Kategórie
Bike-techposledný komentár: 18. 11. 2008 o 18:23
-15% Mondraker Chrono DC 29 bicykel, graphite/desert grey/orange
1 099 €
-15%
MOC 1 849 €
-15% BMC Twostroke AL ONE 29 bicykel, poison green/black
1 099 €
-15%
MOC 2 099 €
Výpredaj savings GT Avalanche 27.5 microSHIFT bicykel, sport blue
579 €
savings
MOC 929 €
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 739 €
MOC 869 €
savings Continental Double Fighter III 26x1.90" plášť, drôt
15,49 €
savings
MOC 31,90 €
savings Schwalbe Smart Sam 26x2.25" Performance plášť, drôt
17,19 €
savings
MOC 28,99 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.10" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2.1" Performance Addix plášť, kevlar
22,99 €
savings
MOC 43,99 €
-28% Maxxis Minion DHR II 26x2.40" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
49,90 €
-28%
MOC 69,99 €
savings Schwalbe ROCKET RON 26x2,25" Performance Addix E-25, plášť, TLR, kevlar
22,99 €
savings
MOC 44,99 €
-15% Schwalbe Nobby Nic 26x2.40" EVO ADDIX SpeedGrip Super Ground plášť, TLE, kevlar
62,99 €
-15%
MOC 73,99 €
Schwalbe Jumbo Jim 26x4.00" Performance Addix plášť pre fatbike, kevlar
51,99 €
MOC 71,99 €
savings Schwalbe Nobby Nic 26x2.25" Performance plášť, drôt
17,99 €
savings
MOC 31,99 €
Akcia -25% Schwalbe MAGIC MARY 26x2.35" Ultra Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-25%
MOC 80,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.25" Active K-Guard plášť, drôt
11,79 €
savings
MOC 24,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.35" Active K-Guard plášť, drôt
16,29 €
savings
MOC 24,99 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.25" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
Fajn. Nafotia ťa "zelený" a použijú ako argument, keď budú chcieť rušiť legálne cyklotrasy na Kobyle, prípadne keď budeme chcieť niečo nové povoliť. Ale "pokušenie je silnejšie"
Nevieš čo to znamená vybaviť "C-čka". Ja som pri bol pri rokovaní aj so životným prostredím aj s lesmi keď sme vybavovali cyklotrasy na Devínskej Kobyle.
"vratane ilegal trailov v 2..." - odkiaľ vieš, že to nie je dohodnuté s majiteľom?
Keď sme dohadovali značenie so Štátnymi lesmi, tak sme sa dohodli že niektoré trasy, ktoré sme pôvodne chceli vyznačiť nevyznačíme, ale jazdiť ich môžme.
Lahsie to bolo sobotu pod Vysokou, tam som schoval bajk na vedlajsiu cestu na hranici rezervacie a sup behom hore
foto zo vcerajsieho zapadu slnka na Somarovi
Bývam na okraji MK. Prakticky zadný plot domu je hranicou CHKO. Necelých sto metrov za ním je nelegálny trail, ktorého fotky sem pridávajú rôzny bajkeri zo svojich výjazdou. Ja sa tam chodím často prechádzať len pešo. Vyvetrať si hlavu po práci. Nikdy by som tam nešiel na bajku, aj keď pokušenie je silné a "trail" je naozaj pekný a má príjemný flow; lebo je to príliš blízko ľudských obydlí, sú tam vždy chodci, psíčkari, rodiny a iné osoby. Prepadol by som sa od hanby ako by som sa cítil trápne že ich vytláčam mimo chodníka do trávy nech nachytajú dákych kliešťov, pričom tam nemám na bajku vôbec čo jazdiť. A to tam ešte poniektorý aj naháňajú časy na strave. Zákon je napísaný jasne, riešilo sa to už v téme o legislatíve. V MK je dosť ciest a značených trás, kde si môžme do sýtosti zajazdiť. A hlboko v MK, ďaleko od BA, kde nie je taká hustota ľudí trebárs aj na tých neznačených nelegálnych trailoch a chodníčkoch. Tento chodník pre peších, ktorý ani nie je zaznačený na väčšine mapách prenechávam chodcom, nevytváram tak konflikty chodec-biker, kde je chodec v práve. Nechcem zhoršovať obraz bikerov v očiach chodcov a hrať na nervy niekomu kto sa išiel zrelaxovať prechádzkou na okraji lesa. Pred pokušením dávam prednosť ohľaduplnosti. Nemusíte ma mať za to radi, ale v tomto prípade a na tomto mieste chápem aktivity zapratávačov. Tak a teraz môžte dávať dislike.
problém je aj to, že to nemôže pokryť žiadna "dohoda" s majiteľom, treba tam aj súhlas orgánu...takže ja sa nehrám na svätuškára ako poniektorí, čo nikdy neopúšťajú C
Čo nejazdiť v žiadnom prípade na Devínskej Kobyle:
Časti, kde je 4-ka. Modrá TZ z Devína do DNV. Žltá TZ z modrej na Rovnicu (nad Sandbergom) do DNV. Celý svah medzi Devínom a DNV je 4-ka.
Dohodli sme sa so Štátnymi lesmi že nebudeme zbytočne jazdiť v časti od cesty pri Dunaji smerom hore cyklotrasu, ohraničené Mokrým jarkom.
Ak si otvoríš mapu na cykloserver.cz priestor od cesty ku fialovo označeným trasám.
Maratón sme tam išli a mali povolený. Je to z dôvodu ochrany a rešpektovania zveri na DK, aby mala aký taký nerušený priestor, keďže celá Devínska Kobyla je hojne navštevovaná.
http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.160928P17.021701P15@b=2
jelen so zhodenym parozim (bez parozia, momentalne zhadzuju)
To si ho tiež niekedy požičiam
Nový výšlap je
je legálnych.