Kategórie
Bike-techOblečenie vhodné na bicykel # oblečenie # eshop # cyklistické obchody # skúsenosti # poradenstvo # cena/kvalita # nákup
-21% Endura Translite Baselayer II pánske tričko s krátkym rukávom biele
od 22,99 €
-21%
MOC 38,90 €
Výpredaj -33% icebreaker 125 ZoneKnit™ dámske tričko, Tang/Praline
53,99 €
-33%
MOC 89,99 €
Výpredaj -29% Viking Fusion set dámskeho termoprádla, blue/purple
41,99 €
-29%
MOC 64,99 €
-35% Bergans of Norway Allround Merino Baselayer set, space blue/navy blue
83,99 €
-35%
MOC 129 €
Výpredaj -31% Viking Nino set detské termoprádlo, ružová/modrá
26,99 €
-31%
MOC 42,99 €
Výpredaj -11% Viking Shuter set termoprádla, bamboo grey melange
67,99 €
-11%
MOC 109 €
-18% Bergans of Norway Allround Merino Baselayer dámsky set, aqua lagoon/dark aqua lagoon
83,99 €
-18%
MOC 129 €
Mám podobné deravé triko od Castelli. To ale nie je určené na vyložene zimné podmienky ale naopak do tepla. Po tých chválach sieťkovaných tričiek som ho pred pár dňami vyskúšal ale výsledok nebol pri 0 stupňoch teploty oslnivý. Brynje má však oválnejšiu a vyššiu sieťovinu. Funkčnosť pôjdem overiť, možno už dnes, ak nebude zase ľadovica.
Mne sedí od Castelli vyložene L. M je mi už malé. Brynje mi sadlo akurátne S-ko. (Triko, aby bolo funkčné, musí byť jemne obtiahnuté na tele)
Keď som mal doma na sieťke iba voľnú košeľu, účinok bol vtedy nulový.
nesúvisí to priamo s oblečním na bajk, ale niekoľko strán nazad sa tu preberalo merino. rád by som sa opýtal ak má niekto skúsenosti, bude v pohode pod technickou lyžiarskou bundou nosiť iba 1 vrstvu práve z merina, do nejakých -10°C? 100%, gramáž 220-250, tak uvádzajú pri produkte. na lyžiach sa nejako špeciálne nepotím, ide mi hlavne o hrejivosť. nie je najlacnejšie a keď si ho oblečiem na lyžovačku, už ho nebudem môcť vrátiť. viem že má celoročné využitie, pre mňa je dôležitá práve zima. vďaka
nesúvisí to priamo s oblečním na bajk, ale niekoľko strán nazad sa tu preberalo merino. rád by som sa opýtal ak má niekto skúsenosti, bude v pohode pod technickou lyžiarskou bundou nosiť iba 1 vrstvu práve z merina, do nejakých -10°C? 100%, gramáž 220-250, tak uvádzajú pri produkte. na lyžiach sa nejako špeciálne nepotím, ide mi hlavne o hrejivosť. nie je najlacnejšie a keď si ho oblečiem na lyžovačku, už ho nebudem môcť vrátiť. viem že má celoročné využitie, pre mňa je dôležitá práve zima. vďaka
Pokiaľ sa pri aktivite nebudeš potiť, merino fajnúčko hreje.
Pri aktivite, kde sa aj zapotíš, dobre je dať na merino ešte funkčné triko aby odvádzalo pot.
Už pár rokov používam merino aj na aktívny zimný pohyb. Hreje aj keď je vlhké.
Materiál:
vnější - 85% Nylon, 15% Elastan/ 100% PES
výplň - 100% PES
podšívka - 100% PES
membrána - SIBERIUM 30000 2L STRETCH
Vodní sloupec: 30 000 mm H2O
Prodyšnost: 20 000 g/m2/24 hod.
Ale napr. pri velkom vystupe (Kriva, Vysoka, Teryna, atd..), ked je -15, tak v pohode staci brynje(resp. + funckne triko navrch) a membranova bunda..kedze sa clovek extremne poti..