Kategórie
Bike-techZatiaľ mám vyhliadnutý tento: http://eshop.merida.sk/cyclocross-300-cierna-metaliza-modry-_d24352.html#prettyPhoto
-16% Rock Machine Gravelride CRB 900 28 bicykel, khaki/oranžová/čierna
2 599 €
-16%
MOC 3 099 €
-14% Orbea Terra M30TEAM 28 bicykel, cosmic carbon view/metallic olive green
2 749 €
-14%
MOC 3 199 €
Novinka Kellys Groot 90 28 bicykel, dusty yellow, redakčný bicykel
1 529 €
MOC 1 899 €
Novinka -17% Corratec Allroad A1 28 bicykel, brown/light green/sand
1 499 €
-17%
MOC 2 199 €
-21% Titici REVO 28 bicykel, mostarda yellow glossy/olive green glossy
4 499 €
-21%
MOC 5 699 €
Novinka -31% BMC Alpenchallenge AL THREE 28 bicykel, black/petrol
899 €
-31%
MOC 1 399 €
-41% DEMA Aveiro 1 28 bicykel, čierna/strieborná, poškodený lak
279,99 €
-41%
MOC 472 €
V BA je dovozca SQ Lab (E BIKE EXPERT) a rohy som odskusal uz na mojom fulliku a tam sa mi dost osvedcili hlavne pri dlhsich stupaniach.
Prirovnal by som ti to k cestaku, ked si mozes menit uchop medzi drzanim za paku a za barany...tak na mtb riaditkach si mozes zmenit uchop za vnutorne rohy. Zapastia sa citia podobne ako pri drzani za paky na cestaku. Je to vymyslene, treba si odskusat. A este z hladiska bezpecnosti su vnutorne rohy lepsie ako velmi rozsirene vonkajsie, lebo nehrozi, ze sa s nimi zachytis o pletivo, konar apod...
Z vlastnej skusenosti treba pohladat vyssie rohy...vtedy je aj zmena uchopu citelnejsia.
takže s dnešnými gravel prevodmi a pneu by to nemal byť problém
som tu uplny novacik, verim ze nikoho svojou otazkou neurazim.
Chcem sa spytat ake vahove obmedzenie maju gravel bajky. Aktualne jazdim Specialized Rockhopper Comp 29 2X. Nie je to ziadna vysoka liga, ale posluzil mi dobre. Rozhodol som sa po 4 rokoch prejst na vyssiu radu, uvedomil som si vsak, ze moje jazdenie je 60% cesta, 30% lesne cesty, menej ako 10% je nejaky narocnejsi teren. Jazdim tyzdenne 100-200km, hlavne v okoli ZA.
Preto ma zaujali Gravel bicykle. Co to som uz postudoval, budget mam niekde na urovni 1500-1800 euro. Ale kludne aj menej.
Moja zakladna otazka avsak nie je ci mechanicke brzdy, aku radu Shimano / SRAM, ale aku maximalnu vahu dokaze uniest Gravel. Mam 180cm a 112kg, takze nie som ziadne pierko. Bicykel ma bavi, chcem ho ako skvely nastroj na relax a na chudnutie pri ktorom setrim kolena. Jediny vyrobca co popisuje aj maximalnu nosnost je Specialized, jeho rada Diverge E5 ma nosnost 130kg.
Predpokladam, ze sa bavime o hliniku, alebo oceli. Dakujem za akekolvek tipy, alebo vysvetlenie.
Giant FASTROAD ADVANCED 2 je fitness bike, cize cestak s rovnymi riaditkami. Podla vyrobcu mozes nan osadit plaste do sirky 32mm. Na crosse to byva aj viac, co rozsiruje aj moznosti vyjazdov.
Cross ma laka uz dlhsie ale vadi mi na nich ta vaha, ked uz kupujem nieco nove tak nech to je rozdiel oproti tomu co mam teraz
Uvažoval som aj nad gravelom a preto aj sledujem túto tému,akurát,že mám obavy ohľadom riadenia.Na mtb mám 740mm,Hybrid 670mm,no a ísť do nejakých príklad 500mm baranov,no neviem ako by si zvykol.Raz mi kamoš na chvíľu požičal cesťák a na tom som sa skoro zj...,čo som nevedel zabočiť