Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
Ked budes aspon tusit co mas dosadit do vypoctu celkoveho stratoveho vykonu tak potom sa mozeme bavit o tom aky shimano motor kladie "odpor".
Dovtedy - shimano NEKLADIE odpor pri slapani....
Dosť veľký rozdiel je v prevodoch, čo sa týka jazdy po rovine, na prevode 32-11 som svojou štandardnou kadenciou točil 24km/h na max svojich otáčkach som dal 42km/h to mi už začínali odstredivou silou odlietať nohy s pedál, pri prevode 38-11 tam sa dalo točiť s mojou kadenciou 28km/h max otáčky 52km/h a na prevode 44-11 to som si na pohodu točil aj pri 35km/h tu som to vedel vytočiť na 64km/h
Na kludne otačky 30km/h+ nieje od veci mať v predu kolečko 40+ kto sa uspokojí s rýchlosťou do 25km/h tak stačí mu v predu aj 32 zubové kolečko.
Na dlhšie trasy po asfalte a sem tam jemný terén sa oplatí dofúkať kolesa na max. predpísaný tlak, ja mam na svojom horskom 3,5 atmosféry, valivý odpor je podstatne nižší. Samozrejme keď sa ide do tažkeho terénu tam valivý odpor nehrá rolu a tlaky treba dať dole, aby to lepšie držalo stopu.
PS: fakt už neriešme odpor elektromotora, už som i ja zistil že je to sprostosť
Nakolko mam KTM, chcem ostat pri znacke, ale poskulujem po full.
Jazdim sice len asfalt, mozno obcas nejaka sotolina....
Co poviete na toto?
https://www.velocity.sk/elektrobicykle-horske/ktm-macina-kapoho-2971-2020
Ale když si lidí kupuji LandCruiser na ježdění po městě, tak pro ně je toto na asfaltové courání ideál.
Pokud chceš na asfalt a šotolinu full, tak hledej něco s malýma zdvihama (ookolo100mm stačí) a obě kola 29. Pneu stačí okolo 2.35 až bohatě. I u KTM něco pto tebe vhodnějšího určitě najdeš.
Priorita
1x12...
625 baterka...
Cx4
Kiox
Shimano brzdy 4 piestiky
Odpruzena sedlovka koli chrbtici....
osobne by som si ho tam pozical a povozil sa po zeleznej studnicke, mozno ho maju aj oficialne v pozicovni
Chcem kiox a brzdy shimano
Urcite nie, to mam aj teraz....macina action cx11 na 29" z roku 2016
Chcem sa niekam posunut, nie ist s5.
Cenu nejak neriesim
Chcel by som vymeniť vidlu za vzduchovú, kazetu a radenie za sram nx. Záruka bude na bajk normálne ďalej platiť? Myslím na motor/baterku/ovládanie.
A máte skúsenosti s tým panákom motorom?
Přehodit brzdy je to poslední, ale jak je to s displejem Kiox netuším. Každopádně to enduro na asfalt je blbost a spíš tě to bude otravovat, než v něčem pomůže. A navíc budeš na asfaltové cyklostezce za troubu. KTM je celkem ok, ale je spousta i lepších značek, tak koukni i tam. Třeba tě tam něco zaujme. 1x12 je minulost a zbytečnost (i když na asfaltu ještě chápu proč, ale v terénu je to na ebiku spíš na škodu), 4pístky taky asi na asfalt zbytečný, ale na větší váhu a rychlosti ok, displej je o preferencích. Za mně klidně úplně bez, tak jak to má třeba Yamaha a Spešl. Stejně pri jízdě na něj nemám čas koukat
Prave ze riesim len KTM
Mam velmi vyhodnu cenu na nakup a full servis, aj ked ho nejako nevyuzivam.
Vidim tu v okoli Ba vela ludi beha na fulloch a podla cistoty biku , len asfalt
Fulla hladam koli chrbtici, nech nemam take supy od zadneho kola.
A 4 piestiky na vahu ???
Dik, ja som vedel , ze viac hlav, viac rozumu..
Len keby bolo oranzove
mlady jazdi chicago orange
priatelka macina force 9A 4 orange
a ja uz teraz som cierna ovca rodiny