Hej tá cesta pôjde cez Plesel ďalej,takže sa napoji na červenú a odtiaľ už v pohode sa dostaneme na chatu pod Suchým, cesta mala byť hotová už viac ako 8 rokov..tak konečne, najmä lepšia alternatíva pre zásobovanie..
Prizivim sa vyssie v lesnej navigacii - nejaka dobra trasa zo ZA do Bytce? Rozmyslal som nejako cez Horky, Bitarovu... Idealne aby som siel potom co najmensi usek po ceste.
co je dobra trasa ?
ja ked chcem minimum po ceste (skor minimum aut) , tak chodim
-> brezany - letavska zavadka - sulov - bytca, alebo -> brezany - letavska zavadka - hlboke - bytca
ale v zavere sa asfaltu aj tak nevyhnem ...
problem je, ze ked ides po lavom brehu vahu, tak si odkazany na mosty
Prizivim sa vyssie v lesnej navigacii - nejaka dobra trasa zo ZA do Bytce? Rozmyslal som nejako cez Horky, Bitarovu... Idealne aby som siel potom co najmensi usek po ceste.
Hajik - cez Hradisko do Ovciarska - cervenou TZ do Hričovskeho Podhradia a odtial uz bud po ceste alebo po lavej strane idu kadejake cesticky az do Hlbokeho.
Popr. alternativa z Banovej okolo cintorinu do Bitarovej a odtial prejst do Pekliny.
Nazdar chlapi, chcel by som s manželkou prejsť okolo vod.diela a potom hore na Polom, chcem sa spýtať, ktorá cesta bude pre ňu ľahšia, cez Stráňavy alebo popod Strečno, nikdy som tam nebol, vďaka.
Podľa mňa cez Stráňavy, cez Strečno je síce asfalt z ktorého mi je mimochodom smutno :/ po Rakytie, no potom ide terén, ten mám ja rád, no pre niekoho to môže byť náročnejšie.
PatrikLA podľa mňa taktiež cez Stráňavy bude príjemnejší výšľap. od Strečna je pár úsekov kde je stúpanie trocha agresívnejšie a ak tvoja manželka nie je športovo založená ale iba "víkendová" cyklistka, tak jej môže výjazd od Strečna spôsobiť nechuť
tak do stranav treba ist z visnoveho a vsetk bude OK
ale z vodneho diela je visnove trochu od ruky ...
// edit
da sa ist z vodbeho diela cez strecno popod pamatnik fr. partizanov na parkovisko kamionov a tam kusok (50m ?) cez pole a si na tej bocnej cesticke, ktora ta dovedie na hlavnu do stranav - ale to by sme museli nakreslit na mape ...
teoreticky...... z VD sa po ceste prejde akurat pri HYZA skrz ...potom trocha okolo zahradiek, co su tam a potom az na tu cestu pri BUS zastavke pod muzeom MF operacie a aj to sa da od brodu/vody skratit lesom, ked sa "jeden vyzna"...ale to uz nie je trasa pre "bezne" manzelky
chodte okolo VD a asanacneho podniku a tadial prejdi cez cestu. nechaj si to na 1. juna....zvycajne napustaju kupalisko a vstup byval v tento den zdarma.
Čaute, tak som sa tam previezol zo ženuškou, no čo dodať,vodné dielo smetisko, tie lesy idú do kšá ale asfaltka je parádna. Mám v pláne ešte prejazd tadiaľ a cez Martinky domov, ale už bez ženušky a určite tam pôjdem ešte opáčiť tých hadov.
Boli sme sa dnes hrat s pilkou v lese. Taipan - relativne zjazdny, cosi sme odstranili, ale je tam par stormov na zaciatku a potom dost vela stromov na konci (predpokladam, ze ich niekto odtiahne, su odpilene).
My v sobotu z Hornej lúky po červenej na Majbíkovú, dosť popadaných stromov, turisti už porobili obchádzky, tak to nejako extra nezdržalo, okolo Chládkovej ***** od traktorov, voda v koľajách. Z Majbíkovej sme pár halúzok preštepili, tak zjazdné, iba začiatok v bukovej mladine hustejší. Na zbytku Kvakoba iba jednotlivé hrubšie stromy očistené od konárov, ktoré sa dajú pohodlne preložiť + pár desiatok metrov rúbaniska pred studničkou, nič hrozné. Dorazili sme sa ešte na Malom Žiari traverz + Slow + Bodky, všetko čisté.
kurnik co si fotil iba mna ?,stacilo dat menej ,kvakopalmy som furt nestihal tak aspon som jeden zatylkovy pridal hurmikak ak nahodou by sa dalo ten trojbuk je pred studnickou a zo dva tensie ponom,pripadne na tom rubanisku prednim vacsie veci prerezat ,odhadzeme postupne ,kto tade pojde a jeden smrek za studnickou a jeden tensi....vsetko je v blizkom okoli studnicky ....
dakujeme lukasovi a petovi za precistenie 1.useku ,ktory bol skoro suvisle zapadany ,nechali sme tam len jeden trosku hrubsi strom ,ten dam ,ked budem cerstvejsi....ak by si mal Jurošík1 nahodou cestu s noznicami pri zaciatku,vsak vies
kozlac som uz nebol dosla baterka ,celkovo to bolo slabe po tej tyzdennej pauze ,zato lukas to secko v podstate rezal sam - ma energiu za dvanastich
edit: komplet fotky z odkazu som zacal kukat az po prispevku, v podstate to lukas este stihol aj secko nafotit
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
co je dobra trasa ?
ja ked chcem minimum po ceste (skor minimum aut) , tak chodim
-> brezany - letavska zavadka - sulov - bytca, alebo -> brezany - letavska zavadka - hlboke - bytca
ale v zavere sa asfaltu aj tak nevyhnem ...
problem je, ze ked ides po lavom brehu vahu, tak si odkazany na mosty
Hajik - cez Hradisko do Ovciarska - cervenou TZ do Hričovskeho Podhradia a odtial uz bud po ceste alebo po lavej strane idu kadejake cesticky az do Hlbokeho.
Popr. alternativa z Banovej okolo cintorinu do Bitarovej a odtial prejst do Pekliny.
ale z vodneho diela je visnove trochu od ruky ...
// edit
da sa ist z vodbeho diela cez strecno popod pamatnik fr. partizanov na parkovisko kamionov a tam kusok (50m ?) cez pole a si na tej bocnej cesticke, ktora ta dovedie na hlavnu do stranav - ale to by sme museli nakreslit na mape ...
chodte okolo VD a asanacneho podniku a tadial prejdi cez cestu. nechaj si to na 1. juna....zvycajne napustaju kupalisko a vstup byval v tento den zdarma.
viac fotiek a trasa: https://www.zonerama.com/6s8p/Album/5332234
hurmikak ak nahodou by sa dalo ten trojbuk je pred studnickou a zo dva tensie ponom,pripadne na tom rubanisku prednim vacsie veci prerezat ,odhadzeme postupne ,kto tade pojde a jeden smrek za studnickou a jeden tensi....vsetko je v blizkom okoli studnicky ....
dakujeme lukasovi a petovi za precistenie 1.useku ,ktory bol skoro suvisle zapadany ,nechali sme tam len jeden trosku hrubsi strom ,ten dam ,ked budem cerstvejsi....ak by si mal Jurošík1 nahodou cestu s noznicami pri zaciatku,vsak vies
kozlac som uz nebol dosla baterka
edit: komplet fotky z odkazu som zacal kukat az po prispevku, v podstate to lukas este stihol aj secko nafotit