No dobre. Kvalita síce nič moc.Aspon že na tej druhej fotke sú kotúčové brzdy. Na červenom dopravnom prostriedku. Pridám aj mapku z júla predchádzajúceho roka na MTB do Barcelony. Pri Benátkach som stretol a trocha sa zviezol s troma chalanmi od Trenčína na cesťákoch. Tí sa potom vybrali na východ a potom na sever cez Madarsko späť domov. Možno sa na fotke spoznajú. Môžu si dat páčik. Teraz už páni v rokoch. Ináč horský bicykel bol v 1992 ešte dosť rarita. 20 kilová. S nákladom /potraviny na 12 dní, .../ 35 - 40 kilová.
Horský bicykel pred bazilikou svätého Marka v Benátkach je síce dúhový len v úvodzovkách, ale modrý cesťák pod Eiffelovkou bol možno skutočne medailový na olympiáde 1980. Časovky družstiev na 100 km - zatiaľ jedinej medaily z cestnej cyklistiky v 123 ročnej olympijskej histórii Rakúsko-Uhorska, Československa a Česka a Slovenska. Ten ,,časovkársky špeciál,, na ktorom sa dalo zájsť 100 kilometrov priemerkou 49 km/h https://www.olympic.org/moscow-1980/cycling-road/team-time-trial-men som kúpil v 1990 za 6 000 korún od dalšieho splužiaka. Na videu tretieho sprava.
Ako tak listujem vo výsledkoch našiel som zaujímavú nadcasovú 318 km dlhú individuálnu aj 45 až 52 hodinovú tímovú časovku, ktorú žiaľ Bora Hansgrohe nedokončila. https://www.olympic.org/stockholm-1912/cycling-road
A ešte posledná perlička k bicyklom na fotkách. Ked sa tí traja chalani vrátili cez Madarsko domov, zastavili sa pred Trenčínom okúpať na Zelenej vode. Tam im bicykle ukradli. A mne modrý ,,časovkársky špeciál,, niekto ukradol spred obchodu Šport Rysy v Starom Smokovci. Všade dobre, doma najlepšie. Sa kradne.
Na akom štarte ? Píšem o troch slovenských chalanoch na cestných bicykloch, čo som ich stretol v Taliansku počas jazdy na MTB biku do Barcelony. Tí štyria na štarte sú vo videu z OH 1980 - zatiaľ jediní československí /všetci štyria češi - tretí z prava spolužiak M. Klasa/ medailisti v histórii novodobých olympiád v cestnej cyklistike. Sagan by to mohol striebrom vylepšiť a zanechať aj slovenskú stopu.
maly sumar roka 2019 - pospajane len viacdnove a dlhe vyjazdy - celkom sa darilo - mapka sa pomaly zaplna, no planov je stale vela, tak ak pocasie a zivot dovoli - Kremnicke vrchy, este nieco v Javornikoch, musim uz prejst Male Karpaty, laka ma okolie Polany, Sl. Rudohorie, nieco vo V. Fatre, posledna chata v Malej Fatre, znova vyslapat Kralovu Holu .... to nestihnem za rok 2020
skvelych vyjazdov a tras bolo tento rok ozaj dost no za najvacsi ulet pokladam Velku noc ked som pouzil bike namiesto auta a zvysne dni turistikoval po Liptove a vsetko krasne klaplo https://www.mtbiker.sk/forum/post1475077.html#p1475077
najkrajsi a asi aj najnarocnejsi bol vylet na chatu pod Suchym cez Strazovske vrchy a Martinske Hole naspat https://www.mtbiker.sk/forum/post1496983.html#p1496983
Kde na to beries inspiraciu ? Ja som sice dokopy nic nepobehal,ale uz teraz neviem,kde by som siel jazdit.Okolo tej Polany a Kremnickych sa kludne ozvi .
Rok prešiel ako voda pridám moje čísla. Zážitkov bolo teda požehnane ešte že som si všetky tie najzaujímavejšie udalosti fotil inač by som aj zabudol kde som to všade bol a čo som zažil Ciele splnené a v hlave opäť ďalšie výzvy na ktoré sa už teraz teším
11.050 Bicykle
1.130 Beh
470 Turistika
Co si vysimam dlhych vyjazdov, tak vacsinou su to na htckach a su to dlhani 180cm skor na 29", aj ked to nieje pravidlo a zas DH maju malo najazdene. Dlzku by som neriesil. Za tych par vikendov, ktore neprsalo a nemal som ine povinnosti, (cez niektore sviatky som bol v praci) to bolo nieco cez 2000km. Ale za to som spoznal kopu krasnych miest, zvierat, zlepsila sa mi kondicka, nasiel si partakov, s ktorymi sme si ukazovali nove trasy, vyplasila ma medvedica, maraton a dalsie spolocne jazdy... Za mna rok bol fajn.
