Kategórie
Bike-techrozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
Výpredaj -20% Cannondale Synapse Carbon 2 RL bicykel, beetle green
3 499 €
-20%
MOC 5 199 €
-18% Pinarello Dogma X Dura Ace Di2 GRT4540DB bicykel, xolar black
od 12 399 €
-18%
MOC 15 100 €
Novinka -18% Raymon Kirana Ultra bicykel, carmine red stealth
3 299 €
-18%
MOC 4 499 €
-35% Bianchi Infinito CV Disc Rival eTap AXS bicykel, sivá, veľ. 57
3 899 €
-35%
MOC 5 999 €
Výpredaj -24% Pinarello Dogma F Dura-Ace Di2 VISION METRON 45 SL DB bicykel, svetlomodrá/čierna
11 299 €
-24%
MOC 14 799 €
-6% BMC Teammachine SLR01 TWO bicykel, carbon/white, redakčný bicykel
10 999 €
-6%
MOC 12 999 €
Novinka -15% Giant Propel Advanced 1 bicykel, lcicle white
3 549 €
-15%
MOC 4 399 €
Novinka -5% Giant Defy Advanced 1 bicykel, frost silver/cordovan
3 549 €
-5%
MOC 3 749 €
Akcia -17% Pirelli P ZERO™ Race 700x28C SPEEDCore SmartEVO Colour Edition Pink plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-17%
MOC 86,99 €
Akcia -11% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SPEEDCore SmartEVO Colour Edition White plášť, TLR, kevlar
63,99 €
-11%
MOC 90,99 €
-12% Schwalbe PRO ONE TT 700x28C Evolution Race plášť, TLE, kevlar, classic
70,99 €
-12%
MOC 83,99 €
-10% Michelin DYNAMIC CLASSIC 700x28C plášť, drôt, čierna/hnedá
17,39 €
-10%
MOC 19,29 €
savings Continental Grand Prix 5000 700x25C plášť, kevlar
53,99 €
savings
MOC 77,99 €
Continental Grand Prix 5000 S 700x30C Transparent plášť, TR, kevlar
80,99 €
MOC 94,99 €
savings Pirelli P ZERO™ Race 700x28C Colour Edition Black plášť, kevlar
42,99 €
savings
MOC 77,99 €
Výpredaj -35% Pirelli P ZERO™ Race 700x26C SmartEVO TechBelt plášť, kevlar, tyrkysové nápisy
53,99 €
-35%
MOC 82,99 €
savings Maxxis High Road 700x32C K2 HYPR plášť, TR, karbón
47,99 €
savings
MOC 76,99 €
savings Vittoria Corsa Pro 700x30C G2.0 plášť, TLR, kevlar, para/black/black
57,99 €
savings
MOC 84,99 €
Radsej si kupit novy o 300e drahsi na 105ke a o 2,2kg lahsi. V bazare kupite poriadnejsi a lacnejsie oproti tribanu ak natrafite na kus co niekto predava ze ozaj nema nan cas alebo mu nesadne velkost ci nepride ceste na chut.
Tie biky v obchodoch po 400e su vyhodene peniaze, pretoze do prace vam staci aj z bazaru za 50e a nemusite sa bat ze ho niekto slohne. A ked doplatite 300e k tomuto tribanu uz mozete davat polahky dialkove trasy. A ked kupite z bazaru bezchybny, tak mate v cene tribanu poriadny kvalitny cestak.
80km za den, radsej na lahsom a kvalitnejsom. Ved to nieje predsa rozdiel 600 a 2600e.
tu vahu neries.... sam mam ziletku ktora je na vahu do 100kg a mam 110..... a kolesa ci ramy maju tu nosnost udavanu s rezervou
Edit: s tou ziletkou co som postol vyssie by si bol super obsluzeny oproti decathlon bajku a su to 300 navyse (novy vysiel na 1500 a ma skutocne mozno 500-600km)
Tento som skusal na testovacke a je prefektny ale o dost drahsi. lenze maju teraz len S a M https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/gravel-a-cyklokros/rock-machine-gravelride-500-model-2019.html
lenze to je aj problem so zamknutim vonku kvoli kradezi. viacia skoda pri kradezi.
Ked niekto jazdi na lepsom, tazsie sa mu prechaza na horsi. Je pri jazde na horsom nespokojny. Ale to je len moj psychicky problem a zvyk.
Hlavne doporucujem trety a pedale, co su z jednej strany spd a z druhej platformy. Ja tak mam.
a ine by som ani nechcel ani na kratku vzdialenost.
v tomto sa da chodit aj po meste. kufor je schovany a podrazka makka.
https://www.mtbiker.sk/shop/tretry-a-obuv/mtb-panske-tretry/force-tourist-mtb-tretry-cierno-sivo-biele.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/shimano-pedale-treking-t8000-spd-cierne-jednostranne--zar-sm-sh56.html
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/pedale/naslapne-mtb/exustar-pm818-pedale-mtb-model-2019.html
savings Shimano XT PD-T8000 nášľapné pedále, jednostranné + zar. SM-SH56
80,99 € savings
MOC 125 €A ked uz kotucove, tak jedine hydraulicke. Tie mam na mtb. Tam by som zas rafkove nechcel.
