Kategórie
Bike-techZatiaľ mám vyhliadnutý tento: http://eshop.merida.sk/cyclocross-300-cierna-metaliza-modry-_d24352.html#prettyPhoto
Výpredaj -16% Orbea TERRA H41 1X 28 bicykel, metallic copper matt
2 099 €
-16%
MOC 2 499 €
Výpredaj -14% Cannondale SuperSix Evo SE 28 bicykel, meteor grey
4 549 €
-14%
MOC 5 899 €
-16% Rock Machine Gravelride CRB 900 28 bicykel, khaki/oranžová/čierna
2 599 €
-16%
MOC 3 099 €
savings Marin Headlands 1 28 bicykel, chrómová/červená
od 1 879 €
savings
MOC 2 899 €
-41% DEMA Aveiro 1 28 bicykel, čierna/strieborná, poškodený lak
279,99 €
-41%
MOC 472 €
Novinka -31% BMC Alpenchallenge AL THREE 28 bicykel, black/petrol
899 €
-31%
MOC 1 399 €
Kolko je taká rozumná hranica kadencie, aby vám nohy "nevyleteli" z pedálov ???
Povedzme 120 ( 2 otočky za sekundu ) pri gravel klukach a gumach to činí 65 km/h, myslím, že dosť na bežné jazdenie.i..
Kedysi ako malý chlapec som si zarobil na esku a tam som mal vpredu 1 placku a vzadu tuším 5 prevodov a jak som na tom jazdil...
tymto celym som chcel povedat ze moc to zbytočne riešime sa mi zdá a aj kluky 46/30 sú podľa mňa uplne postacujuce na naše vykonove pomery....
Ja pouzivam kombi (Shimano T8000). Vacsinou som na SPD strane. Su dve situacie ked pouzivam druhu stranu. Prva je ked mam inu, nie SPD obuv. To sa nestava velmi casto. Castejsie je to ked jazdim v blbom terene alebo hlavne v snehu a smyka to. T.j. ked chcem skratit reakcnu dobu na vyskocenie z bicykla v krizovej situacii
Jazdia so mnou kamarati ktori maju len SPD. K prvemu bodu si musia davat pozor aby nezabudli tretry. Myslim ze na zaciatku rozmyslali nad platformovou nasadou na SPD, ale nemaju ju asi a ani uz ani nebudu mat.
Pri tej druhej situacii si len znizuju sancu ze pri podsmyknuti kolesa nepojdu na bok ale ze to nejako ustoja. Nepamatam ci sa niekedy kvoli pripnutiu do pedalov vysypali. Asi nie.
Pri backpackingu podla mna ked nezabudnes doma tretry, ked ich budes mat pohodlne aj na nejake to chodenie a ked nepojdes v extremnom terene, tak v pohode aj obojstranne SPD.
Aj ked ja by som si aj dalsie pedale kupil kombi. Zapinanie do spravnej strany s SPD mi problem nerobi a stale mam moznost ist na druhej ked potrebujem.
Rado
Pokým je bike na "wellness-e" tak aj ja som si trocha doprial....???
Trochu ľahšie prevody a trochu príjemnejší úchop.....