Kategórie
Bike-techdo čoho sa viac oplatí investovať do válcou alebo do trenažera čo je viac nakladne na opravu?
po pripade nejake typy na dobru kúpu
dík za otpoved
posledný komentár: 19. 1. 2021 o 21:48
savings Elite adaptér zadnej osy pre trenažér, 10 a 12 mm os
22,99 €
savings
MOC 35,99 €
savings Elite Misuro B+ snímač rýchlosti, výkonu a kadencie
48,99 €
savings
MOC 79,99 €
https://www.mtbiker.sk/shop/cyklotrenazery/trenazery/elite-qubo-power-mag-smart-b-trenazer.html
chcel by som kupit trenazer Elite Qubo Fluid, ale obavam sa problemov s uchytenim bicykla. Mam staru cestnu Libertu (klon Favorita) s uchytenim kolesa vid. obrazok. Mate skusenosti ci sa bude dat uchytit do trenazera? Mozno cez nejaku redukciu? Pripadne iny trenazer? Alebo ine riesenie...
Dakujem
Zalezi aj od typu trenazera, ten si nenapisal. Ak ho pridavas ako trenazer nemusi ho najst, nechaj ho ako vyhladat ako novy "snimac"
Dakujem.
Ja som ho bral kvoli hlucnosti (alebo tichosti) a tiez blbuvzdornosti (ziadna elektrika). Vykon si meram pedalmi.
Nepotrebujes ziadnu ich appku, ten snimac si vies sparovat s hocicim cez BT/ANT+
Odporucam pozriet toto video
Elite pouzival, neviem ako teraz, dva pojmy - SMART, co bol len ten spominany snimac a potom REAL, co bola moznost nastavenia zataze cez ANT+ FE-C.
Ahoj, mam Turno a postacuje uplne, suhlas co pise Peter793.
K tomu rozdeleniu:
Základný dumb - trenažér umožňuje jazdcovi meniť úroveň odporu, zvyčajne lankovým diaľkovým ovládaním. Nič viac.
Smart trenažér - sám mení úroveň odporu podľa kadencie šliapania – čím vyššia frekvencia, tým nižší odpor. Takže nie je potrebné preraďovať na bicykli. Niektoré smart trenažéry vedia snímať dáta o jazde (watty, otáčky, prepočítaná rýchlosť) a vysielajú ich cez protokol Bluetooth alebo ANT+ do externej aplikácie, ktorá z nich vypočíta rôzne viac aj menej užitočné veci.
Interaktívny trenažér - dokáže všetko, čo dva predchádzajúce, a navyše dokáže dáta aj prijímať. Ak mu aplikácia prikáže zvýšiť alebo znížiť odpor, bez reptania to urobí. Čiastočne sa tak dá automaticky simulovať jazda po reálnych tratiach, a to dokonca synchronizovane s videoprojekciou či nejakou animáciou. Zložité intervalové tréningy sú úplná hračka. Aplikácie vedia pracovať s dátami z ďalších snímačov (najmä merač tepovej frekvencie) a navrhnúť pre jazdca personalizované tréningové plány.