A aj pri akejkolvek vahe jazdca dat 1kg z biku dole je poznat. To si mozes vyskusat prilepit paskou 2 ks 1,5 litrovych pet flias vody a zistis rozdiel. 3-4kg spravia rozdiel.
Dura, Ultegra a 105 sú v aktuálnych verziách rozoznateľné len na váhe, feel je viacmenej totožný.
peeter89 na to, že si tu pred mesiacom prikvitol so základnými otázkami, sa ťa Dunning s Krugerom zmocnili naozaj dosť rýchlo. Chlapci na nasledujúcom videu toho majú natočeného podstatne viac, ako tvoja biedna existencia, a istí si teda až tak neboli:
A aj s blind pokusom rozpoznať alu a karbónový rám by sme ľahko dopadli podobne.
Vážne? Nekecáš trochu? Koľko si toho pojazdil na Sore, 105, Ultegre, Dure, prípadne Srame alebo Campe? Za ten mesiac sa z teba stal odborník na sady, brzdy, rámy hliník-karbón, teda aspoň z toho čo sa dalo vylúštiť z tvojho príspevku. Povedz teda koľko km na akých bicykloch si najazdil, koľko na ktorých sadách, brzdách, koľko na tom Decathlone? Skús si aspoň tú Soru pojazdiť, ja mám na nej aj na Clarise skoro 1000km a ak je dobre nastavená radí perfektne. Takisto pri kvalitnom hliníkovom ráme rozhodne ,,každý´´ nerozozná rozdiel oproti karbónu.
Posledná veta tiež perla, takže na mojom 7ročnom CLS keď sa niečo pokazí(jedno čo) to bude lacnejšie ako na fungel novej Octavke, to mi teda odľahlo
Och, tak vidim ambiciu posunut uroven tento diskusie o dva levely vyssie, akurat, ze na zaciatok nam asi @tulenik ukazal jeho nespravne pouzitie Dunning-Krugerovho efektu ako svoj Dunning-Kruger efekt.
Kto este neukazal na tomto fore svoju kognitivnu disonanciu nech sa ihned prihlasi v Pinnelovej nemocnici. Uz len pri docentovi tulenikovi si zrovna na par pripadov i spominam.
Obcas sa podhodnocujem, ale ked niekto pise logicku blbost, tak sa nemozem podhodnotit. Ja mam papier od mudr a intelekt mam opeciatkovany. A inak vedomost nieje bez navodu okamzite poskladanie stavebnice, ktoru vidim prvy krat. Vedomost je vediet napriklad po anglicky, alebo ako bez navodu odvzdusnit brzdu a netrapit sa s tym aby nehrozilo jej poskodenie. Kedze som zatial jazdil len na deoreXT, sram x9, shimano105 a nejakych 20 rocnych shimano tz50, tak sa mozem vyjadrit len k nim. Karbon vidla je lepsia oproti hline, je lahsia, viac tlmi. teleskopku na cestak netreba, tu treba na strme vyslapy a prudke technicke zjazdy na mtb, ale naslapne pedale urcite treba, mam jednostranne aby som mohol mat aj tenisky. Aj na kratku vzdialenost su lepsie a nieje to ziadne smatranie ako zacvaknut, ani ako vycvaknut, ako si niekto mysli, mam nastavene najlahsie vycvaknutie a uz som to dokazal vytrhnut aj dohora. Bik bez naslapov by som nechcel ani do prace. Tazko je to ale opisat niekomu kto ich neskusil. v tretrach sa da aj do prace ak niekto neprechazda cez detektor kovov a tam sa prezujem do pracovnych. Mam aj normalne tretry na dlaikove trasy, ale tieto su pohodlne aj cez les peso. Len nie v horku. Tieto su vhodne aj na chladnejsie obdobie.
A este by som navrhol aj vyber spravneho sedla aj zo zdravotneho hladiska a to aj na kratke vzdialenosti.
Čo sa týka bŕzd, áno hydraulika je niekde inde ako mechanika, ale kolega čo veľa jazdí má mechanické kotúče na cyklocrossovom biku a je spokojný, že brzdí to dobre a jazdí na tom už 4 roky a má na tom nejak 16 tisíc km. Samozrejme ak zoberieme low cost mechaniky a porovnáme s nejakými už lepšími, rozdiel v brzdení tam bude. Pokiaľ ale porovnáme kvalitatívne rovnaké mechaniky a hydrauliky, brzdiť to bude rovnako, rozdiel bude akurát v tom, ako silno treba stláčať páčky pri brzdení.
Deore xt a 105 mi pripadaju rovnako.