Tento rok uz sa na bicyglo nedostanem kvoli pracovnym povinnostiam. Za mna bol 2019 mierne sklamanie, silno ovplyvneny v juli zlomenou rukou a dvojmesacnou pauzou. V podstate vsetko jazdenie sa odohralo na domacom ihrisku v okoli Bratislavy a Skalice. Jedine nove co som stihol pojazdit boli Beskydy/Kysuce. Z pozitivnejsieho pohladu som najazdil o cca 1000km viac nez minuly rok(celkovo jazdim iba tretim rokom), zlepsil som kondicku, urobil nove maxima jak v dlzke vyjazdu, tak aj v max prevyseni a objavil som krasy Beskyd/Kysuc, kde som tento rok bol 2x a urcite pojdem znovu A jazdenie na tom domacom ihrisku ma stale bavi.
Prajem vsetkym vela stastnych km v dalsom roku!
Ja to už balím, dnes posledných 60km. Keby som šiel zajtra na biku, tak v utorok sa vraciam v sračkách, zas sa má otepliť a všetko topiť. To sa mi fakt nechce, keď ani dnes nie je podklad zamrznutý
Tento rok celkom fajn: MTB: 2749km, 204hod, 63662m stúpania Road: 4760km, 190hod, 43195m stúpania
Na konci novembra som ukončil jazdenie na Matovi spoločnosť mi robil: 27900km, 1673hod
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://en.wikipedia.org/wiki/UCI_Mountain_Bike_%26_Trials_World_Championships_%E2%80%93_Men%27s_cross-country
Horský bicykel pred bazilikou svätého Marka v Benátkach je síce dúhový len v úvodzovkách, ale modrý cesťák pod Eiffelovkou bol možno skutočne medailový na olympiáde 1980. Časovky družstiev na 100 km - zatiaľ jedinej medaily z cestnej cyklistiky v 123 ročnej olympijskej histórii Rakúsko-Uhorska, Československa a Česka a Slovenska. Ten ,,časovkársky špeciál,,
Ako tak listujem vo výsledkoch našiel som zaujímavú nadcasovú 318 km dlhú individuálnu aj 45 až 52 hodinovú tímovú časovku, ktorú žiaľ Bora Hansgrohe nedokončila.
A ešte posledná perlička k bicyklom na fotkách. Ked sa tí traja chalani vrátili cez Madarsko domov, zastavili sa pred Trenčínom okúpať na Zelenej vode. Tam im bicykle ukradli. A mne modrý ,,časovkársky špeciál,, niekto ukradol spred obchodu Šport Rysy v Starom Smokovci.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Upresni, ktorí traja? Lebo na štarte boli štyria - Škoda, Klasa, Kostadinov a Konečný.
skvelych vyjazdov a tras bolo tento rok ozaj dost no za najvacsi ulet pokladam Velku noc ked som pouzil bike namiesto auta a zvysne dni turistikoval po Liptove a vsetko krasne klaplo
https://www.mtbiker.sk/forum/post1475077.html#p1475077
najkrajsi a asi aj najnarocnejsi bol vylet na chatu pod Suchym cez Strazovske vrchy a Martinske Hole naspat
https://www.mtbiker.sk/forum/post1496983.html#p1496983
11.050 Bicykle
1.130 Beh
470 Turistika
ešte dva dni
Prajem vsetkym vela stastnych km v dalsom roku!
Ja to už balím, dnes posledných 60km. Keby som šiel zajtra na biku, tak v utorok sa vraciam v sračkách, zas sa má otepliť a všetko topiť. To sa mi fakt nechce, keď ani dnes nie je podklad zamrznutý
Tento rok celkom fajn:
MTB: 2749km, 204hod, 63662m stúpania
Road: 4760km, 190hod, 43195m stúpania
Na konci novembra som ukončil jazdenie na Matovi
V porovnaní s ostatnými rokmi tiež fajn nárast...
No a nejaké tie mapy https://www.strava.com/athletes/25664286/heatmaps/4ca9ad1a#11/49.32512/19.59961
ešte dva dni
správne ešte nejake metriky pribudnú