Kategórie
Bike-techČo vám priniesla poštárka? # cestná cyklistika # doplnky # eshop # skúsenosti # diskusia # oprava defektu # nákup
posledný komentár: 11. 5. 2015 o 15:37
-20% Endura Apparel Re-Proofer impregnačný sprej na oblečenie 275ml
10,39 €
-20%
MOC 14,79 €
-6% Weldtite Bike Cleaner Reload čistič, koncentrát, 30 ml
4,39 €
-6%
MOC 4,99 €
Weldtite Rapid Ceramic Shield sada, keramická ochrana, 250 ml
23,99 €
MOC 24,99 €
-15% Weldtite Bike Cleaner čistič + rozprašovač, 1 l, limetka
10,99 €
-15%
MOC 13,19 €
savings Muc-Off Chain Doc práčka reťaz + odmasťovač Bio Chain Cleaner
26,99 €
savings
MOC 40,99 €
.
Bikejoring skutočne? Mám dosku, ktoru stále pouzivam. Vyrobil ju môj dedo, keď mal 20. Z lipy. Na rúčke má klincom vypálený rok 1929.
Ako doska, čo dal MP, je ozaj pekná. Neviem síce, čím je povrchovo ošetrená, ani čo sú tie oranžové diely, ale je to dizajnový prvok. Materiálovo nie funkčný na použivanie. Napr. v Rakúsku by mi ju ani nezobrali na certifikát nezávadnosti ani do domácnosti, nie to ešte do HoReCa siete.
inak podľa mňa aj alkohol sa radí medzi potraviny a dosť veľa destilátov sa dáva do dubových sudov.
Lipa je síce mäkké drevo, ale robili sa z nej niekedy aj drevené lyžice a podobné veci. Okrem úplnej neutrality pachute a ľahkosti vie byť aj veľmi tvrdá napriek tomu, že je mäkká. Sú na to jednoduché techniky, ktoré používali starí ľudia a rezbári odjakživa.
Áno, alkohol sa do dubového suda dáva. Pre jeho tvrdosť (lebo inak sa správa drevo v kontakte s vodou a inak s alkoholom) a pre schopnosť zafarbenia destilátu.
A túto poznáte? Štyri klince jedna deska ......
Keď tvoja hlava dostane ranu hranolom mäkkej lipy, iste uzná tvrdosť toho drievka.
ehm.. pre istotu som ešte raz zavolal kamošovi že čo to je za drevo
ale nebol by som to ja keby som niečo nedoplietol -_-
takže správna odpoveď je Americký orech (tmavá časť) + čerešňa (svetlá časť)
ale uznaj polku názvu som trafil
a destilovaná 7 krát...