neda mi nerypnut, preco je lahky bicykel automaticky povazovany za dobry bicykel? Tusi niekto aku ma tuhost, geometriu alebo osadenie? Nic proti tomuto samozrejme, viem ze je osadeny dobre, len mi prichadzaju divne taketo reakcie pri pohlade na hmotnost. Vsak su to 2 kg = 6 W rozdiel oproti mojmu byvalemu hlinikacovi.
neda mi nerypnut, preco je lahky bicykel automaticky povazovany za dobry bicykel? Tusi niekto aku ma tuhost, geometriu alebo osadenie? Nic proti tomuto samozrejme, viem ze je osadeny dobre, len mi prichadzaju divne taketo reakcie pri pohlade na hmotnost. Vsak su to 2 kg = 6 W rozdiel oproti mojmu byvalemu hlinikacovi.
Lebo je veľký rozdiel, keď sa vozíš na ľahkom biku, osadenie je ***** a čo sa týka geometeie je jedno či je “nová” alebo “10 ročná”. Ja mám tiež o niečo viac ako 2kg ľahší bike a do kopcov je to citeľné, hoc aj geometria je ževraj nemoderná
Len nerozumiem tomu prepočtu 2kg = 6W, nie je to náhodou len rozdiel pri rovnomernej rýchlosti po rovine, čo na MTB je nepodstatný údaj...
nie, po rovine a pri rovnomernej rychlosti na hmotnosti vobec nezalezi. 3W/kg je sprave, ked si o kilo tazsi, musis robit o 3W viac, aby si kopec vysiel rovnako rychlo na rovnakom bajku.
Mam skor na mysli to, ze kazda druha cinska sedlovka (plati aj pre kolesa) vazi menej ako moja Cannondale, ale preco by mala byt lepsia len pre to, ze je tam menej materialu?
nie, po rovine a pri rovnomernej rychlosti na hmotnosti vobec nezalezi. Jeden a argumentov pre lahsi bike moze byt, ze sa s bikom lepsie pracuje pri technickych zjazdoch, ale to zrovna nie je cielovy teren pre XC pierka..
To by som až tak netvrdil, váha bicykla, do kopca, pri pretekoch a pri vytrvalostných disciplínach, určite má vplyv, o tom sa baviť netreba, no v zjazdoch až tak nie, aspoň podľa mňa, nech ma niekto opraví. Nedávno som pozeral video, jeden z jazdcov, jasne je to profi, no povedal, že váha až tak dôležitá nie je, ako geometria, odolnosť rámu, komponentov a samozrejme technika jazdca, tú proste neoklameš, nie vždy je ľahší bike, hneď aj lepší. Mal som 11,5kg ,áno bolo to HT a teraz 13.5 full a na tom Fulle sa mi jazdí lepšie.
No taky Kellys ich uz na svoje gravely dava. Odtialto je to uz len krocik. Inak teleskopka predsa nie je neoddelitelnou sucastou ramu. Nie je problem mat aj aj. Na menej technicky maraton s mnostvom stupani dat pevnu a vikendove zabavky na trailoch nahodit teleskop.
Je zaujmave sledovat, ze vzdy sa najde niekto, komu ten teleskop chyba pomaly pri akomkolvek biku Ja som tu naposledy viedol tuto diskusiu pred par dnami, dokonca pri tom istom biku a opat sa ktosi prihlasil Zachvilu sa fakt budu gravely kritizovat zato ne ju nemaju...
Na žiletky to uz zachadzate do iných extremov ale pri XC full rame myslim , že ma miesto pri HT XC to ešte chapem bez teleskopky. Potom keď vidim xc jazdcov ako v zjazde sedia ešte na tych sedlovkách tak uz chapem načo je im to fullko ( aby ich ta sedlovka neprerazila pri pripadnej nerovnosti) .
Ja zas nechapem velmi to skatulkovanie, ze na full teleskp ano, HT nie. Na pekne vyhladene trate staci aj HT, pritom ak obsahuju dropy alebo vlny, s teleskopom vies byt rychlejsi.
no ja som mal aj ht bez teleskopky, aj full s teleskopkou a teraz mam full opat bez teleskopky a pre moj styl jazdenia ju vobec nepotrebujem a kto bol na jaklofskom bicigli alebo na kosickom maratone, tak si vie predstavit, ake tu mame tereny, ze niektori po nasich pretekoch kritizovali,ze to uz je pre hobby az prilis narocne...a to sme vynechali mnoho usekov, ktore bezne jazdime, ale su o trosku narocnejsie a to moji partaci jazdia na hlinkovych htckach bez teleskopky , takze asi tolko k tomu, ze teleskopka je MUST HAVE....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lebo je veľký rozdiel, keď sa vozíš na ľahkom biku, osadenie je ***** a čo sa týka geometeie je jedno či je “nová” alebo “10 ročná”. Ja mám tiež o niečo viac ako 2kg ľahší bike a do kopcov je to citeľné, hoc aj geometria je ževraj nemoderná
Len nerozumiem tomu prepočtu 2kg = 6W, nie je to náhodou len rozdiel pri rovnomernej rýchlosti po rovine, čo na MTB je nepodstatný údaj...
Mam skor na mysli to, ze kazda druha cinska sedlovka (plati aj pre kolesa) vazi menej ako moja Cannondale, ale preco by mala byt lepsia len pre to, ze je tam menej materialu?
Načo full ram ked je tam zabitá pevná sedlovka
To by som až tak netvrdil, váha bicykla, do kopca, pri pretekoch a pri vytrvalostných disciplínach, určite má vplyv, o tom sa baviť netreba, no v zjazdoch až tak nie, aspoň podľa mňa, nech ma niekto opraví. Nedávno som pozeral video, jeden z jazdcov, jasne je to profi, no povedal, že váha až tak dôležitá nie je, ako geometria, odolnosť rámu, komponentov a samozrejme technika jazdca, tú proste neoklameš, nie vždy je ľahší bike, hneď aj lepší. Mal som 11,5kg ,áno bolo to HT a teraz 13.5 full a na tom Fulle sa mi jazdí lepšie.
Zeby sa vedel bicyklovat?