Kategórie
Bike-techUkradnuté bicykle # cestná cyklistika # skúsenosti # poradenstvo # rady # diskusia
posledný komentár: 19. 4. 2016 o 11:24
Novinka Giant TCR Advanced Pro 0 Di2 bicykel, ocean twilight/glare chrome
6 299 €
MOC 6 599 €
Novinka -16% Superior RR 9.4 bicykel, gloss red/white, poškodená pravá kľuka
2 059 €
-16%
MOC 2 449 €
-12% Giant Propel Advanced Pro 1 bicykel, phoenix fire/helios orange
4 999 €
-12%
MOC 5 699 €
Novinka -28% Pinarello Dogma X DuraAce Di2 bicykel, xolar sun
od 10 999 €
-28%
MOC 15 299 €
-16% BMC Teammachine SLR THREE bicykel, sparkling blue/brushed alloy
4 699 €
-16%
MOC 5 599 €
Novinka -8% BMC Teammachine R 01 TWO bicykel, arctic silver/neon red
10 999 €
-8%
MOC 12 999 €
Výpredaj -13% Wilier 0 SL Disc 105 Di2 bicykel, čierna/červená
4 499 €
-13%
MOC 5 899 €
Predmetny ukradnuty bike CTM Rascal je v seriovom osadeni ale so Shimano SPD pedalmi ako na obrazku.
Vyr.cislo ramu: CA0465604 a vyr.cislo vidlice: HB8079436
V pripade akychkolvek informacii sa prosim ozvite mne, pripadne rovno majitelovi na [email protected] ...dakujeme
http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/15/women-steals-stolen-bike-back-thief-advertised-facebook/
Však prvá vec ak mi zmizne bajk preleziem inzertné portály. A snorím po okolí .
Či niekto to lopne v BA a ide to predať do KE? Nemôže sa to všetko iba tak stratiť. Aspoň tie drahšie či špeciálne.
Na súčiastky ? Fakt mi to nejde do hlavy.
Nie je predsa možné aby na jednom sídlisku bolo viac ako jedna dve skupiny takýchto *****. Nemôžu poznať kde kto má aký bajk zaparkovaný. A nechodia iba tak na náhody . Vždy idú naisto.
Človek aby sa bál aj doma niečo mať.
Ja som síce chlapec z dediny a nepoznám nikoho kto by mal nejaký drahší bajk, ako sa im to teda oplatí? V okolí má iba jeden kamoš bajk okolo 2000€. Žiadne 3-5-7 tisícové mašiny. Večšinou sú to bajky tak do 500 -700 €. Teda na predaj v hodnote tak 100-200€. A za to sa asi nepolatí riskovať.
Alebo sa pohybujem medzi inými ľuďmi (chudoba) ? .
To potom jedine fakt že servis , predajca dáva typy zlodejom ako pri autách.
Inak to fakt nemá logiku.
Takze asi tak...
Možno, ak by sa raz po ukradnutí dostal do servisu, či novému majiteľovi, bola by šanca, že sa dobrí ľudia ozvú.
Co som sem-tam tak niekde cital, tak tie drahe biky sa potom zvacsa vyvazaju co najdalej, na trhy kde je vacsia sanca ich predat, teda toto je v pripade organizovaneho zlocinu (stredna a vychodna europa napriklad). Sem tam sa najde pripad, ako mal tusim misopetrovic, ze lokalny fetak ukradne bike a potom ho predava vedla na rohu ulice alebo vo vedlajsej dedine, takze mas sancu sa k nemu dostat naspat. Takto ale preda bike s hodnotou aj kludne par tisic za max par stovak - aby mal na par davok.
poucenie pre mna - nekupovat nahradne diely a suciastky na ebayi (specialne od no-name predajcov), davat si bacha od koho kupujes na lokalnych bazaroch (clovek co ma predava plnu rit veci nie je pre mna doveryhodna osoba), snazit sa overit si predajcu - napriklad profil na predajnom portaly, facebooku a pod... a bike kupovat jedine s (originalnym) dokladom o kupe. Bohuzial, hlavne pri lacnych, second-hand bicykloch je dost velke riziko aj pri kupe z obchodu, pretoze tam su casto predajcovia aj vedome clenmi zlodejskych skupin
edit: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/dutch-decoy-bikes-snag-record-number-thieves tu napriklad hovoria aj o tom ze vacsina najdenych ebikov v NL (to su zvacsa mestske bicykle ktorych je tu fakt ze plna rit) uz nema baterku - imo musela skoncit niekde ako nahradny diel, alebo clanky sa vyberu a predavaju za lacno niekde a podobne...
Vacsina ludi so bajky viaze snurkami od topanok, takze to bohate staci.