zaujimave, na predajni Velocity sme porovnavali moju 26x4" Salsu s mtb bikom na 29" kolach a priemery kolies boli presne rovnake. Teraz tu dvadsatdevinu este viac nafukli teda. Zatial neviem co si o tom mam mysliet. 29" ma jednu z vyhod ze rollover cez vacsie prekazky je jednoduchsi pri tom priemere, to ale uz kolesa 26x4" davali, teraz teda este viac 'cisiel' pridali v tomto parametri.
chcel by som sa spytat ci 29+ plaste sa daju obliect na klasicke 29 kola na mtb a ci by mi takyto plast zmestil na moju kona unit, ktora pouziva rigidnu vidlu s oznacenim kona project 2. Snazil som sa googlit, ale moc som toho nenasiel. Teraz je tam 2,25 a vyzera ze miesta je tam este dost.
Obliect sa daju, ale neviem ako to bude jazdit. Spravidla sa obuvaju na rafik aspon 35mm siroky. Tipujem, ze do vidly sa zmestia, ale do zadnej stavby to bude horsie.
Kona Unit ktory rocnik? (pre zaujimavost). Ktore konkretne 29+ plaste by si si prial? Ponuka je mala, su svinsky drahe a horsie dostupne.
kona unit 2015, kolesa a vidla su tam povodne. Do zadnej stavby sa to nezmesti urcite. Chcel by som to iba vyskusat do predu, lebo v terene moj sucasny setup kostitras. Plast nemam vybrany zatial, to by som potreboval poradit, najma ci sa to zmesti.....
ale tie plaste sa dost lisia. Urob si resers aka je ponuka/dostupnost. Aj par indikativnych obrazkov so sublerou sa potom da najst. A chce to sirsi rafik, podla mna
"you can try a 3.0 tire on your current rim just for kicks but you'll have to run higher pressure to keep it from rolling over in corners which won't give you the cushy ride your looking for, at least not as much cushy as it would be on a properly wide rim and lower pressure. i recommend a rim in the 40-50mm range."
Krásna mašina. Cena od 2000 s obložením... no povedzme. ALE - Asi by som išiel do Canyon dude, keby pani Nemci pochopili, že sú ľudia , vo potrebuju rám väčší ako L...
zaujimave, na predajni Velocity sme porovnavali moju 26x4" Salsu s mtb bikom na 29" kolach a priemery kolies boli presne rovnake. Teraz tu dvadsatdevinu este viac nafukli teda. Zatial neviem co si o tom mam mysliet. 29" ma jednu z vyhod ze rollover cez vacsie prekazky je jednoduchsi pri tom priemere, to ale uz kolesa 26x4" davali, teraz teda este viac 'cisiel' pridali v tomto parametri.
dakujem za vysvetlenie. Ziadne 29 plus tam samozrejme nebudem davat, kedze ako ste pisali tak by som ich musel mat na vysokom tlaku tak potom naco. Hned som si potom pozrel ponuku mtbiker shop a videl som tam tie plaste co su spomenute hore a asi to vyzera byt zhodna cesta. Moja kona je ten isty model, ako hento na obrazku, akurat ze som to prerobil na 1x10, lebo SS mi odrovnal kolena. Ten obrazok to je tvoj bike ci z internetov? Ak hej, chcel by som vediet ake plaste si tam dal. 2.6 sa podla mna dozadu urcite nezmesti, ale dopredu by to slo, hadam aj 2.8.
@nimm_zwei vlastne ked sa pozriet lepsie na ten obrazok, tak tam nema povodne ani rafiky, ani rajdy. Prepdpokladam ze predne koleso je aj 29 plus rafik. S tym by som pockal. Ale je to viac menej setup, ktory by som chcel vyskusat. posli link kde si to nasiel, mozno tam bude viac info
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ocividne sa tymto formatom "fatbike" este trochu viac priblizuje k celorocnemu univerzalu, resp. beznemu trail jazdeniu. Nic viac, nic menej.
The tires only measure 3.5" wide on the 65mm Mulefuts
http://www.bikepacking.com/news/salsa-beargrease-27-5-4/
Maxxis FBF koleso bolo este o par milimetrikov vyssie (letmy odhad).
moja dlhodoba osobna preferencia je nevolit nic s obvodom pod 29x2.4" na off road, takze som bol spokojny (mam inak priemernych 183 cm)
Kona Unit ktory rocnik? (pre zaujimavost). Ktore konkretne 29+ plaste by si si prial? Ponuka je mala, su svinsky drahe a horsie dostupne.
"you can try a 3.0 tire on your current rim just for kicks but you'll have to run higher pressure to keep it from rolling over in corners which won't give you the cushy ride your looking for, at least not as much cushy as it would be on a properly wide rim and lower pressure. i recommend a rim in the 40-50mm range."
Krásna mašina. Cena od 2000 s obložením... no povedzme. ALE - Asi by som išiel do Canyon dude, keby pani Nemci pochopili, že sú ľudia , vo potrebuju rám väčší ako L...
Aké plaste mala obuté ta 29?
neviem, nejake klasiky, bolo to v novembri 2014 ked mi dosiel bike z usa na predajnu.
este dodam, ze schodna cesta moze byt aj chvilu pockat na kompromisnu variantu. Su indicie, ze na trhu pribudnu plaste v rozmere cca 2.6"
https://www.singletracks.com/blog/mtb-gear/2-6-tires-sweet-spot-maxxis-rekon-2-6-tire-review/
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-nobby-nic-evo-tl-easy-ss-29-mtb-plast-kevlar-29x2-6.html
https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/mtb/29/schwalbe-nobby-nic-addix-speedgrip-tle-ss-apex-29x2-60-mtb-plast-kevlar.html
Schwalbe NOBBY NIC 29x2.60" SnakeSkin Addix SpeedGrip E-50 plášť, TLE, kevlar
65,99 €
MOC 76,99 €zeby takto?
Trek Farley 9 2016 27,5"
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-pevne-a-hardtail/307722/trek-farley-9-2016-275.html