Laro22 Ak tie praskliny nejdu hlboko do zavitu, skusil by som na konci kazdej praskliny vyvrtat dierku. Malo by to zamedzit dalsiemu praskaniu. A teoreticky by mal ostat funkcny aj sesthran pre imbus.
Ohnuta patka poslala retaz po preradeni na najlahsi pastorok do vypletu. Kedze to bolo v 14% stupani, kym som stihol zareagovat, koleso sa stihlo par krat otocit Odnieslo to vsetkych 8 vonkajsich spic. Inac celkom sranda, vytiahnut v takomto pripade retaz spod kazety. Kedze som ju nemal ako rozpojit, muselo ist dole koleso a prehadzovacka. Vsetko v -3 a v noci v lese. Celkom sranda Budem sa musiet porozhliadnut po nejakych kompaktnych kliestoch na rozpojenie spojky retaze. Nieco ako ma Wolftooth, tie 30 gramove vreckove.
Na rozpojenie ti staci obycajna snurka, napr. z tenisiek. Normalne ju priviazes na spojkove clanky a pritiahnes ako keby si si zavazoval tenisky. Videl som tento hack niekde na youtube.
Jachmel:
A presne tento problem riesi ten plastovy tanierik, co sa mu vsetci smeju .. keby som ho bol mal onehda, usetril by som si prehazku. Sice vyzera hnusne, ale da sa orezat, aby nevytrcal. Ale ked som skumal tuto problematiku, starsie XT shimana mali na najvacsom pastorku take vytrcajuce nity .. sluzili na to, aby retaz, ktora prepadne cez, na nich zostala a nezablokovala koleso. Ale uplne ono to nie je, kedze ine koleso malo zas vzdialenost inak ...
Sesulak: akurat, ak je problem rozpojit aj specialnymi kliestami na to urcenymi, tak snurkou to nedas. Tak mozno potom este pouzit fintu z jedneho westernu .. ale nesmu byt umelohmotne tie snurky. Ale 9sp som nikdy nemal problem rozpojit rukou.
scarinko aj si to skusal? lebo ja som to pre tu srandu, pred tym nez som klieste na domaci servis kupil, skusal, no a za 5 minut snazenia takeho normalneho sa mi to na zajazdenej retazi nepodarilo.
Napr ale connex co ma spojku tak by nemal byt najmensi problem ju rukami roztvorit a nie je ani jednorazova
Tie kliešte možno párkrát čosik rozpoja, ale určite sa zlomia. U mňa zatial dve reťaze rozpojili, ale prehýňali sa riadne už už som čakal praskavý zvuk. Šnúrkami prípadne motúzikom som rozpojil v pohode 11s XT, 12s GX reťaze niekoľkokrát bez problémov...
stara dobra 9sp rychlospojka dodavana s Connex retazami sla rozpojit rukami. a v zivote sa samovolne nerozpajala, neviem preco teraz na tieto rychlospojky treba silu...
scarinko aj si to skusal? lebo ja som to pre tu srandu, pred tym nez som klieste na domaci servis kupil, skusal, no a za 5 minut snazenia takeho normalneho sa mi to na zajazdenej retazi nepodarilo.
Napr ale connex co ma spojku tak by nemal byt najmensi problem ju rukami roztvorit a nie je ani jednorazova
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-pedale-shimano-xtr-pd-m9100/10697
93
https://www.bicycles.sk/shop/pedale-shimano-pdm9000-xtr-7137/
Shimano XTR BL-M9100 + BR-M9100 hydr. zadná brzda, Post Mount, had. 1 700 mm + platničky K03Ti
219 €
MOC 295 €Zatiaľ sú v poriadku.
Jedine sa povyťahuje to tesnenie z jedného inak v pohode. Počítam teraz že majú 10 133 km.
A presne tento problem riesi ten plastovy tanierik, co sa mu vsetci smeju .. keby som ho bol mal onehda, usetril by som si prehazku. Sice vyzera hnusne, ale da sa orezat, aby nevytrcal. Ale ked som skumal tuto problematiku, starsie XT shimana mali na najvacsom pastorku take vytrcajuce nity .. sluzili na to, aby retaz, ktora prepadne cez, na nich zostala a nezablokovala koleso. Ale uplne ono to nie je, kedze ine koleso malo zas vzdialenost inak ...
Sesulak: akurat, ak je problem rozpojit aj specialnymi kliestami na to urcenymi, tak snurkou to nedas. Tak mozno potom este pouzit fintu z jedneho westernu
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kazety-a-pastorky/mtb-7-8-9-prevodov/sram-xg-795-x01dh-kazeta-11-28z-xd-7sp.html
savings SRAM XG-795 X01DH kazeta 10-24z. XD 7sp.
239 € savings
MOC 361 €Alebo stačí vymeniť montpáky..
https://a.aliexpress.com/_dYrAmCf
https://gravelcyclist.com/bicycle-tech/review-wolf-tooth-master-link-pack-pliers-and-more/
Je tam flek na spojky a da sa s tym sucasne odmontovat ventil a jadro. Plus montpaka.
Si urcite pisal mne?