Takze otazkou je, aky pripravok kupit na "impregnaciu" resp. osetrenie pokozky na namahanych citlivych miestach. Bezne sice nemavam problem, ale zistil som, ze jedna konkretna vlozka v jednych cyklokratasoch mi problem robi akonahle sa cas vyjazdu prehupne nad 3 hodiny (odreniny na pokozke v mieste kontaktu sedacich kosti so sedlom). Samozrejme tie kratasy na dlhsie vyjazdy uz nenosim, ale verim tomu, ze pri dlhodobejsej viacdnovej zatazi alebo zvysenej vlhkosti (jazda v dazdi alebo vysokych teplotach) moze problem nastat aj s dobrou vlozkou.
Cez Google som nasiel taketo dva pripravky:
CENTURY RIDING CREAM 180 ml, 570 Sk
QOLEUM Antifriction 200 ml, 350 Sk
Mate skusenosti s nejakym z tych pripravkov?
Zda sa mi, ze niektori maratonci z fora ficia na Indulone. Su dva typy Indulony, ktore prichadzaju do uvahy (nechtikova, rakytnikova). Osvedcil sa vam niektory z nich? Indulona je samozrejme cenovo vyhodnejsia alternativa (100 ml za cca 60-70 Sk).
Mate pripadne este nejaky dalsi tip?
Mat viacero kratkych cyklonohavic (2-3kusy) urcite neuskodi.
Dres neperies? Kratke programy na pracke nemas/nepouzivas?
Jasné, dresov mám 7- 8, plus v teréne nosím aj tričká a to sa dá vždy preprať aj ručne.
Gate mám len dvoje, keďže nosím spodné prádlo neperiem v pračke po každom výjazde a ďalšia vec je že tá vložka je predsa hrubá a penová. Pri 30°C sa určite nevydezinfikuje, žehliť to nemôžeš a čím sa opäť vraciam k nášmu ústrojenstvu a citlivosti týchto partií...
Plus čo jazdím po pretekoch už som videla veľa cyklistov ako sťahujú gate a dokopy možno len traja chlapi boli bez spodného prádla.... A aj to len na 24 hodinovke
Osobná vec...ale oplatí sa nemiešať ponožky so spodným prádlom. A to ani pri praní. Radšej preperiem ponožky v ruke. Ale nedávam ich k hlavne spodnému prádlu.
Len keď je veľmi teplo tak nenosím pod vložkou nič
no tú anketu by som asi aj spravila, u chlapov nepoviem, no ženy.... normálne som z toho zmätená
Bez obav, ked sa obcas ospr***** tak ta vlozka vydrzi dost dlho
https://www.mtbiker.sk/forum/search.php?keywords=kvasinkovu
https://www.craft.sk/microsites/cyklovlozky/
No a v zime mám dvojo cyklogatí, krátke s trakmi a dlhé bez trakov na to. Ak je moc kosa, tak medzi krátke a dlhé idú ešte CG-čka (ceplé gace) a som vysmáty