príprava AUTHOR ŠKODA bikemaratónu Súľovské skaly v nádhernom prostredí Súľovských skál je v plnom prúde. Termín 19. ročníka je sobota 24.06.2017. Podujatie je opäť zaradené do ŠKODA BIKE OPEN TOUR, do Slovenského pohára MTB maratónov a aj do seriálu MTB pretekov - Žilinská ŽUPA TOUR 2017.
Trasy pre rok 2017 sú v príprave. Robíme na nich ešte ďalšie úpravy. Pribudne nový singletrailový úsek nad obcou Hlboké, vďaka ktorému na dvoch najdlhších trasách vypadne zjazd až do obce a následné strmé stúpanie ku začiatku singlového chodníka HLBOKÉ 1. Ten sme obnovovali minulý rok a tento rok ho na troch najstrmších miestach upravíme tak, aby sme zmiernili stúpanie. Spojením týchto 2 úsekov vznikne súvislý cca 1,1 km dlhý singletrail. Úpravy budeme robiť aj na singloch HLBOKÉ 2 a Ovčiarsko - Hričovské Podhradie. Zmenili sme aj prejazd cez lokalitu Javor. Áno, to je ten záverečný pekelný kopec na 2 najdlhších trasách od Jablonového
S potešením by sme Vás chceli informovať, že v máji opäť pripravujeme aj dvoje detské cyklistické preteky. V sobotu 20.05.2017 to bude jedno z kôl Detskej Považskej cykloligy a v nedeľu 21.05.2017 do Súľova zavítajú účastníci 4.kola Detskej Tour Petra SAGANA. Posledné naše podujatie je 3. ročník INOV-8 Behu Súľovskými skalami v termíne 14.10.2017.
Tešíme sa na stretnutie v Súľove.
P.S.: Pri práci s Google maps sme objavili na satelitnom snímku aj našu trasu Detských pretekov 2016
posledný komentár: 24. 6. 2015 o 14:22
posledný komentár: 20. 8. 2013 o 20:51
posledný komentár: 26. 3. 2013 o 20:55
posledný komentár: 4. 9. 2012 o 21:06
Našiel som sa tam.... zablatená tvár s Giro prilbou oranžovými okuliarmi v cieli
Ďakujem za záber.
diki moc!
16 CYKLOSTAR UMYVACICH BOXOV pricestovalo spolu s cyklo-uschovnou a dalsim nasim vybavenim zo STUPAVY
CYKLOSTAR BOXY v Sulove boli tie iste, ktore sme pozicali a aj priviezli na SKODA maraton do Dohnan.
A takto to budeme vozit po vsetkych maratonoch v SKODA BIKE OPEN TOUR serii.
Specifikum pre Sulov bol ten, ze o napojenie boxov na vodu a zapozicanie wapiek Karcher v niektorych boxoch sa postaral lokalny partner maratonu firma CLEANEX-CLEANEX zo Ziliny. Velka vdaka za spolupracu, dobre sa nam spolupracovalo pocas preteku.
Ešte raz veľké ďakujem.
To miesto bolo asi najlepsi zazitok aj pre mna. Siel som za 35karom a zrazu ma tam naviedli do druhej stopy. Prvy moment, ze aka parada - dvojprudovka na singli na obiehanie, az potom mi docvaklo co sa deje.
A ako to teda v Súľove 23.- 24.06.2017 prebiehalo? Štyri trasy - 5 štartov. Minimálne toto nás pravdepodobne čaká aj na budúci rok. Plynulosť a bezpečnosť treba pestovať. Prví na trať vyrazili skutoční maratónci. Takmer 90 km s prevýšením 3200 metrov je už poriadna porcia. Ako prvý z vyše 130 odvážlivcov preťal cieľovú pásku ***** poľský biker, účastník OH 2012, Piotr Brzoska z JBG-2 Professional team. Druhým v poradí bol, nám už dobre známy biker z ČR Karel Hartl (Starbike SK). Tretie miesto patrilo ďalšiemu českému bikerovi Dominikovi Buksovi (Future Cycling). Krátko na to štartoval na trasu 60 km 270-hlavý pelotón a ako prvý ju absolvoval Michal Krčma (OD Morava Holešov) z ČR, druhý skončil jeho krajan Lubor Grigorescu (TJ Rožnov) a na tretej pozícii dorazil náš Branislav Kacina (Climberg sport team). Najpočetnejšia trasa 35 km mala na štarte v dvoch vlnách vyše 500 bikerov. Víťazom sa stal Radovan Bíroš (CK Dolný Kubín), druhý prišiel do cieľa biker z ČR Ondřej Kušnír (Bike Sport servis Opava) a na bronzovej priečke dorazil Ján Malek (Bradlo bike Brezová). Cez 400 účastníkov najkratšej trasy doviedol do cieľa Marek Števko (Spartak Tlmače) s miernym náskokom pred druhým, ešte len juniorom, Tomášom Chválom zo Segum Bike team a tretím, tiež juniorom, Samuelom Gurčíkom z bikemagazin.sk. Do cieľa nakoniec dorazilo celkovo 1254 bikeriek a bikerov. Všetkým gratulujeme ku skvelému športovému výkonu a zraneným bikerom želáme skoré uzdravenie.
O realizáciu tohto ročníka sa staralo cca 200 dobrovoľných usporiadateľov. Všetkým Vám priatelia patrí moja vďaka. Bez Vašej pomoci by to nešlo... Rád by som sa poďakoval aj starostovi obce Súľov - Hradná, Jaroslavovi Bušfymu, ktorý bol naozaj platným členom tímu. Ďakujem aj Správe CHKO Strážovské vrchy, ktorá nám tieto nádherné trasy schválila, vlastníkom lesov, že v čase pred pretekmi nám nechali priestor na prípravu trás a samozrejme aj partnerom podujatia, bez ktorých by sa takéto akcie nedali pripraviť.
Tešíme sa na stretnutie na 20. ročníku AUTHOR ŠKODA bikemaratónu Súľovské skaly v nádherných Súľovských skalách v termíne 23.06.2018.
Dakujem za upozornenie
https://www.youtube.com/watch?v=2MvRzkLnl_c