Altus brzdy Deore AT610 vs. Altus M370 prip. M315
Myslite, ze ten rozdiel v komponentoch zodpoveda rozdielu v cene cca 400 EUR? A pripadne, ci su tie komponenty v lacnejsich dostatocne, alebo by to vyrazne ovplyvnilo zazitok z jazdy?