ono vacsinou to uz je nacate davnejsie, chyba tomu malo - potom ked to praskne pri normalnej jazde tak sa kazdy cuduje. aj roztrhnute retaze a pod. kazdopadne ked si mackovia kupuju chrtitka niet sa co cudovat. pod Glevom nepraskol
no mam pocit ze chrti koncia niekde pri 70kg podla toho su nastavovane aj tie vahove limity. ono aj ked sa do limitu zmestis nikto nejazdi cisto a ked to niekde ebnes je vacsia sanca ze tomu nieco spravis. ked to niekam posle 60kg chrt tak to s prehladom prezije.
to je vsetko pekne ale ten bike ma nosnost 110kg a praskne pri 85 to mi nevychadza... vsetko na ukor vahy biku, uplne zbytocne u mtb sa to tlaci pre hobby jazdcov pod 10kg...
Nemate pocit, ze pri XC/trail bikoch isli nemecki vyrobcovia s cenou dolu ? Oproti americkym mam pocit ze sme na 2/3 ceny pri rovnakych komponentoch.
Ale moze to byt len pocit. Porovnaval som Canyon Lux CF SL 7.0 so Sparkom (tu som musel ist na spark rc 900 pro - viem ze je tam XTR, ale GX nie je na urovni XT).
Rovnako Cube ponuka Stereo 120 HPC SLT 29 (kua aj s nazvom) za 3600 eur a ked sa pozeram na komponenty, tak u scotta alebo treku, speslu by bolo treba predat ladvinu...
akurat pred tyzdom jeden praskol pod 85kg chlapom pri normalnej jazde ...a to neboli az tak uzke tie vzpery, canyon exceed...
a staci si precitat starsie vlakna na cz fore, tie supy praskali jedna radost...
Prosím Ťa pekne, neporovnávaj nemeckú chobotinu s poriadnym slovenským bikom
Nemate pocit, ze pri XC/trail bikoch isli nemecki vyrobcovia s cenou dolu ? Oproti americkym mam pocit ze sme na 2/3 ceny pri rovnakych komponentoch.
Ale moze to byt len pocit. Porovnaval som Canyon Lux CF SL 7.0 so Sparkom (tu som musel ist na spark rc 900 pro - viem ze je tam XTR, ale GX nie je na urovni XT).
Rovnako Cube ponuka Stereo 120 HPC SLT 29 (kua aj s nazvom) za 3600 eur a ked sa pozeram na komponenty, tak u scotta alebo treku, speslu by bolo treba predat ladvinu...
Scott už dávno nie je americký, ale švajčiarsky a už ho majoritne vlastnia Kórejci
Aha. To som nevedel - takze ti svajciarski americania su teraz korejci. Rozumiem. Uz ich budem zaradovat spravne.
Ale primarne - straca sa mi nieco, ked pozeram tie ceny ? Je mi jasne, ze predajny model canyonu im umonuje mat tak minimalne 10%-15% nizsie ceny ako kamenna konkurencia. Ale tie rozdiely medzi Sparkom a Luxom su vyrazne vacsie. Je tam este nieco ine ?
Ale to sa tyka dovozu bicyklov do USA. Nepredpokladam, ze si uplatnuju clo na produkty, ktore vyvazaju. To by boli blbi - a to zase az tak nie su. Rovnako ani zvysenie cien hlinika o 25% nebude vyznamny vplyv na ceny bikov - najma nie v cenach kde sa bavime. Tam je toho hlinika fakt malo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A fakt, ja ze je to nejaka znacka a to je Stans a Giant.
https://www.mtb-news.de/news/specialized-s-works-power-mirror-sattel-test/
Chobotiny vymyslaju, ale nastavit normalnu cenovu politiku, tak aby nestali lahke sedla majland, tak to nie.
a staci si precitat starsie vlakna na cz fore, tie supy praskali jedna radost...
Prosím Ťa pekne, neporovnávaj nemeckú chobotinu s poriadnym slovenským bikom
Ved to! Nehovorim, ze ho maju robit za rovnaku cenu, ale tak aspon nebyt nenazrany.
Scott už dávno nie je americký, ale švajčiarsky a už ho majoritne vlastnia Kórejci
https://ww.fashionnetwork.com/news/scott-sports-youngone-corporation-becomes-majority-shareholder,466279.html
https://www.pinkbike.com/news/review-alchemy-arktos-29-st.html
https://ww.fashionnetwork.com/news/scott-sports-youngone-corporation-becomes-majority-shareholder,466279.html
Aha. To som nevedel - takze ti svajciarski americania su teraz korejci. Rozumiem. Uz ich budem zaradovat spravne.
Ale primarne - straca sa mi nieco, ked pozeram tie ceny ? Je mi jasne, ze predajny model canyonu im umonuje mat tak minimalne 10%-15% nizsie ceny ako kamenna konkurencia. Ale tie rozdiely medzi Sparkom a Luxom su vyrazne vacsie. Je tam este nieco ine ?
takze kto moze, tak presuva napr. do Kambodze co sa da...