za a/ je to o zdravy a to ci uz nasich blizkych ( asi mnozstvo ludi z nas ma doma male deti alebo rodicov ktori su minimalne v kategorii 60+ ) alebo tych ktorych kazdy den stretavame...teda ak tomu nemusim ist oproti, tak proste nepojdem. A to pisem ako clovek co ma "v sufiku" letenky na Taiwan kde mala byt vystava ( ktoru nakoniec zrusili ale dalo sa stretnut s vyrobcami ) a proste pre istotu som ich nepreletel ( taka klimatizacia v lietadlach moze byt v dnesnych dnoch mnamka )
za b/ ekonomicke dopady...zoberte si len situaciu ze to niekde zbytocne chytite a potom to roznesiete u vas vo firme alebo vo firmach vasich dodavatelov/odberatelov...taka minimalne 14 dnova karantena isto potesi kazdeho "zucastneneho" v takomto pripadnom retazci
za c/ mozne problemy v zdravonictve...ked pocuvam ako to mnoho ludi berie v style "je to obycajna chripka", "zomieraju iba stari ludia", "naco sa obmezovat ked sa to aj tak rozsiri" ( vid staznosti ze preco zakazali 100k divakov na SP v biatlone v NMNM atd ). Proste neviem ci tym ludom nedochadza ze zakladom je to udrzat v medziach kedy to budu nemocnice a lekari co sa tyka poctu nakazenych a kapacit zvladat...
Samozrejme nech sa sprava kazdy ako uzna za vhodne, ale ja osobne budem radsej opatrnejsi voci sebe aj voci ostatnym. A osobne myslim ze oba extremy ( panika vs zlahcovanie situacie ) nikomu nepomozu. A este co sa tyka dalsieho sirenia, tak myslim ze tymto pristupom k dnesnej situacii si v Europe koledujeme o slusny pruser ( ale bodaj by som sa mylil a virus by sa vytratil tak rychlo ako sa objavil ). Ludia radi poukazuju na to ze ta "chripocka" je v Cine predsa na ustupe, ale na druhu stranu nikdo tu u nas nechce urobit take drakonicke oparenia ake pre zastavenie sirenia robi Cina ( teda nie ze urobit, ono o tom ludia nechcu ani pocut )
cital som vyjadrenie nejakeho ceskeho epidemiologa, ze vlastne nikto nie je pripraveny. Ze bezne mesto nie je schopne narazovo zvladnut 1000 pacientov, ktori potrebuju specialnu starostlivost...
Podla mna to nasi zdravotnici nevedia ani diagnostikovat. Ako je mozne ze zatial testovali LEN nieco malo cez 200 vzoriek? Ma to priznaky ako chripka tj by mali otestovat kazdeho co pride k doktorovi a rovnakymi prizbakmi a to by bolo daleko viac ako 200 ale tak na to podla mna nemame kapacity, to by asi vedel tulen ohladom labakov a ich moznosti.
testuju sa ludia ktory bud boli v zahranici kde je potvrdeny vyskyt virusu, alebo prisli do kontaktu s takymito ludmi a maju priznaky. ak by mali testovat kazdeho choreho tak ich budu desattisice a to je samozrejme hlupost.
neviem a je mi to jedno, co sa ma stat sa stane. ja osobne nechodim nikde kde je viac ludi a okrem Rajca momentalne nemam dovod niekam chodit. ono moze sa stat ze v restike kde chodim na obedy niekto kychne a ma ten virus a ja sa nakazim a budem mat len sopel a prejde to. to nie je ziadny smrtelny virus, je podla toho co sa pise menej skodlivy ako chripka...ktoru som chvalabohu uz som nemal peknych par rokov...klop klop
slovaci "odolovaju" covidu.... prave madari,slovinci potvrdili virus...... bud sme totalny rezervoar alebo to tu fakt nie je a zase ako vsade posledny aj tu to bude posledne
Preco by to nemohla byt biologicka zbran? Vojna sa nemusi viest iba utokom na vojakov.
Jednoduchsie je krajinu polozit ekonomicky.
Mozno maju vakcinu pre Bilderbergovcov, Rotschildov a neviem koho.
Kto by mal prospech z padu ekonomiky?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
za a/ je to o zdravy a to ci uz nasich blizkych ( asi mnozstvo ludi z nas ma doma male deti alebo rodicov ktori su minimalne v kategorii 60+ ) alebo tych ktorych kazdy den stretavame...teda ak tomu nemusim ist oproti, tak proste nepojdem. A to pisem ako clovek co ma "v sufiku" letenky na Taiwan kde mala byt vystava ( ktoru nakoniec zrusili ale dalo sa stretnut s vyrobcami ) a proste pre istotu som ich nepreletel ( taka klimatizacia v lietadlach moze byt v dnesnych dnoch mnamka )
za b/ ekonomicke dopady...zoberte si len situaciu ze to niekde zbytocne chytite a potom to roznesiete u vas vo firme alebo vo firmach vasich dodavatelov/odberatelov...taka minimalne 14 dnova karantena isto potesi kazdeho "zucastneneho" v takomto pripadnom retazci
za c/ mozne problemy v zdravonictve...ked pocuvam ako to mnoho ludi berie v style "je to obycajna chripka", "zomieraju iba stari ludia", "naco sa obmezovat ked sa to aj tak rozsiri" ( vid staznosti ze preco zakazali 100k divakov na SP v biatlone v NMNM atd ). Proste neviem ci tym ludom nedochadza ze zakladom je to udrzat v medziach kedy to budu nemocnice a lekari co sa tyka poctu nakazenych a kapacit zvladat...
Samozrejme nech sa sprava kazdy ako uzna za vhodne, ale ja osobne budem radsej opatrnejsi voci sebe aj voci ostatnym. A osobne myslim ze oba extremy ( panika vs zlahcovanie situacie ) nikomu nepomozu. A este co sa tyka dalsieho sirenia, tak myslim ze tymto pristupom k dnesnej situacii si v Europe koledujeme o slusny pruser ( ale bodaj by som sa mylil a virus by sa vytratil tak rychlo ako sa objavil ). Ludia radi poukazuju na to ze ta "chripocka" je v Cine predsa na ustupe, ale na druhu stranu nikdo tu u nas nechce urobit take drakonicke oparenia ake pre zastavenie sirenia robi Cina ( teda nie ze urobit, ono o tom ludia nechcu ani pocut
celkom by ma zaujimal nazor lekara, ci je nase zdravotnictvo vobec pripravene na nejaku taku epidemiu tohto druhu...
celkom som sa pousmial, ked vsade pisu, ze dezinfekcia a ruska niesu, a potom ceska vlada vyda prikaz, ze si maju nemocnice dokupit tieto veci...
btw, aj nahradne cyklokomponenty treba dokupit, kupkolo ma v tomto pravdu
https://www.mtbiker.sk/forum/post1566579.html#p1566579
Vsetky nie, akcie 3m rastu!
https://www.facebook.com/tyzden.sk/videos/195162828401940/
Mimochodom corsair, v case 37:30 mas aku taku odpoved na tvoju "otazku" ohladom severneho Talianska
Jednoduchsie je krajinu polozit ekonomicky.
Mozno maju vakcinu pre Bilderbergovcov, Rotschildov a neviem koho.
Kto by mal prospech z padu ekonomiky?